Laptop Açılmıyor

Skyrunner
28-04-2008, 17:10   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
13 mesaj

HP Pavilion dv9000
Intel Core 2 Duo işlemci T5600 1.83 GHz
DDR2 667 MHz 2 GB
160 GB(2 x 80 GB) SATA 5400 rpm
Çift Katman DVD Yazıcı(+/-R +/-RW)
Intel PRO/Wireless 3945 802,11a/b/g Tümleşik
17' Ekran
NVIDIA GeForce Go 7600 512 MB

4 ay önce satın aldım. Bu sabah açarken sorun çıktı. Açmaya çalışınca hp başlangıç sayfası görünüyor, fakat bundan sonra daha ileri gidemiyor, orada kalıyor. hp sayfasında aşağıda görünen F11 vb. tuşlarına basınca hiçbir şey olmuyor. Yani mesela System Recovery'e giremiyorum. Denediğim tüm diğer tuşlar da çalışmadı. Birkaç kere baştan başlatınca hp sayfası da arada çıkmamaya başladı.
Bununla ilgisi olduğundan emin değilim, ama dün gece bilgisayar açıkken kabloya ayağım takılıp kablonun bilgisayara takılı kısmı çıktı ve laptop kapandı. Bu olaydan sonra bir daha açtım, kullanmadım, ama masaüstü ekranı gelmişti, sorun yoktu, sonra bilgisayar kendini beklemeye aldı, beklemedeki siyah ekranda Esc'a basınca masaüstüne dönmedi. Zaten kullanmayacağımdan kapattım, ve sabah açınca da yukarıda saydıklarım oldu.
Kabloda sorun olduğunu düşündüm, kabloyu çıkardım, pilini taktım, tekrar açtım fakat çalışmadı, yine hp sayfası çıkıp takıldı. Teknik servise götüreceğim, ama bir sürü ıvır zıvır işlem, yani sorun çok kolaysa, yardımcı olursanız çok sevinirim.

digitalice
28-04-2008, 17:22   |  #2  
Yeni Üye
34 mesaj

IVIR ZIVIR İŞLEMLERE KATLANACAKSINIZ. IVIR ZIVIR BİRŞEYLER YAPARKEN AYAĞINIZI UNUTMUŞSUNUZ.KABLONUN BİLGİSAYARA TAKILI KISMI ÇIKTI DERKEN NELER ÇIKTI? KABLO MI SIYRILDI UCU MU İÇERİDE KALDI ÇERÇEVE KISMI MI ESNEDİ? UCU NUN GİRDİĞİ KISMIN DAKİ ALANLAR. ANA MERKEZ HP SERVİSİNE GÖTÜRÜN VE TESLİM EDERKEN BAKIM SERVİS MAKBUZU VEYA ALINIZ.İÇİNDEKİ BİLGİLERİNİZİN SİZCE ÖNEMİ BÜYÜKSE DÜŞÜNMELİSİNİZ.

Skyrunner
28-04-2008, 21:09   |  #3  
OP Taze Üye
13 mesaj

Ivır zıvır şeylerle uğraşırken ayağınız hiçbir şeye takılmamış gibi konuşuyorsunuz. Sizin gibi olmak isterdim doğrusu:).
Bilgisayara elektrik ileten kablonun bilgisayara bağlı kısmı çıktı. Bu daha önce de birkaç defa olmuştu. Bizim kablo zaten entegre bir parça değil, takıp çıkarabiliyoruz. Dikkatli bakınca aşınma falan göremedim, webcamden resmini çekip göndereceğim ama webcam laptopta:). Ama kablodan sorun olsa, kabloyu çıkarıp pili takınca çalışması gerekmez mi(pilin şarjı %100'e yakın dolu)?..

Bu arada vaktiyle teknik servislerden başım çok ağrıdığı için, önce internette sormayı düşündüm.  Bir defa servise verince sormadan format atmışlardı. Bir de bu laptopun garantisi var. VATAN Bilgisayardan. Ama uzun süre bekletiyorlar, bir sürü işlem vs. vs. Çünkü çok büyük bir sorun gibi görünmüyor.
Bu sorun neden olabilir?.. hp sayfasının çıkması bilgisayarın çalışabildiğini, ama işletim sisteminde mi sorun olduğunu gösteriyor?.. Yoksa mesela sorun sadece bir parçadan dolayı mı?.. Anakart çalışıyor da işlemci mi çalışmıyor?.. Veya bunun gibi bir şey?..

Skyrunner
28-04-2008, 23:14   |  #4  
OP Taze Üye
13 mesaj

Demin bir defa daha denedim, bu defa hp ekranını geçti; Windows'u nasıl başlatmam gereken ekran geldi. "Güvenli modda başlat"ı seçtim, c:/ dizininde birkaç dosyanın üzerinden geçti. Yukarıda yüklüyor yazıyordu. Sonra gelen mavi bir ekranda "Your computer... detection(sanırım böyleydi)" yazdı. Ve ben daha okuyamadan bilgisayar tekrar kapandı. Virüs olabilir mi acaba?.. Kablo olayından sonra olduğu için hiç aklıma gelmedi. Birisi yardımcı olsun lütfen. Yoksa yaza yaza ben kendim çözeceğim galiba.Beğendim

1ol3irol
29-04-2008, 12:37   |  #5  
Yıllanmış Üye
1,714 mesaj

Kahkaha ozaman güvenli kipte açıp avira antivirle ve ad-aware2007 ile tarama yap

Skyrunner
29-04-2008, 15:23   |  #6  
OP Taze Üye
13 mesaj

Denedim fakat açılmıyor. Bugün daha da kötü oldu. Harddiskten gelmemesini umduğum bir yanık kokusu geliyor. Artık teknik servise götürmekten başka çare kalmadı galiba. Yine de teşekkürler.