Arkadaşlar bu hafta laaptop alacağım 1500-1700 tl para verebilirim. yalnız donanımlarından özellikle işlemci ekran kartlarından pek anlamıyorum. laptopu daha çok oyun amaçlı kullanıcam ekran kartının işlemcinin iyi olmasını istiyorum ramde 4gb istiyorum. toshiba - hp yada sizin beğendiğiniz bir marka varsa bu markalardan ürün önerebilirmisiniz ? birde şuan en üst düzey işlemciler hangileri i3 i5 i7 tam olarak nasıl özellikler sağlıyo? ekran kartında da bazıları gb si önemli değil diyor hangi özelliğine bakmalıyım.
laptop ta daha yeniyim yardımcı olursanız model önerirseniz çok sevinirim şimdiden teşekkürler
laptop alacağım yardım
http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=6209
http://forum.notebookreview.com/ ... m-ati-5650-1gb.html
bu modellere bakabilirsin 2 side iyidir bu arada ekran kartının gb'ı önemli degil diyenlere benden selam söyle dostum bir pc'nin önemli aksamlarından biriside ekran kartıdır
peki toshiba önerebiliceğiniz varmı ? birde bu i5 i7 nin özellikleri ve farkları neler ?
arkadaslar yardım edicek yok mu ?
peki işlemci olarak hangisini tercih etmeliyim core dio işlemci bu i5 i7 ler var. amacım oyun
Dell ürünlerine de göz atın aldığınız ürünün işlemcisi kesinlikle i3-i5-i7 olsun aralarında pek fark yok i7 tavsiyemdir.
bu modellere bakabilirsin 2 side iyidir bu arada ekran kartının gb'ı önemli degil diyenlere benden selam söyleİki saat anlatmaya uğraşmayacağım bu videoyu seyret sonra sen de derdini Recep Baltaş'a anlat
Bide ikisi de iyidir derken?Asus ile Acer gibi dandik bir markayı aynı kefeye koymak pek olmamış
i5 ile i7 arasında ghz farklılığı var sadece :)Hayır mobil i5 lerde genel olarak 2 çekirdek olur.Bunlarında sanal iki çekirdek gibi çalışma özelliği olduğundan sanal olarak 4 çekirdektir.i7 ise genel olarak 4 fiziksel 8 sanal çekirdeklidirSoruya gelince i5 işlemci ideal bir seçim olacaktır. İ7 işlemcilerin performansı daha yüksek ama ısınmasıda fazla boşuna hem fazla para verirsin hemde sıcak bir makina ile çalışırsın ve ömrü kısa olur
Şu anda piyasada en alınası makinalarASUS N61JA (İ5 li olan model)
Samsung R580 Js01-02
Lenovo Y550 59-032296
ve LG R590 (İ5 520 nvidia GT335)Bunlardan gönlüne bütçene göre seçim yapabilirsin.
Son Düzenleme: noleafclover ~ 09 Temmuz 2010 21:43
Arkadaşlar bu hafta laaptop alacağım 1500-1700 tl para verebilirim. yalnız donanımlarından özellikle işlemci ekran kartlarından pek anlamıyorum. laptopu daha çok oyun amaçlı kullanıcam ekran kartının işlemcinin iyi olmasını istiyorum ramde 4gb istiyorum. toshiba - hp yada sizin beğendiğiniz bir marka varsa bu markalardan ürün önerebilirmisiniz ? birde şuan en üst düzey işlemciler hangileri i3 i5 i7 tam olarak nasıl özellikler sağlıyo? ekran kartında da bazıları gb si önemli değil diyor hangi özelliğine bakmalıyım.az daha verebilirsen buna bak derim
laptop ta daha yeniyim yardımcı olursanız model önerirseniz çok sevinirim şimdiden teşekkü