Arkadaşlar herkese merhaba,Acer Aspire V3-571G Windows 8 Single language Kullanıcısıyım.1 yıldır kullanıyorum ve gayet memnun olarak kullanıyordum.Fakat son 1 haftadır laptop çıldırmış durumda.Mevcut olan sorunları ve sorunların çözümü için yaptığım girişimleri ayrı ayrı yazacağım.Biraz uzun olacak ama yardımlarınızı bekliyorum.Sistem özellikleri aşağıdaki resimde mevcut.
SORUNLAR
1-Recovery yapmış olmama rağmen ve hiç bir şey yüklenmemiş olmama rağmen açılıştan tahmini 15-20 dk sonra durduk yere donup kalıyor,tıklama bile yapamıyorum.Güç düğmesinden kapatmak zorunda kalıyorum. (Daha öncesinde Sıfırlama yapmak isterken HDD RAW olmuştu,biçimlendirme yaparak düzelttim,sonrasında recovery yaptım)
2- Yeni klasör oluşturmak isterken bile çok ağır bir uygulama çalışıyormuş gibi tepki veriyor bilgisayar.Fan hızlanması gibi.
3-Onarma menüsünü kullanarak bozuk dosyaları onarmak istedim fakat onarma tamamlanamadı.
4-Laptop üzerindeki tüm ışıklar deli gibi yanıyor hiç sönmeden.
5-Laptop'u açıyorum,masaüstüne gelince hiç bir işlem yapmadan bekliyorum. Zaman zaman fan hızlanıyor,CPU ışığı yanıp sönüyor sürekli.Yani benim görmediğim birşeyler oluyor bilgisayarımda.Üstelik orjinal yazılım kullanıyorum.
6-Görev yöneticisinden disk kullanımına baktığımda sizinde gördüğünüz gibi disk kullanımı %100 ve kırmızı işaret mevcut.Biraz bekleyince azalıyor ama fareyi oynatsam ya da bi klasöre girsem yine %100'e çıkıyor.
Sorunlar şimdilik bunlar. Bunları gidermek için aşağıdaki çözüm yollarını denedim ama nafile :(
1-Yazılımsal bir sorun olduğunu düşünerek Win 8.1 x64 Pro yükledim,ilk başlarda iyiydi fakat donmalar yine oluyordu.Win 8.1'de de güncelleme yapamıyordum,bazı aygıtların driverlerini aygıt yöneticisinden tek tek otomatik tara yöntemiyle tanıtmak zorunda kalıyordum öyle bir sorun vardı,tekrar recovery yaparak Win 8'e döndüm.
2-Ramlerde arıza vardır diye Ram'lerin yerini değiştirdim yine sağlıklı bir sonuç elde edemedim,Ramleri tek tek sökerek denedim yine olmadı
3-Fan temizligini de yaptım orda da bir sıkıntı yok.
Sonuç olarak ortada kalmış durumdayım. Teknik servis İstanbul'da olduğu için oraya göndermeden çözmek istedim sorunu.Şu anda tüm bunları aynı laptoptan yazıyorum durum gayet iyi görünüyor ama cok iyi biliyorum ki aynı sorunlar olacak sürekli. Sizlerin çözüm önerileri neler ? Sizce sorun yazılımsal mıdır donanımsal mi ? İlgilenenler için şimdiden çok çok teşekkür ediyorum. Konuyla ilgili görseller aşağıdadır.