laptop ekran beyazlaması

HPQ-User
01-05-2008, 23:52   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

mahir sormuş:
laptobuma arkadaşın flash belleğinden virs girdi akabinde 10-15 dk sonra ise monitörün tam orta yerinde beyaz bir şerit oluştu ,yukarıdan aşağıya doğru.herhangi bir teknik servise götürdük kahramanmaraşta kimisi çipler tamir edilirse 40 ytl ye kimisi 70 ytl ye olur dedi.bir başkası ise parça sorunlu ise 200 ytl yi bulur dedi.benim yapmam gereken nedir acaba.garantisi bitti.çünkü 3 yıl oldu alalı.n kısa yolda nnasıl çözebilirim.15 gün sonra istanbula gidiyorum.orda mı yaptırsam daha sağlıklı olur.lütfen bu sorunu en kısa ve ucuz bir şekilde nasıl çözebilirim. hoşçakalın.ekranın ortasında ki beyazlık 7/8 cm genişliğinde.

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
toshiba kalptop L10-102 (öğretmenler verilen bilgisayar) mobil centrio 1.6 256 ram. 40 g harddisk. 15 inç lcd ekran

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; .NET CLR 1.1.4322)

Alibaba
02-05-2008, 01:03   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
427 mesaj

virüslerin öyle şeyler yapması çok zor. senin monitörün LCD panel aydınlatma sisteminde bir arıza oluşmuş. o ipini koparmış aydınlatma şeridini BIOS setupa girdiğinde de görüyor musun, yoksa sadece windows ortamında mı görülüyor?

Son Düzenleme: Alibaba ~ 02 Mayıs 2008 01:04
burakserdar
02-05-2008, 09:06   |  #3  
Taze Üye
4 mesaj

Kadıköyde yazıcıoğlu iş hanında 5.katta notebook tamir merkezi var sorununu burada  çözebilirsin,umarım.

maholin79
02-05-2008, 22:30   |  #4  
Taze Üye
13 mesaj
Alibaba
virüslerin öyle şeyler yapması çok zor. senin monitörün LCD panel aydınlatma sisteminde bir arıza oluşmuş. o ipini koparmış aydınlatma şeridini BIOS setupa girdiğinde de görüyor musun, yoksa sadece windows ortamında mı görülüyor?
bios filan anlamıyorum.bilgisayarı ilk açtığım andan itibaren kapatana kadar var beyaz şerit.xp açılmadan önce dahi belli oluyor.

Alibaba
03-05-2008, 00:05   |  #5  
Yıllanmış Üye
427 mesaj

tamam, LCD ekranlarda rastlanan fiziksel bir aydınlatma arızası. virusle olmaz.
sadece windows açılınca mı oluyor diye sordum, çünkü windows pancerelerinde yazılımla buna benzer bir durum yaratmak mümkün.

laptop tamiri yapan kaliteli bir servise göster, maliyetini öğren.

maholin79
04-05-2008, 13:23   |  #6  
Taze Üye
13 mesaj
Alibaba
tamam, LCD ekranlarda rastlanan fiziksel bir aydınlatma arızası. virusle olmaz.
sadece windows açılınca mı oluyor diye sordum, çünkü windows pancerelerinde yazılımla buna benzer bir durum yaratmak mümkün.

laptop tamiri yapan kaliteli bir servise göster, maliyetini öğren.

çok mu tutar maliyet :-(

Alibaba
04-05-2008, 14:13   |  #7  
Yıllanmış Üye
427 mesaj

basit bir hat ya da devreelemanı arızasıysa çok tutmaz, ama paneli komple değiştirmek gerekiyorsa hiç masrafa girme derim. ince ve hassas bir tamirat olduğu için işçilik de maliyetli olacaktır.
500 dolara kadar ucuzlamış öğretmenlere dağıtılanlardan kat kat kaliteli ve performanslı laptoplar varken ömrünü doldurmuş bir cihaza fazla para harcamayın. yavaş yavaş orası burası bozulmaya devam edecektir. pil ömrü ve kapasitesi de çoktan yarıya düşmüştür zaten. onun tamiratına birkaç yüz lira harcayacağınıza yeni bir laptopun ilk birkaç taksitini ödeyebilirsiniz.

Son Düzenleme: Alibaba ~ 04 Mayıs 2008 14:14
maholin79
05-05-2008, 20:37   |  #8  
Taze Üye
13 mesaj
Alibaba
basit bir hat ya da devreelemanı arızasıysa çok tutmaz, ama paneli komple değiştirmek gerekiyorsa hiç masrafa girme derim. ince ve hassas bir tamirat olduğu için işçilik de maliyetli olacaktır.
500 dolara kadar ucuzlamış öğretmenlere dağıtılanlardan kat kat kaliteli ve performanslı laptoplar varken ömrünü doldurmuş bir cihaza fazla para harcamayın. yavaş yavaş orası burası bozulmaya devam edecektir. pil ömrü ve kapasitesi de çoktan yarıya düşmüştür zaten. onun tamiratına birkaç yüz lira harcayacağınıza yeni bir laptopun ilk birkaç taksitini ödeyebilirsiniz.
teşekkür ederim yardımların için.

toshiba28
10-02-2010, 20:44   |  #9  
Taze Üye
1 mesaj

yaa kardeşim benimkide aynı sekilde olduuu ekranda 7 -8 cm beyaz ekran tam ortada nasıl yaptırdın neyi warmişşşş cok tuttumuu
acillllllllll plssssssssssssss

maholin79
11-02-2010, 08:56   |  #10  
Taze Üye
13 mesaj
Alıntı: toshiba28  
yaa kardeşim benimkide aynı sekilde olduuu ekranda 7 -8 cm beyaz ekran tam ortada nasıl yaptırdın neyi warmişşşş cok tuttumuu
acillllllllll

Arkadaş İstanbula gelince öğrendim ki garanti süresinin bitmesine 15 gün varmış.Hemen Toshiba servisini verdim.Onlarda ücretsiz ekranı komple değiştirdiler.Yoksa çözümü çok pahalıymış.Sana tavsiyem garanti süresi bitmemişse hemen ekranı ver değiştirsinler.Yoksa hiç boşa uğraşma derim.Yeni bir bilgisayar bak kendine.Ama bunlar benim görüşlerim.Garanti süresi dolmuşsa sen yinede teknik bir servise götür onlar sana fiyat çıkartsın.Geçmiş olsun.
Hoşçakal.