Arkadaşlar, dün sürekli mavi ekran hatası aldım, mavi ekran hatası almamın nedeni ise,
Pc masanın üstündeyken elime aldığımda,
masadayken 1-2 cm yerini oynattığımda donup mavi ekran gelio yeniden başlatıyordu,
mavi ekran hatasının kodunu yazamayacım çünkü pc hiç açılmıo,
laptopun power tuşuna bastığımda bios ekranı dahil hiç bişe gözükmüo, sadece led ışıkları yanıo, ekran karanlık, ekran kartıyla ilgili bi sorun olsa en azından bios ekranını görürdüm 'açılş reklam ekranını',
sorun; pc yeniden başladıktan sonra normal şekilde açıldı "windows corporation" ekranı geldiğinde karardı, bi müddet bekledim reset attım sonuç aynı simsiyah,
dip not: power'e basıp bekledikten sonra wireless lambası yanıo, hdd lambası arasıra yanıo, caps lock tuşuna ve dier lock tuşlarına bastığımda lamba yanmıo, 1 dk sonra wireless lambasını açıp kapatmaya çalışıyorum o bile tepki göstermio,
laptop casper marka, monitör girişi war oraya standart monitör taksam onda görüntü alırmıyım yoksa Lcd ekran şart mı?
yardımlarınıza ihtiyacım war kafayı yemek üzereyim...
Teşekkürler...
Laptop Ekran Gelmiyor
Servise götürmenizi öneririm.
aklıma anakart gelio yanmış olabilir mi?
çünkü ramları çıkartıp powera bastığım da bi uyarı sesi almıyorum,,
ben hemen cevap vereyım benımde core 2 duo T7200 model casper notebook aynı sebepten ıkı kez servıse gıttı ıkısındede anakart degıstı.... pılsız kullanma pılsız dırekt adaptoru bagladıgında yuksek voltaj gelıyor anakartına bunu tespıt ettım
hemen servıse gonder 30 ıs gunu ıcınde gerı gelır ama anakart degısecek baska cerası yok.... bana ekran kartının yanıdıgı soylendı
servıse gonderıdıgımde ılk once ıstersenız yenı modelle degıstırelım ustune 400 TL verın dendı kabul etmedım... anakart takıldı geldı sebebını sordum tozdan dendı hadı ordan dedım bende bırakın tozu en ufak bır leke bıle yok pcde... 2 haftada bır tozunu alırım kapagını acıp.... onu dedım kem kum yaptılar....
2. kez yıne aynı sekılde mavı ekran geldı ve pc bır daha acılmadı orada cok bılmıs yetkılılerle konustum tozdan yada cok ısınmadan dendı yıne ıyıce sınırlerımı bozdular daha sonra dedım ben bunu pılsız kullanımıyorum pılıyle deneyeyım pılsız gelen voltajı olctum ve cok yuksek pıllı olarak baktım sorun yok...
zamanla ılk prıze taktıgınızda gelen yuksek voltaj ekran kartının basını yıyıor laptobu aldıktan 6 ay sonra ılk servıs servısten dondukten sonra 6 ay sonra ıkıncı servıs.... sımdı pılı uzerınde takılı kullanıyorum hıc bır sorun yok 1 seneyı coktan devırdım....
servıste nedenını sorunca toz yada ısınma derler hıc takmayın alakası yok... ben ne pcler gordum toz duman ıcınde hala calısıyor kendı eksıklerını kabul etmıyorlar musterıyı salak yerıne koyuyorlar...
belkı benım bu adaptor tespıtım sonucu pc nın duzelmesı sorun yapmaması bır tesaduf olabılır ama konunun tozla ve ısınmayla alakası yok...
laptobun altında sogutma sıstemı kurdum 4000 rpm lık fan sureklı uzerıne ufluyor ve sıcaklıgım aldıgımdan berı 45 dereceyı gecmedı....
bırde laptop servısten geldıkten sonra uzerı cızık ıcındeydı klavyesı duzgun takılmamıstı tekrardan gerı gonderdım.... cızıklere tabıkı sorun olmadı cızıldıgı ıle kaldı klavye duzeltıldı...
bu arada servıse gondermısken bıos guncellemesınıde yaptırın oda aradan cıksın derım....
bu arada bu arıza garantı bıttıkten sonra olursa ne olur dıye sordum malıteı 400 ıle 500 TL arası degısırmıs.... tabıkı garantım bıtelı 6 ay oldu
umarım yardımcı olmusumdur ben cok cektım umarım sız sorunu bır kerede halledersınız ıyı gunler...
bu arada bır tespıt daha yapayım bu olay basıma vista kullanırken geldı xpde hıc boyle bır sorun yasamadım....
acaba dedım vısta ekran kartına ek ram verıyor yenı drıver ıle ekran kartı 800 mb oluyor acaba ekran kartı mı bunu kaldırmıyor dedım ama ne alaka arastırdım alakası yokmus....
butun olasıklıkları saydım
hıc ramlerden yada ıslemcıden yada hardısk mı takıldı acaba gıbılerınden suphelenme onları zamanında hep denedım