Laptop ekran kartı(driver) Nolur BiBakın :(

Kapalı Hesap (169524)
04-12-2010, 11:23   |  #1  
OP Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 0
41 mesaj

Merhaba.

Öncelikle sorunum ekran kartı yada ekran kartı driver tam olarak sorun nedir onu bilmiyorum ama durum şöyle:

Ekran kartı driverını yüklüyorum bilgisayarımı yeniden başlatıyorum internete giriyorum bilgisayarın ekranı kararıyor cevap yok bilgisayarı yeniden başlatıyorum sistem ciddi bir hatadan kurtarıldı vs.

Windows un sitesinden probleme baktım çok ciddi bir donanım sorununuz var diyor herkese sorduk sorun ekran kartında değil ekran kartında olsa ekran hiç gelmezdi dediler(bence sorun ekran kartında ama?) çaresiz kaldım.

Tam olarak sorun şu ekran kartı driver yüklü internete giremiyom ekran kartı driver yüklü değil internete giriyorum

Şimdiden söyliyim sorun orjinallikte değil sitesinden kontrol ettirdim bir şey çıkmadı

Laptop: FujitsuSiemens AMILO M1451G
Ekran Kartı: ATI Radeon x300

Yardımlar için şimdiden teşekkürler.

Yavuz Taşcı
04-12-2010, 11:35   |  #2  
Yavuz Taşcı avatarı
Yıllanmış Üye
531 mesaj

Merhaba.. Ekran kartınızın güncel sürücülerini indirip yüklemeyi denediniz mi?

Kapalı Hesap (169524)
04-12-2010, 11:36   |  #3  
OP Kapalı Hesap
41 mesaj

Güncel sürücüler denedim fakat olmadı

Kapalı Hesap (154666)
04-12-2010, 13:07   |  #4  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 16
4,901 mesaj

Ekran kartının driverleri yanlış. Başka bir ekran kartının driverlerini yüklemiş olabilirsiniz.

Kapalı Hesap (169524)
05-12-2010, 11:36   |  #5  
OP Kapalı Hesap
41 mesaj

ekran kartı driverları gayet doğru laptopn kendi cdsinden yükledim zaten

bu sorun format atmadan önce olmuştu sorun olduktan sonra attım yani önceden ekran kartı sürücüsü yüklüykende internete bağlanınca atıyodu

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (169524) ~ 05 Aralık 2010 11:38
Kapalı Hesap (154666)
05-12-2010, 17:34   |  #6  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 16
4,901 mesaj
Alıntı: Ayberkoski  
ekran kartı driverları gayet doğru laptopn kendi cdsinden yükledim zaten

bu sorun format atmadan önce olmuştu sorun olduktan sonra attım yani önceden ekran kartı sürücüsü yüklüykende internete bağlanınca atı
Bu tür sorunlar farklı nedenlerden olabilir.
Virüs ya da zararlı bir yazılım, yanlış bir  sistem programı yüklenmesi (driver gibi), farkında olmadan değiştirilmiş olan adresleme bilgileri (IRQ çakışması)
Tüm bu işlemler ufak komutlarla bios a kaydedilir. Format atmak prensipte sadece harddiskteki bilgileri sildiği için bios bilgileri biosta kalır. Çözüm olarak şu an için sadece bios reset (clear-cmos) görünüyor ancak laptoplarda bu işlem basit değildir. Masaüstü olsaydı  bios pilini çıkartıp takmak sorunu çözerdi ancak laptoplarda bios pilini çıkartmak başka sorunlara sebebiyet verebilmektedir. (Pilin yeniden takılmasında tanıtmak gibi)
Eğer bios ekranında reset configurasyon data gibi bir komut bulunuyorsa bunu uygulayıp yeniden format atarak sistemi temiz bir şekilde kurmanı öneririm.
Aksi halde teknik servise durumu izah edip yapımını önerebilirsin.