laptop fiş takılıyken bile kapanıyor ( acil )

LeroanZ
06-05-2009, 00:38   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
164 mesaj

arkadaşlar hp dv6000 laptop var ben bataryası varken de prize takılıyken de açıyorum bilgisayarı ardından 10 15 saniye sonra tak gidiyor, kapanıyor. Donanımsal mıdır acaba ? ya da ne yapmam gerek ?
xp cdsi taktım onla bişi yapim die biçimlendirme bölümüne gelince de orda gitti bu sefer...

Süleyman.
06-05-2009, 00:41   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

Sorununuz çok büyük ihtimalle donanım kaynaklı. Servise götürmenizi öneririm.

xmenevren
06-05-2009, 00:43   |  #3  
xmenevren avatarı
Yıllanmış Üye
916 mesaj

kullandığınız yer nemli ortam ise böyle sorunlar olabilir.

LeroanZ
06-05-2009, 00:49   |  #4  
OP Yıllanmış Üye
164 mesaj

odamda şu an masanın üstünde duruyor prize takılı kapalı şarj olsun die bekliyorum sabaha kadar kalsın sabah tekrar başlıcam denemeye of kafayı yicem ya

loganwolverine
06-05-2009, 01:02   |  #5  
Yıllanmış Üye
944 mesaj

yolla servise 30 iş gününü geçirmeye bak tavsiyemdir hemen yeni bir model verirler

720p
06-05-2009, 01:07   |  #6  
Yıllanmış Üye
480 mesaj

Laptop'un pilini çıkartıp sadece şarj cihazı takılı iken denedin mi ?

Banned
06-05-2009, 01:11   |  #7  
Banlandı
303 mesaj
LeroanZ
odamda şu an masanın üstünde duruyor prize takılı kapalı şarj olsun die bekliyorum sabaha kadar kalsın sabah tekrar başlıcam denemeye of kafayı yicem
kapanıyor derken reset falan mı yoksa komple mi gidiyo (elektirik) enerji dahil
ki öyleyse
en kısa zamanda teknik servise basvurunki basınıza daha büyük sorunlar acılmasın..
30 gün oyalama falan gibi islere girmeyin lütfen tavsiye etmem.
hakka ve hukuka saygı lütfen..

LeroanZ
06-05-2009, 01:22   |  #8  
OP Yıllanmış Üye
164 mesaj

yarın sabaha kadar dursun son kez denicem işte olmadı servis napalım...

OnlyMann
06-05-2009, 01:29   |  #9  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
2,779 mesaj
LeroanZ
arkadaşlar hp dv6000 laptop var ben bataryası varken de prize takılıyken de açıyorum bilgisayarı ardından 10 15 saniye sonra tak gidiyor, kapanıyor.

Donanımsal mıdır acaba ? ya da ne yapmam gerek ?
xp cdsi taktım onla bişi yapim die biçimlendirme bölümüne gelince de orda gitti bu sefer...

Öncelikle makinayı bataryasız açmayı deneyiniz. Sorun devam ediyor mu onu gözlemleyiniz. Batarya sorunlu olabilir. elektrik jakı veya adaptörü ki (adaptör çıkışında kablolar rastgele sarıldığında) sorun yaratabilir kırılabilir. varsa farklı bir (aynı model makinanın) batarya ve adaptörle denemelisiniz.
En önemlisi bilindiği üzere laptopların ısınma sorunu masaüstü makinlardan daha fazla. bunu da gözden kaçırmayınız. makinayı yerleştirdiğiniz alanın ısı yalımı olmalı yani ısınmayı en aza indirgemelidir.

diğer bir konu format sırasında makinanın anormal bir şekilde kapanması emin olun başınızı daha çok ağrıtır. diskte fiziksel sorunların oluşmasına neden olursa bu kez disk için uğraşmanız gerekir. dataların kaybı da cabası.

permanent
06-05-2009, 12:01   |  #10  
Üye
98 mesaj
OnlyMann
Öncelikle makinayı bataryasız açmayı deneyiniz. Sorun devam ediyor mu onu gözlemleyiniz. Batarya sorunlu olabilir. elektrik jakı veya adaptörü ki (adaptör çıkışında kablolar rastgele sarıldığında) sorun yaratabilir kırılabilir. varsa farklı bir (aynı model makinanın) batarya ve adaptörle denemelisiniz.
En önemlisi bilindiği üzere laptopların ısınma sorunu masaüstü makinlardan daha fazla. bunu da gözden kaçırmayınız. makinayı yerleştirdiğiniz alanın ısı yalımı olmalı yani ısınmayı en aza indirgemelidir.

diğer bir konu format sırasında makinanın anormal bir şekilde kapanması emin olun başınızı daha çok ağrıtır. diskte fiziksel sorunların oluşmasına neden olursa bu kez disk için uğraşmanız gerekir. dataların kaybı da cabası.

Katılıyorum.Uygulayınız.

mancukya
06-05-2009, 22:02   |  #11  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
2,844 mesaj

Arkadasin birinin makinasinda Hard disk bozuk oldugu icin bu oluyordu format atmak imkansizdi makine kendini kapatiyordu ama illa sorun sizdede aynisi olucak demek degildir.
Garantisi varsa ver kurtul eger garanti bittiyse bakicaksin caresine

Mustafa Can
07-05-2009, 15:33   |  #12  
Mustafa Can avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,248 mesaj

sol alt tuşuna basılı tutup açınız...

masre
17-12-2011, 08:05   |  #13  
Taze Üye
18 mesaj

cihazı pilden ve adaptörden çıkar sonra açma kapama tuşu var ya otuşun üzerdne elin 30sn basılı kalsın sonra şarj cihazı ile çalıştır. pili takma bide böyle dene bklm

Hafiye
17-12-2011, 23:08   |  #14  
Üye
72 mesaj

Benim de 5-6 senelik bir telefonum var. Bu telefon saatlerce şarjda kaldıktan sonra ve henüz şarjda dururken açmayı denediğimde açılmasıyla kapanması bir oluyor, hattâ öyle ki son zamanlarda hiçbir şekilde açılmıyor. Bir senedir böyle kendileri... Benzer şekilde, babam bir ara kendisine Nokia telefon almış ve daha ikinci gün mü ne garanti servisine göndermek zorunda kalmıştı. Sorun neydi? Şarjı çok kısa idare ediyordu. Servis sorunu halledemedi, babam parasını geri aldı mı bilmiyorum... Sonraları kendisine yeni bir telefon aldı. o şarjı çok kısa idare eden telefon hâlâ evde bir köşede duruyor ve artık çok kısa bir süre de olsa idâre edemez durumda. Geçen gün bir merâk, şunun bir bataryasına bakayım dedim; o da ne, batarya öyle bir şişmiş ki, şişip şişmediğini anlayabilmek için dokunmaya lüzûm yok, bakmak yeterli. Sonradan o telefona sağlam bir batarya taktım; sağlam telefondayken %60 civârında dolu gözüken şarj ibresi ârızalı telefonda %15 civârında dolu gösteriyordu. Telefonu kapatıp hemen bataryayı çıkardım. Bana göre, bataryayı tüketen telefondaki bir ârıza idi. Bu ayrı bir mes'ele tabi. Fakat benim telefonun sorunu, 5-6 senelik kullanım sonunda bataryasının her ne sebepten bilemem, artık enerji depolayamaz hâle gelmesiydi. Telefonum ile alâkalı bir önemli nokta daha. Hiç açılmamazlık yapmazdan 1-2 ay kadar evvel şarjı %50 kadar dolu gözükürken dahi kapanıverdiği oluyordu... 
Bir taşınabilir bilgisayarın bataryası ile bir telefonun bataryasını karşılaştırıp sözkonusu sorunun nedeni hakkındaki bilgi ya da bilgilere ulaşma çabasının yerindeliği-yersizliği müzazara edilebilir tabi. Bana göre; bilgisayarının ya bataryasının ömrü tükenmiş ya da bilgisayarında bilgisayarı kısa aralıklarla yeniden başlatmak üzere kurgulanmış bir zararlı var.

Hafiye
17-12-2011, 23:21   |  #15  
Üye
72 mesaj

Aklıma bir çözüm yolu geldi. Bir şekilde bir "Pardus Live" ya da "Ubuntu Live" cdsi edin  ve böylelikle bilgisayarı cd üzerinden Pardus ya da Ubuntu ile aç. Eğer bilgisayarında bir zararlı var ise, bilgisayarı Ubuntu ya da Pardus ile cd üzerinden çalıştırdığından zararlı faal duruma geçemeyecek ve bilgisayarın hemencecik kapanmayacaktır.

Hafiye
17-12-2011, 23:25   |  #16  
Üye
72 mesaj

Konu Mayıs 2009 tarihine aidmiş... :))