Laptop full şarj edememe sorunu

mbulker
28-02-2012, 22:22   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj

Herkese merhaba,

Yaklaşık 1.5 yıllık Samsung RF 710 laptobımda birkaç günlük "plugged in not charging" problemi yaşıyorum. %80'e kadar charger ile sarj ediyor gözüküyor sonra birden duruyor. ABD çıkışlı kablo olduğu için uç değiştiricisi (3TL lik converter sadece) kullanıyorum ve 2 aydır sorunsuz full sarj ediyordu. Farklı topraklı prizlerde de durum aynı. Google da kimisi bataryanın değişmesini kimisi chargerın yeteri kadar volta çıkamadığını söylemiş hatta kimisi de bilgisayarın kullandığı softwarede problem olabileceğini belirtmiş ama bunlar doğru mudur bilemiyorum. Daha yeni bilgisayar. Benzer problem yaşadıysanız ve fikriniz varsa paylaşırsanız çok memnun olurum. Bu arada prizden çıkardığımda normal hızda bitiyor pili herhangi bir sorun şimdilik yok o konuda.

Saolun

viking20
29-02-2012, 12:04   |  #2  
viking20 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 141
7,681 mesaj

http://forum.donanimhaber.com/m_38937614/tm.htm
[Arkadaşlar söyle bişe var bu pc'de. ilk aldığımda sürekli altta bi ifade çıkıyordu. 'bataryanızın üzün ömürlü olması için %80 şarj edin' yazıyordu ve uygulamak için tıklayın fln yazıyordu. bi süre uygumadım, sonra bi gün yaptım öle kafama esip. şimdi %80 şarjla kullanıyorum. ama bunu tekrar %100e nasıl çıkarıcam bulamadım. yani muhtemelen sizde onu tıklamışsınızdır. düşünün %100 şarjla 2 yıllık bi ömrü olacaksa %80 le 4 yıl ömrü olsun anlamında yapılmış](Alıntı)
[Pili korumak için değil mi bu değer? ](Alıntı)
[Tabiki de öyle , Bende %80 e sabit... ](Alıntı)
[bende de %80 görünüyor, Samsung'un kendi programı olan Battery Life Extender ile ayarladım ben , BIOS tan da yapılabilir. Amaç pilin ömrünü uzatmak](Alıntı)
--------------
Tercih meselesi galiba ==>Ya %80 ile 4 yıl ,ya da %100 ile 2 yıl.Sonuç olarak durumunuzda herhangi bir hata yok,%80 doluluk ile kullanmak daha doğru bir iş anlamı çıkıyor.'bataryanızın üzün ömürlü olması için %80 şarj edin' uyarısını yapan bizzat Samsung'un kendisi çünkü.İyi günler,kolay gelsin.
-------------
(eğer %100 yapmak istenirse)
http://www.avforums.com/forums/w ... tender-win-7-a.html
Click "Start" > All programs > Samsung > Battery Life Extender > Battery Life Extender . Click "yes" if prompted. When the program launches you should have the option to go back and forth between 100 and 80% on your battery.

NOT:SAMSUNG un farklı Laptop modellerinde ,farklı Battery Life Extender aracı söz konusu.Dolayısıyla Samsung'un kendi sitesinden (Destek\ download) kullandığınız marka\modele uygun olan Battery Life Extender aracını bulup indirmeniz gerekiyor.

Son Düzenleme: viking20 ~ 29 Şubat 2012 14:00
LENO7
29-02-2012, 12:14   |  #3  
LENO7 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 91
2,019 mesaj

Şarjın %80 e kadar dolması daha iyi olur..çünkü şarj aşırı %100 dolu olursa şarjınız aşırı ısınır ve bataryanızın ömrü 1 günde bile bitebilir...Demek istediğim eğer şarjınızın %100 dolmasını istiyorsanız ilerde baktığınızda şarj %100 doluyken fişi çıkardığınızda aniden şarj bitiyorsa şaşırmayın çünkü bunu siz yapıtnız..Pilinizin ömrü bitmiştir ve artık yenisini alma derdine düşeceksiniz...
Eğer %100 dolsun diyorsanız ozaman öyle yapın..ve pil şarj olduğunda %100 dolduğunda fişi çıkarın şarj az kaldığında fişi tekrar takın çünkü bunu böyle yaparsanız şarjınız yanmaz bunlarla uğraşmak istiyorsanız ozaman yapın..