Arkadaşlar benim sorunum şu:
laptopda ağ bağlantıları ile ilgili bazı ayarlar yaptıktan sonra bilgisayarı yeniden başlatmak gerekiyordu.
Yeniden başlamaya çalışırken NTLDR eksik dosya hatası geldi.Ardından format atmayı denedim fakat kur da harddiski görmedi.Biosa baktım orada görüyor fakat format atmaya çalıştığımda görmüyor neden olabilir acaba bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim şimdiden teşekkürler.
Laptop Harddiski Görmüyor
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
53 mesaj
eğer diskte fiziksel bir sorun yoksa. muhtemelen diskiniz sata disk bunun için de sata sürücülü bir cd ile kurmalısınız. NTLDR eksik demesinin nedeni açılış (boot) yapabileceği diski bulamamasından dolayıdır. diski kontrol etmelisiniz. Defrag/chkdsk vs gibi..
OP Üye
53 mesaj
Ben daha öncede format atmıştım fakat böyle olmamıştı direk sata sürücüsü istemeden kurulmuştu şimdi neden böyle oldu acaba..
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
246 mesaj
bios ayarlarından raid tanımlamayı ide olarak deiştir.. gorur sanırım... biosları bi kurcala bence :D yada arkadaşın dedgi gibi raid suruculeri entegre edilmiş notebook xp felan var onlardan kullan
Son Düzenleme: kermenn ~ 01 Ağustos 2009 14:11
OP Üye
53 mesaj
bios ayarlarından raid tanımlamayı ide olarak deiştir.. gorur sanırım... biosları bi kurcala bence :D yada arkadaşın dedgi gibi raid suruculeri entegre edilmiş notebook xp felan var onlardan
evet bende bios ayarlarına baktım şimdi tam olarak hatırlamıyorum ama senin söylediğin gibi bi ayarı değiştirdim harddiski gördü zaten buda olmasaydı raid sürücüleri entegre edilmiş bir cd bulacaktım fakat şimdi gere kalmadı:D
cevap veren arkadaşlara çok teşekkür ederim