laptop işlemci seçimi ( iyi anlayan paylaşsın :)

hasan_43
20-06-2010, 22:44   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
10 mesaj

1. İşlemci :         Intel Core i5-540Mİşlemci Hızı :        2,53 GHz, Düzey 2, 3 MB2. Intel Core i7-720QMİşlemci Hızı :        1,6 GHz, önbellek 6 MB</s
bu gördügünüz işlemciden hangisi daha iyi ??,43544,  bu siteden baktıgımda 1. deki 3.066 GHz kadar ulasa biliyor ama kime sorsam 2. deki işlemci daha iyi diyor. kararsız kaldım biri bunu acıklayabilirmi? Hmph ilginiz için tsk ederim..

hasan_43
20-06-2010, 22:46   |  #2  
OP Taze Üye
10 mesaj

verdigim siteyi tam almamiş tırnak içindekini alınız " http://ark.intel.com/Compare.aspx?ids=43122,43544, "

noleafclover
20-06-2010, 23:35   |  #3  
Yıllanmış Üye
311 mesaj

Arkadaşım aralarında sınıf farkı var.
Senin kafanın karışmasının sbebi şu;
i5 2 çekirdekli bir işlemci ama her çekirdeğin sanal olarak iki çekirdek gibi çalışma özelliği var.Yani fiziksel olarak 2 çekirdek sanal olarak 4 çekirdek.
Oysa i7 fiziksel olarak 4 çekirdek ve o 1.6 tam aklımda değil ama 2 küsurlara çıkıyor.Ve sanal olarak 8 çekirdek gibi çalışabiliyor.
Eğer notebook almayı düşünüyorsan i5 i tercih etmelisin.İ7 lerin daha büyük nm ile üretildiğinden ısınması daha fazla.Normal bir notebook kullanıcısı için vereceği performansta gereksiz ...<

PCKoLiK BeRKaY
20-06-2010, 23:59   |  #4  
PCKoLiK BeRKaY avatarı
Yıllanmış Üye
542 mesaj

Tabiki de i7 . i7 olan bir laptop u kullandığınızda maşallah uçuyor . :)

mancınık
21-06-2010, 00:08   |  #5  
mancınık avatarı
Yıllanmış Üye
726 mesaj

hocam grafiği yerleştimeyi bir türlü beceremedim sana zahmet şurdan bakıver  http://www.cpubenchmark.net/high_end_cpus.html

hasan_43
21-06-2010, 00:12   |  #6  
OP Taze Üye
10 mesaj

peki ben en iyi performansı istiyorsam hangisini seçmeliyim noleafclover.  ? örnegin 3dsmax photoshop vs.. kullanıcam ve nfs shift gta 4 gibi oyunlarda oynamak istiyorum.

infoman
21-06-2010, 00:33   |  #7  
infoman avatarı
Yıllanmış Üye
2,884 mesaj
Alıntı: noleafclover  
Arkadaşım aralarında sınıf farkı var.
Senin kafanın karışmasının sbebi şu;
i5 2 çekirdekli bir işlemci ama her çekirdeğin sanal olarak iki çekirdek gibi çalışma özelliği var.Yani fiziksel olarak 2 çekirdek sanal olarak 4 çekirdek.
Oysa i7 fiziksel olarak 4 çekirdek ve o 1.6 tam aklımda değil ama 2 küsurlara çıkıyor.Ve sanal olarak 8 çekirdek gibi çalışabiliyor.
Eğer notebook almayı düşünüyorsan i5 i tercih etmelisin.İ7 lerin daha büyük nm ile üretildiğinden ısınması daha fazla.Normal bir notebook kullanıcısı için vereceği performansta gereksiz ...<
YANLIŞ BİLGİ*i3ler çift çekirdektir. turbo boost ve sanal çekirdek özelliği yoktur.*i5 ler 4 çekirdektir ve 4ü de fiziksel çekirdektir, sanal çekirdek özelliği yoktur ve turbo boost özelliği vardır.*i7 ler 4 çekirdektir ve 4 tanede sanal çekirdeği vardır toplamda 8 çekirdek gibi çalışır turbo boost özelliği mevcuttur. i7 ler her çekirdeği 2 ye bölmüş gibi çalışır yani her bir çekirdek 2 çekirdek gibi görünür. sadece çoklu program ve işlemlerde işe yarar. şuan itibariyle i7 en yükseğidir!!!

hasan_43
21-06-2010, 00:33   |  #8  
OP Taze Üye
10 mesaj

tsk hocam i7 daha performanslı galiba

noleafclover
21-06-2010, 00:38   |  #9  
Yıllanmış Üye
311 mesaj
Alıntı: hasan_43  
peki ben en iyi performansı istiyorsam hangisini seçmeliyim noleafclover.  ? örnegin 3dsmax photoshop vs.. kullanıcam ve nfs shift gta 4 gibi oyunlarda oynamak istiyorum.
Senin istediğin oyun ve programlar için önemli olan bileşen ekran kartı.Ama örneğin video encode etme konvert etme gibi işlemciye ağırlık veren uygulamalarda vardır.Genel anlamda makinayı profesyonel amaçlar için kullanan kullanıcılar dışındaki kullanıcıların ekran kartına yatırım yapması daha uygun olur.İ7 li bir makina çoğu kullanıcı için (nerdeyse tamamı) tamamen gereksizdir. Zaten notebook ta hdd gibi hızı frenleyen bir bileşen varken i7 alsan ancak hava atarsın o olur.Yoksa normal kullanım senaryolarında gözle görülür bir fark oluşmaz.Uzun lafın kısası sen 330M,5650,5730 gibi ekran kartı olan i5 işlemcili bir model bul kendine.Ha sorarsan sana tavsiyem N61JA olur. hiç çekinmeden alabilirsin ha bütçem daha fazla dersen de bndan daha iyisi için 2500 lirayı gözden çıkarman lazım

noleafclover
21-06-2010, 00:49   |  #10  
Yıllanmış Üye
311 mesaj
Alıntı: infoman  
YANLIŞ BİLGİ*i3ler çift çekirdektir. turbo boost ve sanal çekirdek özelliği yoktur.*i5 ler 4 çekirdektir ve 4ü de fiziksel çekirdektir, sanal çekirdek özelliği yoktur ve turbo boost özelliği vardır.*i7 ler 4 çekirdektir ve 4 tanede sanal çekirdeği vardır toplamda 8 çekirdek gibi çalışır turbo boost özelliği mevcuttur. i7 ler her çekirdeği 2 ye bölmüş gibi çalışır yani her bir çekirdek 2 çekirdek gibi görünür. sadece çoklu program ve işlemlerde işe yarar. şuan itibariyle i7 en yükseğidir!!!
senin gibi bilmeyip te bildiğini zannedenler yüzünden cevap yazmak gelmiyor içimden "yanlışşş" diye zıplamadan önce bi gir intelin sistesine doğrusunu öğren sonra zıpla
ama yok illa bilip bilmeden zıplayacağınız  Sinirli

hasan_43
21-06-2010, 00:56   |  #11  
OP Taze Üye
10 mesaj

bu baslık altında bu laptop u göstermem ne kadar dogru olur bilmiyom. almayı düsündügüm laptop bu. ekran kartıda dedigin gbi 
http://www.teknosa.com/Cultures/ ... ategory=_NOTEBOOK63

noleafclover
21-06-2010, 01:00   |  #12  
Yıllanmış Üye
311 mesaj
bu baslık altında bu laptop u göstermem ne kadar dogru olur bilmiyom. almayı düsündügüm laptop bu. ekran kartıda dedigin gbi 
http://www.teknosa.com/Cultures/ ... ategory=_NOTEBOOK63
Arkadaşım o makinayı kesinlikle alma 
madem i7 li bir makina istiyorsun gir N61JQ al olmadı git dell 1645 al 
ama verdiğin model 7-8 ay evvel teknosada satılmaya başlanan ve ellerinde patlayan bi model ekran kartıda son derece zayıf

hasan_43
21-06-2010, 01:10   |  #13  
OP Taze Üye
10 mesaj

ewt dogruda NVIDIA GeForce GT 230M bu kartın nesi zayıf? önerdigin asus da güzel tek farkı ekran kartı ati olması. simdi geforce mi yoksa ati mi iyi ?

noleafclover
21-06-2010, 01:17   |  #14  
Yıllanmış Üye
311 mesaj
ewt dogruda NVIDIA GeForce GT 230M bu kartın nesi zayıf? önerdigin asus da güzel tek farkı ekran kartı ati olması. simdi geforce mi yoksa ati mi iyi ?
230m giriş seviyesi bir karttır ve örneğin 5730 un yarısı kadar performansı ancak verir.Ati iyi nvidia iyi diye birşey yok modele göre değişir.Ama şunu söyleyeyim 1 sene sonra o kart yeni çıkan oyunları ya en düşük seviyede -o da takılarak- açmaya başlar yada hiç açmaz
buradan GPU sıralaması ile ilgili bilgi alabilirsin
Ayrıca o Hp nin boşta çalışma sıcaklığı 65 dercenin altına düşmüyor  arkadaşımda var aldığı güne lanet ediyor

hasan_43
21-06-2010, 01:53   |  #15  
OP Taze Üye
10 mesaj

haklısn tsk ederim. bu siteden baktım. birde sen bakarmısn. NVIDIA GeForce GT 230M  450 , ATI Mobility Radeon HD 5730  673
kaynak  http://www.videocardbenchmark.net/high_end_gpus.html

noleafclover
21-06-2010, 02:25   |  #16  
Yıllanmış Üye
311 mesaj
haklısn tsk ederim. bu siteden baktım. birde sen bakarmısn. NVIDIA GeForce GT 230M  450 , ATI Mobility Radeon HD 5730  673
kaynak  http://www.videocardbenchmark.net/high_end_gpus.html
dediğim gibi işte neredeyse yarı yarıya fark var
ama sadece bu değil hp ler en çok arıza yapan modellerden biridir ve kronik ısınma sorunu neredeyse bütün modellerinde vardır bu yüzden sana önerdiğim modellere yönel

EK: Verdiğin link passmark adındaki benchmark programına göre kartları sınıflandırmış bu bir fikir verir ama yanıltıcı da olabilir çünkü passmark biraz iptidai bir benchmark programıdır

Son Düzenleme: noleafclover ~ 21 Haziran 2010 02:28
infoman
21-06-2010, 02:28   |  #17  
infoman avatarı
Yıllanmış Üye
2,884 mesaj
senin gibi bilmeyip te bildiğini zannedenler yüzünden cevap yazmak gelmiyor içimden "yanlışşş" diye zıplamadan önce bi gir intelin sistesine doğrusunu öğren sonra zıpla
ama yok illa bilip bilmeden zıplayacağınız  Sinirli

Türkçe sayfaya değil yurtdışı sayfaya baksaydın neyin ne olduğunu daha rahat öğrenirdin.
Ben "pire yavrusu" muyum da "zıplama" diyorsun? ben senin gibi senin verdiğin bilgi karşılığında küçümseyici cevaplar yazmadım. 
Benim yaptığım tek hata bir anda masaüstüne takılmış olmam. hatamı adam gibi düzelteceğine kalkıp birde dövmediğin kalmış :)))

al bu linkleri gözlerinle ve beyninle incele
i7 nin 2 çekirdekli versiyonu olduğunu görünce eminim şaşırırsın :)
http://www.intel.com/consumer/pr ... rs/corei7-specs.htm buyurun çok bilir beyfendi
http://www.intel.com/consumer/pr ... rs/corei5-specs.htm burada masaüstüne bak :)))
http://www.intel.com/consumer/pr ... rs/corei3-specs.htm
bilgi vereyim yeni notebook i5 ler 4 fiziksel çekirdekli olacak :D

Kısaca şöyle de diyebiliriz 32 nm ler çift çekirdek (toplam 4 sanal), 45 nm ler 4 çekirdek toplam (8 sanal)

hasan_43
21-06-2010, 02:53   |  #18  
OP Taze Üye
10 mesaj

tmm hocam hatanın önemi yok önemli olan hatanın düzeltilmis olması :D simdi asus N61JQ öneriyosunuz. küçük caplı arastırayım. toshiba da öneriyolar ama biraz pahalıymıs

infoman
21-06-2010, 03:30   |  #19  
infoman avatarı
Yıllanmış Üye
2,884 mesaj

asus N61JQ gerçekten güzel cihaz. toshibalar donanımına göre pahalı ama beton gibi sağlam aletler, biraz da kaba:)
ben olsam asus N61JQ alırım, yine de içinde şüphe olmasın araştırmaktan yılma

noleafclover
21-06-2010, 10:33   |  #20  
Yıllanmış Üye
311 mesaj
Alıntı: infoman  
Türkçe sayfaya değil yurtdışı sayfaya baksaydın neyin ne olduğunu daha rahat öğrenirdin.
Ben "pire yavrusu" muyum da "zıplama" diyorsun? ben senin gibi senin verdiğin bilgi karşılığında küçümseyici cevaplar yazmadım. 
Benim yaptığım tek hata bir anda masaüstüne takılmış olmam. hatamı adam gibi düzelteceğine kalkıp birde dövmediğin kalmış :)))

al bu linkleri gözlerinle ve beyninle incele
i7 nin 2 çekirdekli versiyonu olduğunu görünce eminim şaşırırsın :)
http://www.intel.com/consumer/pr ... rs/corei7-specs.htm buyurun çok bilir beyfendi
http://www.intel.com/consumer/pr ... rs/corei5-specs.htm burada masaüstüne bak :)))
http://www.intel.com/consumer/pr ... rs/corei3-specs.htm
bilgi vereyim yeni notebook i5 ler 4 fiziksel çekirdekli olacak :D

Kısaca şöyle de diyebiliriz 32 nm ler çift çekirdek (toplam 4 sanal), 45 nm ler 4 çekirdek toplam (8 sanal)

Ya arkadaş bir günde birisi çıksın "haklısın arkadaş bilip bilmeden konuşmuşum söylediklerini de hak etmişim " desin de bende içimden  " ya galiba ağır konuştum ayıp ettim arkadaşa" diye geçireyim.
Ama yok illa bin bir demogoji ile yavuz hırsız misali haklı çıkmaya çalışarak bütün bu lafları  hak ettiğinizi göstereceğiniz...

hasan_43
21-06-2010, 12:05   |  #21  
OP Taze Üye
10 mesaj

konusu acılmisken sorayım. ATI Mobility Radeon HD 5730 , NVIDIA GeForce GT 230M göre daha cok tercih edilmekte. (performansdan olsa gerek). peki 230m  1024 mb bellekte iken 2815 MB Paylaşımlı olabiliyormus hd 5730 da böyle yükselme oluyormu.

noleafclover
21-06-2010, 12:48   |  #22  
Yıllanmış Üye
311 mesaj
konusu acılmisken sorayım. ATI Mobility Radeon HD 5730 , NVIDIA GeForce GT 230M göre daha cok tercih edilmekte. (performansdan olsa gerek). peki 230m  1024 mb bellekte iken 2815 MB Paylaşımlı olabiliyormus hd 5730 da böyle yükselme oluyormu.
Arkadaşım sen laptop alıyorsun masaüstü sistem toplamıyorsun.
O yüzden neyi araştırdığını anlayamadım??
Sana aralarında 2 kat performans farkı var dedim.
İncelemen için link verdim.
Sen hala yok onun ekran kartı belleği genişliyormuş daralıyormuş bunları soruyorsun?  
Paylaşılır  belleği 100Gb olsa ne olur olmasa ne olur?
Bunun hiç bir önemi yoktur.
Anlamayanların kafasını karıştırmak/kandırmak için koyarlar o rakamları oraya 

Ayrıca o hp yi  ürünbir arkadaşımın kullandığını da anlattım
ısınma desen var
fan sesi desen var
fiyatına göre performans yerlerde sürünüyor 
geçen sene çıkan ürün ellerinde patlamış satamamışlar sen almaya çalışıyorsun

E git al o zaman daha sana ne anlatayım ki?

Son Düzenleme: noleafclover ~ 21 Haziran 2010 12:51
infoman
21-06-2010, 18:37   |  #23  
infoman avatarı
Yıllanmış Üye
2,884 mesaj
Ya arkadaş bir günde birisi çıksın "haklısın arkadaş bilip bilmeden konuşmuşum söylediklerini de hak etmişim " desin de bende içimden  " ya galiba ağır konuştum ayıp ettim arkadaşa" diye geçireyim.
Ama yok illa bin bir demogoji ile yavuz hırsız misali haklı çıkmaya çalışarak bütün bu lafları  hak ettiğinizi göstereceğiniz...
yeter böğürme artık, dikkatli okursan ben yazdım yazacağımı.
ben burada bir şeyler öğrenip bildiklerimi de öğretmek amacındayım yani çoluk çocuğa madara olacak değilim.