laptop kurulum acil!

cumhuryeni
19-05-2011, 10:20   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
15 mesaj

Arkadaşlar iki gündür yeni aldığım dell n5110 laptop kurmaya çalışıyorum lütfen yardım edin.. Laptop freedos işletim sistemiyle gelmişti fakat onu yüklemedim, direk bendeki orjinal windows 7 pro 64 bit kurdum. Fakat bilgisayarım internete bağlanmıyo çünkü ağ bağdaştırıcı, ethernet gibi donanımları yüklü değil. Bilgisayarı aradım taradım sürücüler yok. Başka bilgisayardan, dell orjinal sitesinden driverları yüklemeye çalışıyorum, fakat downloadmanager diye bir şey indiriyor 10 kblık ve o download manager bu bilgisayarda açılmıyor. Sanırım o download managerın bi dell laptop'da açılıp ordan indirmem bekleniyor. E internet bağlantım yok ki nasıl indiriyim? Dell çağrı merkezini aramaya çalışıyorum ona da anlamadığım bi şekilde ulaşamıyorum nolur yardım. Driverları başka bi siteden indirdim fakat onları da tanımıyor, kuramıyorum nedense, versiyonu filan doğru olmasına rağmen. Ne yapmam gerekir nolur yardım edin!!

edit: Normal dell sitesinden yükledim driver'ı fakat zaten diğer yerden indirdiğimle aynı dosyaymış, tanımıyo hata veriyo, bu bilgisayarda bu aygıtlar yüklü diil filan diyo.

Son Düzenleme: cumhuryeni ~ 19 Mayıs 2011 10:34
cumhuryeni
19-05-2011, 12:07   |  #2  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
15 mesaj

arkadaşlar kimse bişey yazmadı ama ben benzer sorunları olanlar için yazıyim belki faydası olur: Dell sitesindeki driverlar düzenli verilmemiş. Bütün driverları bilgisayarınıza atın, biri olmazsa birini deneyin. Olay şu ki, bazı driverların yüklenmesi için önce başka bazı driverların yüklenmesi gerekli. Hepsinin isimleri birbirinin hemen hemen aynısı, ayırt edici ya da açıklayıcı hiçbir bilgi yok. Hatta, ben modem yükleme işini hallederken şöyle bir şey oldu: Driverın birini yine denedim, setup'ı çalıştırmadı. İçindeki dosyalarda bir iki tane daha farklı setup dosyası vardı (Aynı driver içinde birkaç tane setup olması ayrı gıcık bi durum) onları denedim ve ancak öyle oldu.