laptop nasıl resetlenır
laptop nasıl resetlenır
??
sorun nedir ?
sorunu söyleyin o şekilde yardımcı olmaya çalışalım.
hacapit_53laptop nasıl resetlenıiki kez ctrl+alt+del işe yaramzsa pili çıkar tak
DaRWeLLiki kez ctrl+alt+del işe yaramzsa pili çıkarlaptop da pili çıkart tak güzel fikir..!!!yapma dostum laptopda pili çıkartıp takmak uzman kişini işidir.!!!
eğer pili çıkartdaki kasıt bataryayı çıkarmak ise olabilir.
fakat bu sağlıklı bir işlem değildir.eğer bilgisayarı illede kapatmanız gerekirse açma tuşuna en az 6 sn basılı tutarsanız işinizi görür yani pc kapanır ve yeniden açarsınız fakat buda tavsiye edilen bir işlem değildir.
eğer bilgisayarınızı reset atmaya ihtiyaç duyuyor iseniz bilgisayarnızda yazılımsal yada donanımsal bir takım sorunların olduğunu ygösterir öncelikle reset çözümü yapmadan yazılımsal donanımsal sorunlarınızı giderme yolunu seçmelisiniz.
sakarboylaptop da pili çıkart tak güzel fikir..!!!bataryayı dedim yav yoksa pile ulaşana kadar...gerçi bende önermem pil çıkarıp takmayı ama genelde açma-kapama tuşuna basmak işe yaramaz son çare olarak batarya çıkarılır.zararlıdır tabi gücün aniden gitmesi bişeyleri yakabiliryapma dostum laptopda pili çıkartıp takmak uzman kişini işidir.!!!
eğer pili çıkartdaki kasıt bataryayı çıkarmak ise olabilir.
fakat bu sağlıklı bir işlem değildir.eğer bilgisayarı illede kapatmanız gerekirse açma tuşuna en az 6 sn basılı tutarsanız işinizi görür yani pc kapanır ve yeniden açarsınız fakat buda tavsiye edilen bir işlem değildir.
eğer bilgisayarınızı reset atmaya ihtiyaç duyuyor iseniz bilgisayarnızda yazılımsal yada donanımsal bir takım sorunların olduğunu ygösterir öncelikle reset çözümü yapmadan yazılımsal donanımsal sorunlarınızı giderme yolunu seçmelisiniz.
20-30 saniye boyunca bilgisayar açma düğmesine basın , bilgisayar kilitlenmiş olsa bile kapanır .
Sonra yeniden çalıştırırsınız , buda bir nevi reset demektir ...
laptop reslenmıyosa vede bilgisayarı kapat dedıgınde monütör kapanıp cpu fan hala çalışıyorsa veya hdd ısıgı yanıyorsa regedit ayarların bozulmustur yardımcı olurum...(LAPTOP NASIL RESLENİR? SORUYUDA TAM ANLAMADIM AMA BELKI ANLATMAK İSTEDİGİ BUDUR ONDAN YAZDIM) eyer yazdıgmla bı alakası yoksa özür...
emre__heheheh amcamlar benim laptopun altına niye reset tuşu koymuşlar hakla anlamadım sistemi geri mi yüklüyo yoksa kullanmı klavuzunu bi karıştırayım :)bazı nadir modellerde olabiliyor.
fakat geri yükleme yapmaz.Son Düzenleme: Fatih_ARMAĞAN ~ 19 Ağustos 2008 19:19
laptopların çoğunda bios bili klavyenin altındadır yani senin anlıcan dış kapağı sölücle pil mil göremessin klavyenin vidalarını sökmenlazım ama o vidalar ısına soğuya öyle bi hal alıyorlar ki teknik servisler bile söke miyor motorlu torna vidalarla
Evet bazı laptopların altında reset düğmesi var ama parmağınızı sokmanız imkansız kalem gibi bir şeyle basmak gerekiyor reset olan laptopların genelinde böyle
valla ben bataryayı söküp takıyorum..açma tuşuna basınca resetlenmiyo..arada da kapanmıyo zaten ona deli oluyorum kapanmayınca da bataryayı söküyorum