laptop pilsiz/prizde kullanlabilir mi?

Burak ERGUN
10-02-2012, 02:45   |  #26  
Burak ERGUN avatarı
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
37 mesaj

yanlış bilmiyorsam adaptörler zaten gelen elektriği düzenliyor bu sebeple elektrik dalgalıda gelse bir sorun olmaz bence

Elsequito
10-02-2012, 17:19   |  #27  
Elsequito avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
263 mesaj
Alıntı: DETROID_35  
herkez  sacmalamis pil uzerinde kullanirsan surekli pilin omru cabuk biter ve makinen daha cabuk bozulur.Cunku pili surekli sarj edecek buda amperin dusmesine sebeb olur.Ondan sonra bilgisayarim neden agir calisiyor diyip durursunuz.Sanki elektirik dalgalansa haberiniz olacak.Bizim eve 10 yildir 207watt geliyor.Daha birkere elektirikten yanan bir alet gormedim.Ustelik duz geldigini gormedim.Hep dalgali.Ayrica adaptorun yada esyalarin icindeki transformator zaten akimi normalestirmek icin kullaniliyor yani pil olsada bilgisayariniz yanar olmasada.Leptobukoruyan pil degil adaptoru ve laptobun icindeki devrelerdir.Pil sadece ups gorevi goruyor.Asil gucu pirizden aliyor.yani pil elektirik kesilince kaldigin yerden devam etmeni saglar.Yani siz diyorsunuz ki dislerimi dis fircasi koruyor macun degil.Bende diyorumki disinizi koruyan firca degil macun.
Cep telefonunu surekli sarjda kullanan varmi o size aciklasin.Size gore telefonu pilmi koruyor yoksa adaptoru ve devrelerimi.
Öncelikle herkez-herkes diye sebeb-sebep diye yazılır kimse saçmalamaış laptop'ların yanında pili koruyucu yazılımlar geliyor oradan pili az kullanıyorum şarjı fazla doldurma seçeneğini işaretleyerek pil ömrünü arttırırsın pili korumak adına laptop'u pilsiz kullanmanın manası yok aksine elektrik kesintilerinde şak diye kapanmayacağı için bilgisayar donanımlarını korumuş olursunuz firmalar bunu sizin adınıza düşünüyor zaten bilgisi olmayanların konuşmaması bütün okurların yararına olucaktır.