aşşağıdaki resimde göründüğü gibi bu sıcaklık normalmı boştayken sıcaklık 70 75 derece aşşağıda ise nfs shift 2 en üst seviyede görüntüde 10k oynadıktan sonraki hali knight de açık KASMA DERSENİZ YOK GİBİ pc açıldığında bi 58 59 derece görüyorum sonra 70 derece uzun süreli oynamamda 92 dereceyi gördüm altında soğutu varken bile
packardbell tm81
amd phenom x4 n930
ati hd 5650
[url=http://goo.gl/mc9cY][/url]
Laptop sıcaklık rekoru bende galiba /resimli
Bununla grur duyuyor gibisin. Bir çok laptop aşırı sıcaklıktan dolayı yanabiliyor, hatta bir kez chip'te haberi de yapılmıştı yatak keyfi yapan bir adamın başına gelmiş, arayıp bakabilirsin habere...
aldığımdan beri böle ya amd ile alakası yok bu ilemci amd nın soğuk işlemcilerinden bu bilgisayar millette 45 65 de çalışıyo bende 75 92 arası çalışıyo garantiye götürecemde 15günden aşşağı gelmez
ne var bunda ki ?
benim laptop zaten CPU %99 dan hiç sapmaz üstelik knight e girince dahada kasılma yapıyor ve günde en az 5 saat açık :)
cuma akşamları ise sabaha kadar açık laptop :)
Bu kadar yılın tecrübesi ile söylüyorum AMD işlemci eğer ekstra soğutma sistemi yoksa ISINIR. Öte yandan 92 derecede kasmıyorsa değil kapanmıyorsa bir tuhaflık vardır. belki santigrad değil de fahrenhayt seçilidir.olay tamamen notebooktan işlemciden değil... fan yetersiz ve tozlanmış olduğu kesin o markanın tüm modelleri ısınır... yüksek ısı ile kullanım ömrünü tamamlar ( 7 yıla kadar ) AMD ısınmaz asıl ısınan intel desktop işlemcileridir...
aynı dertten bende muzdaribim samsung q530 kullanıyorum bende crysis 2 ye girdiğimde aynı sıcaklık değerlerini alıyorum garantiye verdim bir şey yok diye geri gönderdiler donanımsal problem yok yazılımda problem vardır demişler format attım kaç kere ama nafile hala aynı şekilde devam ediyor
yarın tekrar vatana gidip gözlerinin önünde test edicem bilgisayarı olmadı geri vericem
bende lg a510 var ıısnma problemi için servise verdim bende cihaz yaniyo 100 dereceyi gördüm ben sen nedion bütün hepsi böle bu mal laptopların
hehe 92 derecemi benimki o kadar olsa erir,benim laptop 70 yukarı daha çıktığını görmedim artık adamlar nasıl bir sistem yapmışlarsa alt soğutma fillanda yok sadece bilgisayarı n kendi fanıyla ,hatta bazen çalışmıyor duruyor ısınınca az çalışıp yeniden otomatik kapanıyor :)
bu ısı değerleri imkansız çünkü bu ısı değerindeyken klavye ve touch pad' i nasıl elliyorsun anlayamadım. laptop kasası ateş gibi yana 60 dereceyi gördümü işlemci.
gerçekten bu ısı değerlerini görüyorsa zaten işlemci çoktan miyadını doldurmuştur. kaynama değerin 10 derece düşük çalışıyor.
bu ısı değerleri imkansız çünkü bu ısı değerindeyken klavye ve touch pad' i nasıl elliyorsun anlayamadım. laptop kasası ateş gibi yana 60 dereceyi gördümü işlemci.mobil işlemciler için kritik ısı 100 dereceden başlar... benim için T2330 105 derece yani sorun yok... hiç bir şey olmaz sadece soğuk lehim varsa ortaya çıkar...gerçekten bu ısı değerlerini görüyorsa zaten işlemci çoktan miyadını doldurmuştur. kaynama değerin 10 derece düşük çalışıyor.
Bu kadar yılın tecrübesi ile söylüyorum AMD işlemci eğer ekstra soğutma sistemi yoksa ISINIR. Öte yandan 92 derecede kasmıyorsa değil kapanmıyorsa bir tuhaflık vardır. belki santigrad değil de fahrenhayt seçilidir.Amd en son ; geçtiğimiz yüzyılda ısınıyordu kusura bakmayın... Son dönem AMD cpular intellerden bile serin çalışıyor...
Amd nin mobil işlemcilerinden turion serisi sıcaklığı sever yalnız :) Max. sıcaklık değerleri 95 c' dır :D
Örneğin :
http://www.cpu-world.com/CPUs/K8 ... 0TMDTL58HAX5DC.htmlEğer işlemcin turion olsaydı (ki artık kalmadı) sıcaklıkların çok fazla anormal değil derdim. Bu işlemcinin o kadar ısı üretmemesi lazım sistem bileşenlerinin sağlığı açısından ; soğutma sistemini (heatstink+fan) servise kontrol ettir...(yalnız PB'lerin ısı şikayetlerine bir kaç yerde daha şahit oldum...)
Anakartta cpu dan dolayı oluşan sıcaklık ; o/b ekran kartını ve ramlerinide ısıtacak sonuç olarak sistem performansın oldukça düşecektir....