LAPTOP TAVSİYE ETMEK İSTEYEN PROFESYONELLER YARDIM

muratrecon
28-09-2008, 17:45   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
107 mesaj

S.a arkadaslar.Ben laptop almak istiyorum ve 2 senedir de araştırıyorum.Günümüz teknolojisi o kadar hızlı ilerliyor ki bir laptop almak ıstedıgımde bır sonra kı hafta daha iyisi çıkıyor.Hemde uygun fiyatlarla.Anlayacağız 'ıste bu' dedıgımde biri diyor 'Abi bu model ucuz hemde daha iyi'.Durum böyle oluncada artık çileden çıkıyorum.Tam 2 sene bekleye bekleye bu zamana geldik.Artık sabrım tükendi ve bu işe bir 'DUR' demenin vakti geldi de geçiyor.Artık teknoloji ne kadar ilerlerse ilerlesin bu hafta bir laptop alacam.Arkadaslar durumum bu! Sizin tavsiyelerizi incelemeden önce aklıma yatan bazı laptoplar şöyle;

1.

linkinde ki 'hepsiburada' nın taşınabilir bilgisayar alanında 'lütfen dikkat' yaklaşık %50'lik bir payla en çok satılan ve en çok memnuniyet sahibinin bulunduğu IBM marka laptob ve özellikleri bulunmakta.

(IBM'i sizlere anlatmama gerek yok zaten.CHİP FORUM üyeliğimin bulunduğu şu kısacık zaman zarfında anladığım kadarıyla hepiniz IBM'i seviyor ve takdir ediyorsunuz.Ama merak ederseniz ayrıntılı bilgiyi e-postama atarak yollayabilir ve elbette ki sorabilirsiniz.)

2.

linkinde ki 'CHİP' dergimizin bu ay ki sayısında sevgili ve çok kıymetli editörümüzün dizüstü satın alma rehberinde 'dikkatinizi çekerim' genel çözüm katagorisinde 1000$ fiyatıyla önerilen tek laptobun bulunduğu FUJITSU SIEMENS marka laptop ve özellikleri bulunmakta.

(Marka sizi yanıltmasın Fujitsu adeta bir canavar ve üstüne üstlük tanıdığım 6 hacker arkadaşımın 'lütfen dikkat' 4'ü ileri grafik yongaları ve hiç bir yerde bulunmayan işlemcileri ile fujitsu siemens'in laptoplarını tercih ediyorlar.Neden mi? Çünkü fujitsu hem ucuz hem de performans artışı yaptığımızda en yüksek değerleri bizlere sunan laptop olduğu için.Lütfen hiçbir önyargıya düşmeden değerlendirmeye almanız sizin ve benim için çok daha iyi olur.Unutmadan bu pc fiyat/performans açısından kendi alanında da önerilen iyi dizüstü bilgisayarlar arasında.)

3.

linkinde bir alman arkadasımın onerdıgı ve sızlerın goruslerını de almak ıstedıgım LG marka laptob ve özelikleri bulunmakta.

(Bu laptop hakkındaki bilgiler henüz şimdi elime ulaştığı için pe birsey soylemem mumkun degıl fakat bu fıyatla bu sıstemın sunulması gercekten ınsanı cezbedıyor.Bu arada bu urun su anda teın edılememekte fakat bır iki dakika internette gezindiğimde çok iyi bir fiyatla karsı karsıya geldım.'Lütfen dikkat'Bu pc nin piyasa fiyatı 1899 ytl fakat elime geçen bir broşürde 1299 ytl.Sizi temin ederim böle bir fiyata böyle performansa cok az rastlanır.Unutmadan soyleyeyım MEDIA MARKT en dusuk fıyat garantısıyle boyle bır avantajı bızlere saglıyor.)

4.

linkinde yine diğer teknoloji kültürü dergilerinden kat kat iyi olan ve teknolojinin bir amaç değil sadece bir araç olduğunu bizlere ispatlayarak şuurlu ve bilinçli şekilde tekrar bizlere yansıtan sevgili CHİP dergisi editörleri yine bu ay ki sayılarında 'lütfen dikkat' 1000$ lık fiyat/performans açısından en iyi 15.4 inç.lik laptop ve özellikleri bulunmakta.

(Biliyorum.Hepinizin CASPER'a karşı bir düşmanlığı var.Bunun servis imkanları ve donanım sorunundan olduğunu da biliyorum.Fakat size soruyorum.Kaç kişi CASPER sahibi ve laptobundan memnun değil? Arkadaşlar,ben bir şirketin pc enformasyonu genel departmanın da şefim ve bazı artılarımın sayesınde daha unıversitedeyken seflık mertebesıne yukseldım ve 108 çalışanım var.Bunu sizi anlatmamın nedeni bu 108 çalışanımın hepsine de casper laptop aldım.Bunların sadece kaçı biliyor musunuz bilgisayarından memnun değil    'lütfen dikkat' sadece 108 çalışanımdan 31'i pc'lerini değiştirmek istediler.Bende tabiki görüşlerine saygı duydum ve değiştirdim.Dostlar sakın yanlıs anlamayın amacım sızlere CASPER'ın reklamını yapmak degıl.Sızlerın arastırmadan sadece o,bu forum sıtelerınde onun bunun soylemelerıyle sızlerın hareket etmesi ve bunun dılden dıle yayılması cok uzucu.Sevgılı dostlar bu yazıma lutfen ama lutfen rıca edıyorum bır lınk vererek degıl acıklayarak 'bu cunku bu yuzden''bu soyle onerıyor fakat eksısı su''bu olabılır fakat artıdan sunu eklemelısın' gıbı ıfadelerle cevap vermenızı beklıyorum.Lutfen artık dıger profesyonellerımızın bılgılerıne ıhtıyacımız var.Sızın eklemek ıstedıgınız artıdan bırkaç laptob varsa saygı duyarım ve hatta cok sevınerek kabul ederim.)

Cevaplarınızı beklıyorum.Saygılarımla...  

seniseçtimpikachu
30-09-2008, 02:11   |  #2  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
20 mesaj

sorunu az ve öz yazarsan iyi olur kardeşim

Ahmet_79
30-09-2008, 03:06   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
11,538 mesaj

pm'den önerdiğimi beğendin mi bi şey demedin?