windows 7 homebsc 64 bit kullaniyorum laptopa format atmak istiyorum ama recorvy cdsi ve format cdsi yok bu laptopa nasil format atarim?
laptopa nasil format atacagim
ilk olarak bilgisayarınızda recovery bölmesi mevcutmudur bunu kontrol ediniz yeni çıkan bir çok markada artık yanında extra windows kurulum CD si verilmemekte. bunun yerine Harddisk inizin bir bölümüne işletim sisteminiz entegre edilmekte.
Bilgisayarınızda Entegre bir işletim sistemi olup olmadıgını Bilgisayarım - Disk bölmeleri kısmında göre bilirsiniz. "System Recovery" ibaresi bulunmaktadır yerel disklerden birtanesinde. Böyle bir ibare mevcut ise bilgisayarınızın baştan başlatın sistem özellikleri sonrası ekranda sizden (örneğin) F11 F12 tuşlara başarak "System Recovery" çalıştırmanızı isteyecektir.
Eğer bilgisayarınızda yukarıda bahsetmiş olduğum ibare, bölümler mevcut değil ise bir yerden Windows7 CD si temin etmeniz gerekmektedir.
Veya yukarıda bahsetmiş olduğum bölümler daha öncesinde var ise ve silinmiş ise lütfen ürün ithalatcısı firma ile görüşün ve orjinal kurulum CD si isteyiniz.