Arkadaşlar win 7 kullanıyorum ve yanına xp kurmak için disk bölümü açmam lazım partiton magic ile yaptığımızı yani disk küçültmeyi hiçbir veri kaybı olmadan win 7 altında yapabilirmiyiz?Yaparsak nasıl yapabiliriz?ama hiçbir veri kaybı olmadan yapacağız ama
Laptopda Disk Küçültme Yardım[çözüldü]
Arkadaşım bilgisayarıma sağ tıkla yönet de disk yöneticisini seç ordan c:sürücüsünü küçültüceksen üzerine gel sağ tıkla birimi küçült de.Küçültülen birimi formatla.
windows 7 üzerine xp kurarsanız xp açılmaz.kayıp , o olur sadece :)
ilk önce xp yi takarsınız , diskinizi biçimlendirir veya küçültürsünüz..Sonrada format..
Sonra vista yüklerseniz , vista..Yüklemezseniz vistayı direk win 7 yi yüklersiniz..
Özel dosyalarınızı başka bir diske yedekleyin yada en güzeli usb veya cd/dvd ye atın..
Mantıksız sürücünün üzerine gel sağ tıkla biçimlendir de mantıklansın :)
foto gönder.İnsallah sararıp dinamik disk olmadı dinamik disk olursa ayıramazsın ona göre.Dos altından silersen kopmle silinir dinamik disk ile böldüysen öyle kalıcak.
tamadır o yukarıdaki koyu mavi ve açık mavi renkler koyu sarı ve sarı rengini alsaydı ozaman çok kötü olurdu.
Mantıksal sürücü olması seni niye rahatsız etti ki? İşletim sistemi kuracaksan ille de birincil bölüm olacak diye bir kaide yok. Kendim de defalarca mantıksal birimlere ikincil işletim sistemleri kurmuştum. Fakat dikkat etmen gereken nokta şu:
Önceki XP'yi sonra Windows 7'yi kurmalısın. Eğer tersini yaparsan sadece elinde XP kalır, Windows 7'yi açamazsın. Çünkü XP'nin önyükleme yöneticisi Windows 7'yi tanımaz.
Yine de mantıksal>birincil dönüşümü yapmak istersen bunun Windows'un sunduğu araçlarla yapamazsın. Acronis Disk Director Suite gibi bir disk yönetimi aracı kullanman gerek.