Laptopla Masaüstü arasında ağ bağlantısı sorunu

ermanbozali
19-08-2007, 11:16   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
9 mesaj

arkadaşlar benim sorunum dizüstü bilgisayarımla masaüstü bilgisayarım arasında ağ kuramamam.gerekli ayarların tümünü yapmama (ağ kurulum sihirbazı,her 2 bilg.a gerekli ip adreslerinin verilmesi,sürücülerin ve klasörlerin paylaşıma açılması,kaspersky'da stealth mode'un kapatılması vs vs.gibi) rağmen iki bilgisayarın birbirini görmesini sağlayamıyorum.Daha öncesinde defalarca ağ kurdum ama bu sefer olmuyor işte.laptop ve desktop ikisi de modeme kablosuz bağlanıyorlar.Ben ayrıca rj-45 kablo kullanarak bir ağ kurmak istiyorum 2 bilgisayar arasında.herşeyi denedim kasperskyda zones kısmında ağa izin verdim.ev ağı kurdan gerekli herşeyi denedim ama olmuyor olmuyor.daha öncesinde şans eseri elle verdiğim ipyi yazarak sadece laptoptan desktopa bağlanabilmiştim.desktoptan laptopın ipsini yazınca sayfa görüntülenemiyor diyordu.Ne yapmalıyım?

viking20
19-08-2007, 11:34   |  #2  
viking20 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 141
7,681 mesaj

http://www.btturk.net/archive/index.php?t-745.html

---
Network Bileşenleri

Network Rehberi

Son Düzenleme: viking20 ~ 19 Ağustos 2007 12:07
ermanbozali
19-08-2007, 11:41   |  #3  
OP Taze Üye
9 mesaj
viking20
http://www.btturk.net/archive/index.php?t-745.html

cvp için saol ama benim sorunum  ağ kurmak için gerekli tüm ayarları yapmama rağmen neden iki bilgisayarın birbirini görmediği.Emin değil

Son Düzenleme: ermanbozali ~ 19 Ağustos 2007 11:45
CrazYShark
19-08-2007, 14:11   |  #4  
Taze Üye
14 mesaj

laptop vista, masaüstü xp mi?
öyleyse hiç uğraşma....sanırım vista'da yeni nesil ip protokolü uygulanmakta, ben de denedim, günlerce uğraşmama...yapmadığım ayar kalmamasına rağmen olmadı..ping dahi gönderebildim hatta(1ms hızla ama :D)ancak buna rağmen ağ kurulamadı...
eğer vista'nın ip protokolü vasvatası bi şekilde halledilebilirse olaiblir belki...birbirinden kesinlikle ip almıyorlar çünkü..

Not: Söylemeden edemiycem, üst sürüm alt sürümü görmüyo ya da bu kadar kişi, ağ uzmanı olmasına rağmen insanlar gördüremiyo...ya windows kendine saklıyo yöntemi ya da cidden görmüyo...iki durumda da salaklık olduğunu düşünüyorm...

ermanbozali
19-08-2007, 14:38   |  #5  
OP Taze Üye
9 mesaj
CrazYShark
laptop vista, masaüstü xp mi?
öyleyse hiç uğraşma....sanırım vista'da yeni nesil ip protokolü uygulanmakta, ben de denedim, günlerce uğraşmama...yapmadığım ayar kalmamasına rağmen olmadı..ping dahi gönderebildim hatta(1ms hızla ama :D)ancak buna rağmen ağ kurulamadı...
eğer vista'nın ip protokolü vasvatası bi şekilde halledilebilirse olaiblir belki...birbirinden kesinlikle ip almıyorlar çünkü..

Not: Söylemeden edemiycem, üst sürüm alt sürümü görmüyo ya da bu kadar kişi, ağ uzmanı olmasına rağmen insanlar gördüremiyo...ya windows kendine saklıyo yöntemi ya da cidden görmüyo...iki durumda da salaklık olduğunu düşünüyorm...

crazyshark bilgisayarların birinde xp home diğerinde xp professional yüklü.ama yine de olmuyor.gerçekten salakça bişey bu.ağdan nefret etmeye başladım.bi yardım eden de yok ki burda.bi el atsan olaya diyorum Soru

ermanbozali
19-08-2007, 17:38   |  #6  
OP Taze Üye
9 mesaj

çalışma grubu bilgisayarlarını göstere tıklayınca böyle bir uyarı alıyorum

dgboy
22-08-2007, 07:43   |  #7  
Taze Üye
15 mesaj

dostum tamam işte bütün sorun orda birinin home birinin professional olması herşeyi gösterio,home edition bazı konularda kısıtlı olmasından kaynaklanıo sanırım sorun,ama sen a.v. firewall hepsini kapatarak deneyebilirsin,adresleride şu şekilde wer:
laptop:
192.168.1.1
255.255.255.0
192.168.1.2

pc:
192.168.1.2
255.255.255.0
192.168.1.1

bu şekilde yapıp deneyebilirsin,ama bu ayarları yaptıktan sora restart atmayı ihmal etme,bide bilgisayar açılınca biras sabret ağı görmesi için.eğer bi sorun çıkmassa 2 taraftan biri birbirini görecek,sadece birinden giremiceksin,o da işte home edition ın gıcıklığından kaynaklanıo..