Merhaba
( özzeybek kardeş haklı, aslında zaten PLATFORM adı verilmesinin nedeni bu, kullandığı işlemcilerde P3 ün geliştirimil hali olan ancak Intel masa işlemcilerinde olan mhz değil, onun yerine mimarisi sayesinde iyi performans veren M işlemciler vardır.)
Bu arada eğer cidden sadece performansa bakıyorsan tabii iki P4 normal işlemciler daha başarılı. Ama şuda önemli, bir 2.13 ghz lik centrino bir 3ghz ile "yarışabiliyor". Nerede geri kalıyor? Ram hızının önemli olduğu yerlerede, dual tekenolojisi yok, birde hd leri genelde 5400rpm olduğu için hd işlemlerinde yavaşlar.
Ancak şunuda unutmamak gerekir, şu anda en uç ve en iyi laptopları üreten firmalar ( Alienware) sistemlerine centrino değil normal P4 işlemciler koyuyor, ama bu işlemciler hem ÇOK ısınıyor, hemde çok güç çekiyor. Performans olayına gelince tabi ki daha iyiler.
Benim sana tavsiye edebileceğim, eğer bir 1.8 , 2ghz civarı centrinolar ile senin alacağın arasında fazla fiyat farkı yok ise, M serisi alman.
Kolay gelsin
( Bu arada M ler o kadar bir ara ünlendiki, firmalar normal sistemler için ona göre anakart ürettiler. Ancak işlemcileri normalde çok pahalı gerçekten. Overclock ile sadece işlemci gücünde Fx abilerine, EE lere kafa tutuyor bu işlemciler, cidden Intelin amdye karşı bana kalırsa önde olduğu tek noktada laptopdadır. Gerçi buda Turion ile kapanacak gibi geliyor, ama önce Amd biraz isim yapmalı laptop gibi hassas bir konuda. )
PS: Turan abi? Acaba yanlış mı hatırlıyorum, yoksa sen ayrılmışmıydın bir ara? Çünkü özellikle "üst yapı" ile olan anlaşmazlıklardan dolayı baya bir kayıp vermişti forum, ve o zamanlarda sizin(senin ) gittiğini(zi) hatırlıyorum.