Laptoplarda hangi işlemci ?

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
AFK97
23-11-2005, 10:24   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
5 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2005

Benzer bir topici mobil aygıtlar bölümünde de açtığımı belirtip soruma geçiyorum.

Piyasada çok farklı konfigürasyonlarda laptoplar satılıyor.Benim sorum şu :

P4 3.2 GHz lik işlemci desteğine sahip konfigürasyonlar Pentium M işlemcili 1.73 GHz lik konfigürasyonlarla aşağı yukarı aynı fiyata satılıyor( Diğer bileşenleri aşağı yukarı aynı olan ) .Tamam Pentium M işlemcili modeller pil ömrü , hafiflik gibi önemli artılar sağlıyor ama bunlar dikkate alınmayıp sadece işlemci performansı göz önünde bulundurulduğunda P4 3.2 daha mı iyi dir daha mı kötü ( Saat hızının performans üzerindeki tek etken olmadığını göz önünde bulundurarak soruyorum.Bkz AMD )

Banned
23-11-2005, 10:54   |  #2  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 0
191 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2005

şuan için 3 işlemci sormuşsun.centrino p4 amd.centrino az enerji tüketimi ve performansı nedeni ile dizüstüler için üretildi.p42e gelince oda hızlı centrinoya göre yalnız daha çok enerji harcamakta ve bu yüzden pek fazla satış imkanı yok.yok derken satılmıyor değil centrinolar kadar fazla gitmiyor anlamında.amd demişsin.doğru saat hızı düşük ama p4 lerin tek düşmanı şuan için.belki ilerde farklı işlemci üreticleride olabilir.amd notebooklar 64 bittir.ve geleceğe yönelik bir seçim.performansa gelince çok yüksek düşünüldüğü gibi saat hızı düşükse bir işe yaramaz değil.turion serisi olursa pil daha fazla çalışır.butip farkları değerlendirirsek ve windows vistada 2006 yılı içinde çıkacağına göre amd en avantajlı olanı.amd intelden şuanda çok iyidir.ısı problemide yok işlemci 28 29 derce seviyelerinde seyrediyor.maksimum sıcaklık 40 dercedir.

darkstar
23-11-2005, 21:14   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,029 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2005

scream cok karmasik yazmissin biraz daha acik yazsaydin keske ben pek bisey anlayamadim

AFK97
24-11-2005, 12:08   |  #4  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
5 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2005

scream su sekilde sorayim , almayi dusundugum notebooku genelde adaptorle calistirmayi dusunuyorsam ( yani pil omrunu önemsemiyorsam ) , MATLAB gibi çokça sayısal işlem gerektiren gerektiren bir uygulamada yapacagim işlemleri ,  64 bit işlemcili Pentium4 3.2 GHz gibi genellikle masa ustü konfigürasyonlarda kullanılan bir notebook işlemcisi mi daha cabuk yapar yoksa saat hızı daha dusuk laptop için uretin işlemciler mi ?

ozzeybek
19-12-2005, 00:31   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
357 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2005

Düzeltiyorum Centrino bir işlemci değil teknolojidir arkadaşlar. Kendisi Pentium M  işlemci kullanır. Bir çok özelliğin anakart üzerinde ve CPU da birleşmesi ile Centrino Teknoloji ortaya cıkar.

jaina
22-12-2005, 00:11   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,406 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2004

Merhaba
( özzeybek kardeş haklı, aslında zaten PLATFORM adı verilmesinin nedeni bu, kullandığı işlemcilerde P3 ün geliştirimil hali olan ancak Intel masa işlemcilerinde olan mhz değil, onun yerine mimarisi sayesinde iyi performans veren M işlemciler vardır.)

Bu arada eğer cidden sadece performansa bakıyorsan tabii iki P4 normal işlemciler daha başarılı. Ama şuda önemli, bir 2.13 ghz lik centrino bir 3ghz ile "yarışabiliyor". Nerede geri kalıyor? Ram hızının önemli olduğu yerlerede, dual tekenolojisi yok, birde hd leri genelde 5400rpm olduğu için hd işlemlerinde yavaşlar.

Ancak şunuda unutmamak gerekir, şu anda en uç ve en iyi laptopları üreten firmalar ( Alienware) sistemlerine centrino değil normal P4 işlemciler koyuyor, ama bu işlemciler hem ÇOK ısınıyor, hemde çok güç çekiyor. Performans olayına gelince tabi ki daha iyiler.

Benim sana tavsiye edebileceğim, eğer bir 1.8 , 2ghz civarı centrinolar ile senin alacağın arasında fazla fiyat farkı yok ise, M serisi alman.

Kolay gelsin

( Bu arada M ler o kadar bir ara ünlendiki, firmalar normal sistemler için ona göre anakart ürettiler. Ancak işlemcileri normalde çok pahalı gerçekten. Overclock ile sadece işlemci gücünde Fx abilerine, EE lere kafa tutuyor bu işlemciler, cidden Intelin amdye karşı bana kalırsa önde olduğu tek noktada laptopdadır. Gerçi buda Turion ile kapanacak gibi geliyor, ama önce Amd biraz isim yapmalı laptop gibi hassas bir konuda. )

PS: Turan abi? Acaba yanlış mı hatırlıyorum, yoksa sen ayrılmışmıydın bir ara? Çünkü özellikle "üst yapı" ile olan anlaşmazlıklardan dolayı baya bir kayıp vermişti forum, ve o zamanlarda sizin(senin Cool) gittiğini(zi) hatırlıyorum.

Son Düzenleme: jaina ~ 22 Aralık 2005 00:16