Laptoplarda hangi işlemcinin performansı daha iyi

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
AFK97
23-11-2005, 10:19   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
5 mesaj

Piyasada çok farklı konfigürasyonlarda laptoplar satılıyor.Benim sorum şu :

P4 3.2 GHz lik işlemci desteğine sahip konfigürasyonlar Pentium M işlemcili 1.73 GHz lik konfigürasyonlarla aşağı yukarı aynı fiyata satılıyor( Diğer bileşenleri aşağı yukarı aynı olan ) .Tamam Pentium M işlemcili modeller pil ömrü , hafiflik gibi önemli artılar sağlıyor ama bunlar dikkate alınmayıp sadece işlemci performansı göz önünde bulundurulduğunda P4 3.2 daha mı iyi dir daha mı kötü ( Saat hızının performans üzerindeki tek etken olmadığını göz önünde bulundurarak soruyorum.Bkz AMD )

fatihferah
29-11-2005, 04:05   |  #2  
Yıllanmış Üye
145 mesaj

Bende Centrino Vaio var.. P4 Al derim..

aslancimbomum
02-12-2005, 10:29   |  #3  
Yıllanmış Üye
287 mesaj

centrino daha iyi
ısınma ve pil kulanım süresi yönünden
ama en iyi işlemci serisi şu an amd turion serisi

theironman
06-12-2005, 10:32   |  #4  
theironman avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 63
8,347 mesaj

Centrino derim...

the_red_devil
19-12-2005, 00:43   |  #5  
Taze Üye
15 mesaj

Turion değil tabiiki en iyisi. Turion sadece 1.6 da pentium m 1,6'yı geçebiliyor. Gerisinde yalan tamamen. Ayrıca Pentium M işlemci ile Centrino arasında bir bağ yok bunu anlamak lazım. Öncelikle Centrino nedir onu bilmek gerek. Centrino İntel'in geliştirdiği bir Mobil Platformdur, kesinlikle bir işlemci vb. gibi bir bileşen değildir. Centrinıo: Pentium M işlemci, Intel 855 chipset, Intel Wireless ağ kartı'nın birlikte sulunduğu konfigürasyonlara verilen isimdir. Bu bileşenleri barındıran tüm sistemler Centrino logosu taşırlar.

Pentium M 740 1.86 Ghz işlemci ile masaüstü bir Pentium D 2.8 Ghz işlemciyi ben 3D Mark 2003 ile test ettim ve sonuç olarak Pentium M sistem Pentium D'yi zorlanmadan geçebildi. Yani Pentium M'le hafiflik ve ısınma probleminin olmaması özdeşleştirilmemeli. Sonuçta Pentium M adı üzerinde Mobil performans için yapılmış bir işlemci. Ben yerinizde olsam 1.86 ve üzeri sistemlere bakardım. Kesinlikle performans kaybı yok.