LaptopPili dolduğunda şarjı kesiyormu?

HPQ-User
10-02-2008, 18:34   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

feamor sormuş:
Merak ettiğim şey Laptop elektrikte takılıyken pil tamamen dolduğu zaman şarj olmayı kesip doğrudan elektrik ile mi çalışmaya başlıyor yoksa bir yandan pili kullanırken bir yandan şarj etmeye devam mı ediyor?

Pilin modelini verdim ama tahminim böyle bir özellik varsa pil sağlamıyordur bunun kontrolünü. Daha önce dizüstü kullanan arkadaşlarımdan elektrik ile kullandığım sırada pili takılı tutmamın pil ömrünü kısalttığı ve şarjda takılıyken pil çıkık olarak kullanmam yönünde bir tavsiye aldım. Yanlız bir dergide pil dolduğunda şarj etmeyi kesen ve elektrik üzerinden kullanıma geçmeyi sağlayan bir özellikten bahsedildiğini hatırlıyorum.

Böyle bir özellik var mı? Var ise benim laptopumda var mı? Yoksa eğer bunu gerçekleştirmenin bir yöntemi var mı? Ya da böyle kullanmanın pil ömrü üzerinde bir etkisi var mı?

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows Vista
Sistem Özellikleri:
Toshiba P200D-11L
Pil: Li-ion Battery Pack ModelNo:PA3536U-1BRS  DC 10.8V/4000mAh

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; tr; rv:1.8.1.12) Gecko/20080201 Firefox/2.0.0.12

Borga-x
11-02-2008, 08:41   |  #2  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj

Bu soruların en guzel yanıtını kullanma kıtapcıgında bulabılırsınız. Genelde pil şarz olduktan sonra elek. kesilmeden şarz olmaya devam eder. Arkadaşlarınızın verdıgı onerıyı bende öneririm. Hatta şarz ettıkten sonra buzdolabının soguk bölmesıne bır tobaya sararak bıle muhafaza edersenız pilin ömrü cok daha uzun olur. Sıcaklar pilin düşmanıdır