Laptopta ısınma sorunum var. Yardım

HPQ-User
28-07-2009, 21:11   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

TheNightFox sormuş:
Bilgisayar aşırı ısınmadan dolayı her 10 dakikada bir kapanıyor. Araştırmalarıma göre herkes bu sorundan şikayetçiymiş ve servise gönderip değişim hakkı almışlar. Ben laptopumu değiştirmek istemiyorum fakat bu sorunla yaşamak da istemiyorum.

Sorum şu olacak. Madem bu makinede işlemcinin ısınma sorunu var. İşlemciyi değiştirsem düzelir mi? İşlemci değişir mi? Intel marka bir işlemci ile değiştirmek istiyorum hangi model ile değiştirebilirim? Bu değişimin bana maliyeti ne olur?

Sorularıma vereceğiniz yanıtlar için çok ama çok teşekkür ederim. Saygılarımla...

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows Vista
Sistem Özellikleri:
Toshiba P300D-10V Laptop

AMD Turion 64 X2 Dual-Core Mobil Teknolojisi TL-64
  2.2 GHz, 1 MB L2 cache, 1600 MHZ Hyper Transport
  Windows® Vista Home Premium Türkçe / İngilizce
  3,072 MB (2,048+1,024) DDR2 RAM - max. 4,096 MB
  250 GB (5.400 rpm) Seri ATA HDD
  17 Toshiba TruBrite® WXGA TFT ekran (1,440 x 900 çözünürlük)
  ATI MOBILITY RADEON HD3650 HyperMemory teknolojili, 512 MB
  yerleşik, 1,279 MB kullanılabilir grafik belleği, 16x PCI Express
  DVD Super Multi çift katmanlı sürücü
  Toshiba Bass özelliği geliştirilmiş ses sistemi ve Dolby Sound Room,
  Harman Kardon® stereo hoparlörler
  5’i birarada Bridge Media Yuvası 4 x USB 2.0, i.LINK®
  TV çıkışı (s-video), HDMI-CEC, Express Card Slot, Kulaklık soketi ile
  paylaşımlı S/PDIF (optik)
  Wireless (802.11a/b/g), Bluetooth 2.1 EDR
  56K modem, Ethernet LAN 10/100
  Li-Ion pil
  Entegre 1.3 Mp web kamera (Yüz tanıma fonksiyonlu) ve mikrofon (VoIP)
  HD Audio, Numerik tuş takımı
  3,3 kg
  2 yıl garanti

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; tr; rv:1.9.1.1) Gecko/20090715 Firefox/3.5.1 (.NET CLR 3.5.30729)

Süleyman.
28-07-2009, 22:26   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

Servise gönderip gerekeni yapmalarını temin etmenizi, ya sorunu düzeltmelerini sağlamanızı ya da ürünü değiştirmenizi öneririm. Dizüstü bilgisayarlarda sabit disk ve ram haricinde model bazlı değişiklik yapamazsınız.

Ayrıca dizüstü bilgisayarlarda AMD işlemci önermem...

Mustafa@PC
28-07-2009, 23:39   |  #3  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj

Ayrıca laptoblar için uygun fiyatlı soğutucular mevcut, tavsiye ederim

Kapalı Hesap (2197)
29-07-2009, 02:47   |  #4  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 0
230 mesaj

"Bilgisayar aşırı ısınmadan dolayı her 10 dakikada bir kapanıyor. Araştırmalarıma göre herkes bu sorundan şikayetçiymiş ve servise gönderip değişim hakkı almışlar. Ben laptopumu değiştirmek istemiyorum fakat bu sorunla yaşamak da istemiyorum."

Benim anladığım kadarıyla problemli olan birşeyi değiştirmek istemiyorsunuz. problemli birşeyi kullanmak size ne kazandırır ? Problemli birşeyi kullanarak nasıl bir çözüm üretilmesini bekliyorsunuz ? Bakın, herşeyden önce burdaki arkadaşlarımız sizlere önerilerini sunarlar. %100 olmasa dahi belirli orandaki tahminler ile çözüme giderler. Fakat ısı ve donanım arızaları konusunda hiç birimiz elektronik tamircisi ya da profesörü değiliz. Yani bir işlemci ısınma problemi yaratıyor ise, heleki fabrikasyondan bir hatalı üretim sonucunda bu yaşanıyor ise, biz burda zaten durmayız. Ya AMD ( Advanced Micro Device ), ya da Intel de çalışıyor olurduk. Zaten aldığınızda Laptop'un kitapçığında garanti maddeleri yazmaktadır. Bunlar standarttır. "Aldığınız ürünün paketi delik, kullanılmış ve arızalı olduğunu düşündüğünüzde aldığınız yere geri verin" şeklinde açıklaması mesela en bilindik standartlardandır. Benim anlamadığım bunu tüketici hakkı olarak firma kendi tahsis ediyor neden bu alternatiften yoksun kalmak istiyorsunuz ? Çok önemli dosyalarınız mı var ? Medyalar ne güne duruyor ? CD ya da DVD lere çekip en azından bir kenara koyabilirsiniz. Ya da direk Hdd yi bir yere backup olarak yedekleyebilirsiniz. Yani telafi etmek elinizde. Bence bunu boşa harcamayın. Ne kadar bekleyecekseniz bekleyin, yanlız harcamamak en akılcı çözüm olur. Çünkü elinizde arızalı bir ekran kartı, mouse ya da klavye yok. Para verdiğiniz, belki 2000 TL değerinde bir laptop var. Bugün size burdan kısa yol olarak versek bile çözümü, ilerde bu yüzden farklı bir sorun ile yine CPU'dan alacağınız sorun sebebi ile belki laptop unuzun başka donanımı arızalanacak ve aldığınız laptop kullanılmaz hale gelecek. Bu sefer ne yapacaksınız ? Yazık olmayacak mı o zaman verdiğiniz paraya ? Bence tekrar bir düşünün ve aldığınız yerden değişim hakknızı isteyin. Saygılarla...

Craterus
29-07-2009, 11:42   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
881 mesaj

sorun işlemciden değildir soğutma sistemi ya yetersiz kalıyordur yada tozdan dolayı görevini yapıyordur