Laptopta Parlaklık, Renk, Işık Ayarı ve

HPQ-User
17-08-2008, 22:05   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

Pusula sormuş:
1)Dizüstü Bilgisayaraımın Parlaklık, Renk ve Işık Ayarlarını nasıl yapabilirim. Ekranım şu an çok parlak ve ışıklı rahatsız oluyorum.

2) Dizüstüme Everst Slim 88 Key Multimedia Keyboard marka klavye aldım. Bu klavyeynin USB ucunu dizüstüne takınca çalışıyor. Ancak bilgisayarı kapatınca ve sonra açınca bilgisayar klavyeyi tanımıyor. Tanıması için klavyenin USB ucunu çıkarıp tekrar takmam gerekiyor. Bilgisayarı her kapatıp açmamda USB klavye ucunu tekrar takmaktan sıkıldım. Bilgisayarı açınca takılı olan klavyeninde çalışır durumda olması yani tekrar USB ucunu takmamın gerekmemesi için ne yapayım?

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows Vista
Sistem Özellikleri:
Dizüstü Bilgisayar

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 6.0; Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1) ; SLCC1; .NET CLR 2.0.50727; Media Center PC 5.0; .NET CLR 3.0.04506; .NET CLR 1.1.4322)

Mehmet-
18-08-2008, 10:46   |  #2  
Mehmet- avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,296 mesaj

1: Parlaklık ayarını değiştirmek için klavyedeki kısayolları kullanabilirsiniz. Bunun için; space tuşunun sol tarafındaki tuşların biri "fn" tuşudur. "fn" tuşunu basılı tutup güneş simgesinin bulunduğu tuşları kullanarak parlaklık ayarlarını yapılandırabilirsiniz. Bu güneş simgesinin bulunduğu tuşlar genelde "f7" ,"f8" yahut yön tuşlarının üzerindedirler. Tabi sizde başka tuşta da olabilir.
2: Bu sorununuzun çözümünü pek bilmiyorum ama vereceğim yöntemlerle bios ayarlarınızı temel ayarlarına çevirin sorun düzelebilir.
Bunun için başlangıçta gereken tuşa basın ve biosa girin. Biosa giriş tuşu laptoptan laptoba faklıdır ancak açılış anında sayfada bios için gerken tuş kullanıcıya söylenir. Bu del,f10,f2 tuşlarından biri olabilir.
Biosa girince "Load BIOS Defaults"--"LOAD FAIL SAFE DEFAULTS "--"LOAD OPTIMIZED DEFAULTS " yazılarından herhangi birini görebilirsiniz. Bunlar yoksa da biosu temel ayarlara getir gibisinden bir yazı görürsünüz. Ona gelin enter tuşuna basıp y ye basarak tekrar enter deyin. f10 a basıp enter deyin.

Son Düzenleme: Mehmet- ~ 18 Ağustos 2008 10:47