laptopta uyku modu sorunu

yusuf5454
01-07-2011, 18:19   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj

iyi günler.. öncelikle şunu söyleyeyim forumu araştırdım ama anlayabileceğim bir bilgi bulamadım..
ben sık sık download yapmaktayım.. bu yüzden laptop un uyku moduna geçmemesi lazım.. fakat kapağı kapalı olacak şekilde uyku modunda olmaması lazım.. yani kapak kapalı olacak ama uykuda olmayacak..  control panel/ system and security/ power options/ edit plan settings hepsini "never" yaptım.. change advanced power settings/ sleep / allow hypred sleep iki tane seçenek var (battery - plugged ) ikisinide off yaptım.. ama halen daha kapağı kapatınca laptop uyku moduna geçiyor.. 

windows 7 ingilizce 64bit kullanıyorum.. yardımcı olursanız sevinirim..

(bataryasız fişte çalıştırıyorum)

Son Düzenleme: yusuf5454 ~ 01 Temmuz 2011 18:19
yusuf5454
01-07-2011, 18:51   |  #2  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj

arkadaşlar uzun kurcalamalar sonucunda sorunu çözmeyi başardım.. yapmak isteyen arkadaşlar aşağıdaki yönergeleri takip edebilirler..

control panel / system and security / power options  kısmına gelin.. sol tarafta "choose what closing the lid does" diye bir kısım var.. orayı açın orda seçenekler var "when i close the lid" kısmındaki seçeneği "do nothing" yapın.. artık kapağı kapatsanızda hiçbir etki yapmayacak.. isteğinize göre diğer seçenekleride seçebilirsiniz.. merak eden arkadaslar için :
on battery : bataryada elektriksiz kullanıyorsanız
plugged in : elektrikte kullanıyorsanız

control panel / system and security / power options / change plan settings (seçili kısımdaki) bölümünde de put the computer to sleep bölümünü "never" yapın..

Son Düzenleme: yusuf5454 ~ 01 Temmuz 2011 19:00