Arkadaşlar bilgisayarımda daha önce hard diskte arıza olmuştu biri çıkarıldı ama sorunlar bitmedi.Şu an kalan hard disk de kötü çalışıyor ve pc mavi ekran hatası verip reset atıyor sürekli.Sizce sorunun kaynağı virüs olabilir mi ama ben hard diskten şüphelenmekteyim.Eğer hard diskteyse sorun mecbur değişicek bana laptop hard disk önerilerinde bulnursanız da sevinirim.Şimdiden teşekkürler.
Laptoptaki Sorun
- 1
- 2
Arkadaşlar lütfen yorumlarınızı bekliyorum.
Bende de olmuştu bir ara. Hard diskle ilgili olduğunu sanmıyorum. Virüstür yada bir windows dosyasının eksikliğindendir. Format çözüm gibi geliyor. Ama önce windows onarma yapın düzelmezse format atın. Düzelecektir... Çünkü bir laptopta da yaşamıştım.
benim sorum laptobuma yeni hdd aldım eskisi yanmış sistemimde çökmüştü bilgi,sayarımı nasıl aktif hale getirebilirim yardımcı olursanız sevinirim
Daha önceden böyle bir sorunla karşılaşmış olduğum için hard diskte sorun olabileceiğini düşündüm zaten hard disk gürültülü çalışıyor.Şu an tarama yapıyorum bi tane kötü yazılım algınlandı tarama bitince silicem.Umarım dediğinizi gibi sorun bir virüsle ilgilidir en kötü ihtimal, donanımsal olmasından endişe ediyorum.
Sistem onarım dislini takınca sistem hemen onarılıcak mı?Daha önce hiç yapmadığımdan bilmiyorum nasıl olduğunu.
Xp kullanıyorsanız yardımcı olabilirim şahsen. Kendim de windows 7 kullanıyorum ama daha onarmaya ihtiyaç duymadım.
http://windows.microsoft.com/tr- ... ures/startup-repair windows 7 için
xp kullanıyorum fakat önce xp yimi kurmamız lazım ben su anda anca bios a girebiliyorum
Hayır 7 kullanıyorum googledan araştırdım onarım seçeneklerini açmak için sanırım pcyi güvenli modda açmak gerekiyor.
laptobu actıgım zaman ya operatıng system not found hatası verıyor yada hatayı vermeden f2 ye bastıgım zaman direk biosa giriyorum lütfen yardımcı olabılırmısınız?
Sorun söylediğin gibi hdd de olabilir . Garantisi varsa yolla derim . Laptop hdd si konusunda sana öneri verecek kadar bilgim yok .
Garantisi bitti mecbur bozulursa alucam bi tane.
İlk önce bios tan öncelik sırasını CD/DVDRW ye verin. Sonra ayarları kaydedip Windows XP CD'sini takın. Daha sonra bilgisayarınız açılırken "cd den önyükleme" için bir tuşa basın diyecek. Herhangi bir tuşa basın...
İki resmide koydum farklı bioslarda oluyor böyle. Anlaşılsın o bana yeter :)
Onarma İşlemi ;
1. Windows XP CD'sini CDROM'a yerleştirerek bilgisayarı yeniden başlatıyoruz...
2. Aşağıdaki ekran geldiğinde Enter'a basıp devam diyoruz...
3. Aşağıdaki gibi karşımıza gelen sözleşmeyi F8 tuşuna basarak kabul ediyoruz...
4. Aşağıdaki ekran karşınıza gelecek...Burada R tuşuna basarak onarma işlemine başlıyoruz...
5. Aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi gerekli dosyalar bilgisayarınıza yüklenecektir...
Yine xp için resim koyamadım bulursam koyarım (alıntıdır) :
"Arkadaşlar Açılmayan windows xpler içinde aşağıdaki yöntemi uygulayabilirsiniz.
Öncelikle xp cdsini taktığımızda karşımıza onar diye bir seçenek gelmez.
Ama cd'yi takıp bilgisayarı yeniden başlat dediğimizde ( Bios ayarlarından first boot device olarak cd-rom seçili ise) cd'den ön yükleme için bir tuşa basın diye bir seçenek çıkar. Tabi Biosta boot device olarak cd-rom seçili değilse, bunu ayarlamamız gerekiyor. Tecrübesiz kullanıcıların bios ayarlarıyla oynaması işin içinden çıkılmaz sonuçlar doğurabilir zira bu ayarlardan anlamayan kullanıcıların karıştırması tavsiye edilmez. Cd.den ön yükleme için bir tuşa basın dendi. Herhangi bir tuşa bastıktan sonra yaklaşık 3 ile 4 dakika arası bekliyoruz.(çünkü ön yükleme dosyaları kaydediliyor). Ve windows xp'yi kurmak için enter tuşuna basın veya onarmak için "R" tuşuna basın diyor.Biz onarmak için "R" tuşuna basıyoruz. Hangi windows yüklemesinde oturum açmak istiyorsunuz diye bir soru geliyor.Bilgisayarımızda bir sistem yüklü olduğunu varsayarak 1 yazıp enter tuşuna basıyoruz.Yönetici parolası yazın diye bir seçenek çıkıyor.Parolanız varsa yazıyorsunuz. Yoksa enter tuşuna basmanız yeterli.Enter tuşuna bastık ama hala onarım başlamadı. msdos da "C:\windows>" yazıyor.Ne yazmanız gerektiğini söyleyeyim "chkdsk /r" yazılır ve enter a basılır.chkdsk ile sağ sılaş(/)arasında bir boşluk vardır, dikkat edilmelidir.Böylece sistem eksik veya bozulmuş sistem dosyalarını onarmaya başlar. kolay gelsin..(Alıntıdır).
Arkadaşlar yine farklı bir onarma yöntemi:
Başlat/çalıştır/sfc scannow/ Yazın ve "Enter" a basın. Bunu koymamın nedeni windowsu açılan xp işletim sistemi için yazdım. Belki w7'de de oluyordur ama bilmiyorum :)
dediginizi yaptım operating system not found yazısı geliyor
dediginizi yaptım operating system not found yazısıeğer tek işletim sistemi yüklüyse 1 yazacaksın. Eğer not found yazıyorsa işletim sistemi silinmiş gibi bir şey oluyor yani windowsa bir adım bile atamıyorsun. Ama neden bulunamadı dikkatimi çekti çünkü böyle bir şeyle daha önce hiç karşılaşmadım. Yinede üçünüde teker teker denemenizde fayda var...cs098701 Arkadaşım senin derdine derman olamadık sanırım. HDD'den ses gelmesi pek normal değil. Senin notebookunun markasını ne kadar sevmesemde acer o kadar kötü değil. Yani sürekli ses gelmez bir notebooktan. Aksine çok sessiz çalışması gerekir. Ama yine marka dediğim gibi şahsen ben beğenmedim ama sen beğenmişsin :) Garantisi bitmiş. En iyisi bir format at. Geçmezse bilgisayar tamircisinde falan HDD'yi değiştir. Yapacak başka bir şey yok. Yada farklı notebook al :)
Son Düzenleme: Kapalı Hesap (153535) ~ 13 Mart 2011 19:25
Evet maalesef garantisi de bitti.
Aslında iki yıl sorun çıkarmadan neredeyse idare etti.
Bilgisayarlar hep öyle :D Garanti bitene kadar takır takır çalışır garanti bitince hop kafayı yer :)
M.CaN0909 pcyi güvenli modda başlattım hep böyle başlatmamın sakıncası var mı?Ayrıca onarma seçenekleri falan gelmedi.
REPİAR hasarlı sistemimizi bootable Windows 7 ile onarabilir
Bozuk MBR sorunları , BOOT sorunları ve daha fazlasını böylelikle onarabilriz
WIN7 DVDmizi takalım vede resetleyip BOOTABLE DVDmizden başlatalım sistemmizi
Recovery alanınız varsa oraya giriş yapınız.
Biraz bekledikten sonra KURULUM EKRANI karşımıza gelecek
DİL vede KLAVYE seçimini yaotıktan sonra OK diyerek devam edelim.
Aşağıdaki resim küçültülmüştür. Buraya tıklayarak büyütebilirsiniz. Resmin orijinal boyutları 800x600.
EKRANIN SOL ALTINDA BULUNAN
SİSTEMİ TAMİR ET ( REPAİR YOUR COMPUTER ) kısmına tıklıyoruz
Aşağıdaki resim küçültülmüştür. Buraya tıklayarak büyütebilirsiniz. Resmin orijinal boyutları 800x600.
kısa bir taramdan sonra kurulu dizin gözükecektir
Seçelim vede NEXT diyerek devam edelim
START UP REPAIR = TAMİRE BAŞLA kısmına basarak işlemi başlatalım
Sistemimiz SORUNlara karşı taranmaya başladı.
Yukarıda gösterdiğim gibi yapın.
- 1
- 2