Arkadaşlar laptop bilgisayarımı evdeki tüplü tvye bağlamak istiyorum.Bu mümkün mü ve eğer öyleyse nasıl aparatlar almam lazım?Televizyonda sanırsam sadece Scart girişi mevcut.Nasıl yapacağım konusunda da beni bilgilendirirseniz sevinirim.
Laptopu Tüplü TV'ye Bağlamak
- 1
- 2
Bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar lütfen yardım.
Bir VGA to SCART konnektörüne ihtiyacınız olacak. Bir ara bende iki üç kablo kesip bağlantıyı kurmaya çalışmıştım ama olmadı. Meğer senkronizasyon sinyalleri eksikmiş. Aşağıdaki bağlantıda el yapımı olanın şeması var. Bir devre sayesinde Senkonizasyon sinyali görüntü sinyaline ekleniyor:
Ama çoğu kişiye göre de çalıştığı pek yok. Araştırıyorum ama bir türlü hazır bir ürün bulamadım. Aslında önceleri bir kaç sitede görmüştüm ama şimdi bulamadım. Araştırmaya devam edeceğim. Bulursam bilgilendiririm.
laptopundaki monitör çıkışına
standart bir kablo ile
rahatlıkla ikinci bir monitör bağlayabilirsin...(monitörüne ayrıca birde eletrik için fiş takmalısın)
monitörü bağladıktan sonra masaüstüne sağ tıklayıp
özellikler->ayarlar->görüntü birimi nden 2.monitörü seçtikten sonra aktif olan Windows masaüstümü bu monitöre genişlet seçeneğini seçmelisin.. 2. mönitör laptopunun mönitörünün devamı gibi olacaktır.. yani daha geniş ekrana sahip olacaksın.. Bu aygıtı birincil monitör olarak kullan dersende görüntü sadece o monitöre sıkıştırılacaktır...
bu işin en sağlıklı yolu sanırım bu... eğer monitör olarak lcd tv felan bağlayacaksan farklı girişlerlede karşılaşabilirsin.. ben tv yide bu şekilde bağlıyorum.. kolay gelsin
Not:Alıntıdır
Sana özel mesaj ile gönderecektim ama Mesaj kutun doluymuş.Umarım yardımcı olabilmişimdir;)
Güney62 amacım tüplü tvye bağlamak zaten lcd olsa daha rahat olurdu.Sen tüplü tv'ye mi bağlıyorsun laptopunu?
Acaba bir ucu VGA girişine diğer ucu SCART girişine bağlanan bir kablo yok mu?
Bu arada bazı mesajları sildim artık gönderebilirsiniz :)
Televizyonda çözünürlük ne kadar oldu peki sizde ? Bu tüplü tvler 800x600 falanmı veya 1024x768 veya daha düşük ?
S-VHS kablosundaki uçlar VGA ve Scart girişleri mi?
Güney62 zahmet olucak ama daha detaylı anlatabilir misin nasıl yapacağımı?Ek bir kabloya gereksinim var mı ve sen laptopu tüplü tvye bağlayıp denedin mi?
Arkadaşlar sanırsam televizyonda sadece Scart girişi var.VGA to Scart kablo alırsam sesi nasıl aktarabilirim pcden tvye?Ses kablosuyla birlikte bunun için ek bir aparat almam gerekir mi?
Yok hayır arkadaşın dediği sarı yuvarlak bir kablo. Bi bakın isterseniz laptop ve televizyona. Şahsen benim laptoptada televizyondada var.
s-video yazar genellikle
Aslında tvde olmasada olur scartlada yapabilirsiniz onu
Save_us sormak istediğim VGA To Scart kablosu dışında ses aktarımı için ne yapmam lazım?Çünkü Tv'de sadece Scart girişi olduğundan dolayı ses aktarımı için hem ses kablosunu hem de diğer kabloyu bağlayabileceğim bir aparat var mı?Tabi o aparatın da çıkışının Scart girişiyle uyumlu olması gerekiyor.Ayrıca ses aktarımı sırasında ses sadece TV'den gelmeli bunu nasıl yaparım?
Scart to vga diye bir kablo yok malesef.
eğer varsa bile tam bilmiyorum ama yok yani.
scartin bi aparati var kirmizi sari beyaz ve s-video girisleri mevcut oluyor bu sefer. sari kisimdan sese dönüşüm yapılabilir. (Sarımıydı beyazmiydı kırmızımıydı sesi hic hatirlamiyorum)
ama en kolay yolunu soyleyeyim.
eğer laptopunuzda sari yuvarlak bi giris varsa (hani masaustunde klavye fare girisi varya onun sarisi.) iş tamamdir. s-video kablosu alacaksiniz sadece.televizyondada direk varsa sahane olur yoksa eğer scartin bi aparatiyla halledilebilir.
http://www.amazon.co.uk/Hama-SCART-To-VGA-cable/dp/B0002W69MY
Ben de bilmiyordum ama varmış VGA To Scart kablosu.
Arkadaşlar bende laptopumu evdeki tüplü 37 ekran tv ye takmam istedim ama aşağıdaki kaploları denedim olmadı
7-PIN-TV-OUT-KABLOSU-RCA VGA-To-SVideo-1-RCA-Baglanti-Kablosu-15-Pin
Şimdide bunları denemek istiyorum ama şu ara vaktim yok deneyen varsa da bilgilendirirse sevinirim yoksa bir boş vaktimde deneyeceğim artık...
3-RCA-TO-S-Video-7-PIN-TV-OUT-KABLOSU VGA 15 pin - 3 RCA Component Kablo
Ürünlerin hepside gitti gidiyordan alıntı yapılmıştır ister oradan araştırırsınız isterde bulunduğunuz şehirdeki elektronik malzemecilerinden araştırısınızsize kalmış karar önceki yazdığım konu eksik göründüğü için tekrar ve daha düzgün yazma gereği duydum bunuda belirtmek istedim saygılarımla...
Link::
Bu adresteki kabloya ihtiyacın var Tv'ninde bu kabloyu destekleyecek bağlantı çıkışının olması lazım.Laptopun
solunda olan çıkışa bağladın mı tamamdır.Bu kadar;)
vga çıkışına değil laptopun kendisinde sarı yuvarlak bi çıkış varsa eğer oraya takacak.
Bakınız;
Öyle bi port yok galiba Save_Us.Y2J
Ozaman uğraşman gerekir.
Bu gösterdiğim girişin aynısı televizyonda varmı peki?
- 1
- 2