arkadaslar bılgısayarım cok donuyor servıse goturuyorum format atıp bısey yok dıyolar parayı cebe ındırdıklerıyle kalıyor..sorunum devam edıyor lutffen yardım edın bıseyler soyleyın neden olabılır
laptopum cok donuyor
arkadaşım böyle sorumu olur işletim sistemin ne bilgisayarın ne problem nasıl ve nezaman oluyor bunları bilmeden biri sana nasıl cevap versin?Yüzlerce sebep olabilir
CASPERTW7
İşletim Sistemi Microsoft Windows XP Professional
CPU Türü Mobile DualCore Intel Core 2 Duo T7250, 2033 MHz (11 x 185)
Anakart Çipseti Intel Crestline-PM PM965
Sistem Belleği 2048 MB (DDR2-667 DDR2 SDRAM)
BIOS Türü Phoenix (09/26/07)
Görüntü Bağdaştırıcısı GeForce 8400M GS (512 MB)
sanırım bunlar yeterli şimdi donma konuusnda yardımcı olurssanız sevinirim birde yeni farkettiğim bir şeyi söyliyim bilgisayar cok ısınıyor everest yukledım gpu degeri 70 üstünde bu sorun olurmu??
donma zamanı hıc bellı olmuyor bilgisayar acılırken-oyun oynarken-müzik dinlerken-hiç bişey yapmadıgım zamanlarda bıle donuyorr
ısı problemi olabilir.burak2505donma zamanı hıc bellı olmuyor bilgisayar acılırken-oyun oynarken-müzik dinlerken-hiç bişey yapmadıgım zamanlarda bıle
cihazın fan çıkışlarına bi kompresör tut istersen.
casper modellerinde sık rastlanıyor.
70 in üzerinde olması tabii ki sorun olur işlemcinin ömrünü azaltırsın muhtemelen işlemci tam yük altındayken ısı daha da fazlalaşıyor fanlarını kontrol et bi sonuç çıkmazsa güvenli modda çalıştırıp biraz öyle kullan driver larından biri de sorunlu olabilir çünkü başlarken donduğunu yazmışsın bu ısıdan olamaz belkide pc ile verilen içinde driver ların olduğu diskette bir problem vardır zaten yapman gerekeni yap ve bütün driver larını güncelle ayrıca iyi bir virüs taraması yap bilgisayarına bunların hiçbiri derdine çare olmazsa psı secunia adında bir program var onu kur sisteminde kurulu güncel olmayan yazılımları gösterir sana onları güncelle belki problemli bir program buna sebep oluyordur kolay gelsinburak2505CASPERTW7
İşletim Sistemi Microsoft Windows XP Professional
CPU Türü Mobile DualCore Intel Core 2 Duo T7250, 2033 MHz (11 x 185)
Anakart Çipseti Intel Crestline-PM PM965
Sistem Belleği 2048 MB (DDR2-667 DDR2 SDRAM)
BIOS Türü Phoenix (09/26/07)
Görüntü Bağdaştırıcısı GeForce 8400M GS (512 MB)
sanırım bunlar yeterli şimdi donma konuusnda yardımcı olurssanız sevinirim birde yeni farkettiğim bir şeyi söyliyim bilgisayar cok ısınıyor everest yukledım gpu degeri 70 üstünde bu sorun olurmu??
işte servisler formattan başka bişey bilmezler....yine format yine format ne akıllıcaa...
ısrarla söylüyorum;
Laptop unuzu iyi bir temizlikten geçirtin. gerekirse iyi bir servise götürüp kasasını açıp içini kompresörle temizletin.
çok faydasını görüceğinizi garanti ederim.
yorumlarınız ıcın tesekkurler..bu arada biosumda guncel değil bu da bı neden olabılır mı??
sarja takınca sıcaklık bırden artıyor 80lere kadar cıktı
sen sakarboy arkadaşımızın dediklerini uygula
sıcaklık birden artıyorsa kesin fanlardadır fanlara bi baktır.. birden çıkınca servis te yani anlar artık fanlara bi bakar hala format atıyorsa servisi değiştir bence aynı makina bndede var fanlar çabuk tozlanıyor senin sorun büyük ihtimal ondan bi temizlet...
siz pc yi servise bıraktığınızda size sorunun ne olduğunu söylemiyorlar mı?
sizin servis dediğiniz servis değil sanki bilgisayar satıcısı gibime geliyor!
lindasiz pc yi servise bıraktığınızda size sorunun ne olduğunu söylemiyorlar mı?
sizin servis dediğiniz servis değil sanki bilgisayar satıcısı gibime geliyor!
yetkili servismi orası
bios update i casper da nadir olur onuda serviste anca yapıyorlar.
bilgisayarın içini aç fanda sorun vardır ısı sorunu yani yaptım mı donmaz daha
güncellemeleri bekletmeden yap sorun kalkar ortadan
ARKADASLAR BENİMDE PROBLEMİM BENZER AMA FARKLI BENDE CASPER KULLANICISIYIM AMA FACEBOOK RESİM EKLEMEYE GİRDİGİMDE PC DONUYOR BAZEN MSN DE CAM ACDIGIMDA DONUYOR BAZENDE BAZI PROGRAMLARI ACARKEN DONUYOR ÖZELLİKLE VİRÜSTARAMASI YAPTIM YOK DRİVERLERİ GÜNCELLEDİM YOK HER SEYİ YAPTIM YOK DAHA PC ALALI 4 AY FELAN OLDU SERVİSE GÖTRMEK İSTEMİYORUM CÜNKÜ SERVİSTE KAC GÜN KALACAGI BELLİ DEGİL ŞİDİ FACEBOOKDA RESİM EKLE BUTONUNA GELSEM YİNE DONAR ELLİ DEFA DENEDİM ELLİSİNDE DE DONDU DONDUGUNDA MAUSE CALISIYOR ÖRNEK WİNAP ARKAPLANDA CALISIYOR BAZEN MÜZİK KESİLMİYOR AMA PC HİC BİR İSLEME CEVAP VERMİYOR ANCAK RECET ATARSAM YENİDEN BASLAYA BİLİYORUM VE BU DURUM HİC HOSUMA GİTMİYOR NE OLUR BİR ÇARE..
Casper NIRVANA 15.4" CPM.T960-4K15P
• Intel® Centrino® 2 İşlemci Teknolojisi
- Intel® Core ™ 2 Duo İşlemci T9600
- İşlemci hızı 2.80 GHz, 6MB L2 cache, 1066 MHz FSB
- Intel® PM45 Chipset
- Kablosuz Ağ Bağlantısı 802.11 b/g
• Orijinal Windows® 7 Home Premium (64 Bit)
• 4 GB DDR2 800 MHz Bellek
• 320 GB SATA Harddisk
• 15.4" WXGA (1280x800) TFT Renkli Ekran
• 1 GB Nvidia Geforce G130M Ekran Kartı (512MB Ayrılmış Bellek)
• 2.0MP Web Camera
• DVD ± RW DUAL
• Bluetooth
• PCI-e Mini Card
• Multi Card reader (MS/MS PRO/MMC/SD)
• 3X USB 2.0 port, 1X eSATA Combo, 1X HDMI
• Li-ION smart battery
Benim pc de eskiden felaket yanardı 80lerde gezerdi 5yılın gazabı daha önce hiç servise gitmemiş geçenlerde gitti sorunumu hallettiler teslim aldım bi baktım fandan hava çıkıyo :D ben fandan hava çıktığını bile unutmuşum. Sorunu çözerken bu ne lan fan pislik dolmuş deyip temizlemişler herhalde sağolsunlar:D uzun süre sonra pc min 50 derecede oyun oynarken 70lere 79lara kadar çıktığını gördüm:D eskiden farketmez bi süre açık dursun anında tavan yapardı elin yanar o derece sol alt kısım üst yüzeyde beyaz rengdeki laptop şu an siyah sadece o bölgede aşırı sıcaktan yandı ne komik değilmi:D Yani demem o ki fanınıza bi baktırın ne olur ne olmaz belkide tozlanmış çalışmıyordur vsvs. Bi kontrol ettirmenizde yarar var.