Laptopumda garantiden geldikten sonra ekran hatası

mDemiray
26-04-2012, 12:20   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj

Merhabalar.
Yaklaşık 1.5 ay önce bilgisayarımı son gününde ( tam 2 yıl olduğunda ) garantisine yetiştirdim. Hatta çok ilgili karşıladılar ve çok hoşuma gitti. Ama laptopum geldikten 1 ay sonra ekranda aşağıda resmini çekip koydum mavi çizgi çıkmaya başladı.  Tam parmağımla gösterdiğim yeri bastırdığımda çizgi gidiyor. Temassızlık var sanırım bunun için ne yapmam lazım ? Tekrar servisini arayıp durumu belirtesem mi yoksa herhangi bir bilgisayarcıya versem çok masraflı olur mu? Ya da sizin çözüm önerileriniz nedir belirtirseniz çok sevinirim.

Not: Bilgisayarımı DVD ROM ve Touchpad için garantiye yollamıştırm. Ekranla ilgili hiçbir sorunum yoktu.

Son Düzenleme: mDemiray ~ 26 Nisan 2012 12:21
LENO7
26-04-2012, 13:33   |  #2  
LENO7 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 91
2,019 mesaj

malesef sorun donanımsal..yani ekranda sorun var..yapıştığı yerden biraz ayrılmış..ve ekran ışıkları o ekranın arkasındaki çizginin görünmesine sebeb oluyor..

mDemiray
26-04-2012, 14:07   |  #3  
OP Taze Üye
4 mesaj

Ne yapılabilir peki ? Şu anda garanti süresi 1.5 ay geçti

Clorr
26-04-2012, 23:59   |  #4  
Clorr avatarı
Üye
97 mesaj

Garintideki tamir süresi normal garinti süresine eklenir yani 2 yılda 1 ay tamir gördüyse bir ay daha eklerler garantiye garanti şartlarında bu yazar zaten sen garanti süreni bir kontrol et eğer o 1 ay daha dolduysa tüketici haklarına başvurmandan başka çaren yok tabi iddia ettiğin gibi bu arızayı teknik servis yaptıysa tüketici haklarına başvurursan emin ol elleri ayaklarına dolaşır :) arızayı gidermek zorunda kalırlar ;)

Son Düzenleme: Clorr ~ 27 Nisan 2012 00:00
mDemiray
27-04-2012, 00:11   |  #5  
OP Taze Üye
4 mesaj

Yok öyle bir iddiam öyle olcağını da zannetmiyorum ama böyle olduğunu söyleyerek servisi arasam ne derler.

Ayrıca sorunun büyük bir şey olduğunu düşünmüyorum çünkü parmağımla biraz bastırdığımda düzeliyor. Bilgisayarcılar ne ücret isterler buna ?

Clorr
27-04-2012, 00:23   |  #6  
Clorr avatarı
Üye
97 mesaj

Valla benim önerim bu çünkü garanti servisleri sadece bahsedilen arızayı önerip bilgisayarı geri teslim etmemeli tüm testlerden geçirip olumlu çıkarsa öyle teslim ederler benim garanti servisim böyle verdikleri kağıtta gerekli testler yapıldı vb gibi birşey yazıyorsa tüketici haklarına başvur yok ben para vermek istiyorum diyosa muhtemelen diğer servisler lcd paneli değişimi önereceklerdir burda da sana 200-300tl arasında bir fiyat çıkacağını düşünüyorum arıza ne olursa olsun sonuçta o bilgisayarı aldığında öyle değildi ;)

mDemiray
27-04-2012, 00:32   |  #7  
OP Taze Üye
4 mesaj

En iyisi ben asus yetkili servisini yarın bir arayayım :) Garantiye verdiğimde aslında garanti süresinden 1 hafta sonra vermiştim. Böyle şeyeri pek önemsemiyoruz demişlerdi. Umarım yarın aradığımda da öyle derler.

Banned
27-04-2012, 01:36   |  #8  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

bastırınca gidiyorsa ben olsam oraya bir kağıt sıkıştırır kullanırdım. Sen yinede bir bilgisayarcıya götürüp vidalarını sağlamlaştır, muhtemelen işe yarar.

Son Düzenleme: khramn ~ 27 Nisan 2012 01:37