compaq presario m2000 model laptopun üzerine çay döküldü klavye tuşları çalışmıyo parça değiştirmeden düzeltilme ihtimali var mı çünkü laptop emanetti ltfn yrdmcı oln
laptopun üzerine çay döküldü yardım!
Hiç dokunmayın, açmaya çalışmayın, kurcalamayın, pilini çıkarıp doğru servise. Yapacak başka hiçbir şey yok.
Önemli, kesinlikle çalıştırmayın cihazı!
Kapatın Windows'u, pilini çıkarın ve servise götürün. Islaklık sebebiyle kısa devre vesaire oluşabilir. Yakarsınız anakartı donanımı. Sonra yazık olur. Çöpe gider ya da servisin isteyeceği tamir ücreti yeni laptop alacak kadar olur. Islaklık paslanmaya sebep olmadan müdahale edilmesi lazım. Hemen servise verin.
Adam ne diyor sen ne diyorsun yardım istiyorsun adamı dinlesene o zaman !
Konu ile benzerlik olduğu için yazıyorum, konuyu açan arkadaştan özür dilerim.
IBM'in ThinkPad T serisi bir laptop sahibi arkadaşım elindeki su bardağını laptop'unun klavyesine doğru bir düşürme sakarlığında bulundu, fazla olmasa bile su döküldü. Ah gitti vah gitti gibi hareketler yaparken bana su tahliye sisteminin olduğunu söyledi. Altındaki iki küçük delikten çıkıp gitti su. Hakikaten çok yararlı bir özellik :)
fasterdembu söylediğin özellik tüm notebooklarda varmı hakkatten süper bi özellik!Yeni modellerin bazılarında su geçirmez klavye var. Bazı firmalar su dökülmesi gibi durumları kullanıcı hatası olarak görürken bazıları garanti kapsamında değerlendiriyor. Firmaya ve ürüne göre değişiyor velhasıl.
fatih343434yha biz aleti çalıştırık windows açılıo bi tek tuşlar basmıyo kurutunca düzelmez mi?wındows açılıyorsa henüz sıvı ana karta sızmamış kalvyenin aralarında sıkışmız klavye tuşları ile alttaki devre arasında biriktiği için çay devre kapalı olduğundan çay sayesinde tuşlar çalışmaz ama pcyi kesinlikle çalıştırmayın pilini felan çıkarıp klavye üzerine ters çevirip bir havlu üzerine uykuya yatırın
bence bi kurutma makinası il kurut :D
strong_rapbence bi kurutma makinası il kurut :aynısını telefonda denedim suya düşmüştü telefonun devreleri erimiş sonra.çöpe gitti en iyisi hemen servise götür hiç kurcalama
geçmiş olsun dan başka dıyecek laf yokk..:)
Son durum ne arkadaşım laptopa ne oldu????