Arkadaslar Bende Samsung SyncMaster 960BF 19inc Motinör var..eskiden beri analog kullanırdım ekran kartımdan dolayı sımdı yenı bir sistem topladım ve ekran kartım Gigabeyt GTX 460 oc..ve ben sımdı monitorumu digital olarak kullanmak ıstıyorum..bunu nasıl yaparım?
İsletim sistemi:Win7 Ultimate 64bit
LCD Digital Görüntü
Monitörünüz analog olduğu için dijital görüntü alamazsınız
DVI-DVI girişinden bağlayabilirsen başka birşey yapmana gerek yok.
Yanlız lcd veya ekran kartı tarafında dönüştürücü kullanıp vga'ya çevirirsen hiçbir anlamı olmaz analog olarak kullanmış olursun.
Bir ucu dvi bir ucu vga kullanıldığında her daim dijital analog'a çevrilmiş olur.
Yani:
Ekran kartı VGA çıkışından çıkmış kablonun ucuna DVI dönüştürücü takılırsa görüntü analogdur.
Ekran kartı DVI çıkışından çıkmış kablonun ucuna VGA dönüştürücü takılırsa görüntü yine analogdur.
Her iki ucu da DVI çıkış ve girişinden bağlanmalıdır.
Ekran kartında zaten VGA çıkışı yok örnek olsun diye böyle yazdım,ancak sanırım monitöründe DVI girişi yok.Bu da dijital götüntü alamayacağın anlamına geliyor.
VGA standardını kullanan monitörler analogdur.Dönüştürücü bunları dijitale çeviremez.
Analog sinyalin dijital sinyale dönüştürme işlemine örnekleme denir.Bunu örnekleyebilmek için elektronik bir devre ve kart gereklidir.Bu da dönüştürücülerin içinde bulunmaz.
VGA to DVI gibi dönüştürücüler sadece geri ya da ileriye dönük uyumu sağlar.İki standarta sahip donanımları analog olarak birlikte kullanabilmeniz için üretilmişlerdir