merhaba uzun süredir crt monitör kullanıyordum ve lcd ekran almaya karar verdim fakat almaz olaydım renkler bir türlü eski monitördeki gibi olmuyor işim gereği grafik programlarıyla uğraşıyorum daha önceki yaptığım çalışmaları açınca renklerinin değiştiğini gördüm ve yeni lcd monitörle gri renkler kahverengi oldu görüntüler sanki 16bitde çalışıyormuş gibi. ben yapmaya çalıştım olmadı servise gittim olmadı bir türlü crt monitördeki renkleri tutturamıyorum bu sorunu nasıl halledebilirim.lcd ekran markası LG w1943se yardımcı olursanız sevinirim.
LCD ekran sorunu
daha tam geçmi geçmiş olmadı nasıl bir monitör alırsam eski crt ekrandaki renkleri tutturabilirim.lcd daha iyidir diye aldım eski crt ekran daha iyiydi.
Fujitsu L20T-2 20" 5ms (2x1W Hoparlör) Wide Screen LED Monitör
http://www.hepsiburada.com/Liste ... &categoryId=3002879
Ben bu monitörü kullanıyorum ve memnunum,tavsiye ederim.
video izlerken yada grafik çalışırken sanki cep telefonu ekranında yapıyormuşum gibi.crt monitörde bu sorun yoktu bana crt monitördeki gibi bir lcd ekran lazım bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
Bütçeni söylersen eminim herkes iyi bir monitör önerecektir.Ayrıca satın aldığın LCD monitörden memnun değilsen onuda elden çıkar sat yani iyi bir monitör alırsın.
bütçe olarak 200-300 arası düşünüyorum fakat daha fazlada olabilir.benim en büyük sorunum grafik çalışmlarım bende başka gönderdiğim kişide başka gözüküyor eski ekranın ayarını tutturmam lazım böyle olacağını bilsem almazdım.
Ben 1 hafta önce viewsonic Va1931wa-led aldım renklere inanamadım.Süper diyebilirim.Bunu al eğer renkler istediğin gibi değilse renk ayarlarını monitörün menüsünden rgb ayarlarını tek tek değiştirerek en uygun konuma getir bunu yapmak için ana rengi ekranın yanına koy ve rgb/gama ayarını değiştirerek aynı rengi elde edinceye kadar dene.Bunu LG monitöründe de yapabilirsin
satıcı PRO2000 PROLED19 18.5" LED 1366 x 768 bu monitörle değiştirme önerdi bu işden pek anlamıyorum açıkcası bu monitör nasıldır.daha öncede söylediğim gibi işim grafik üstüne renk tonları eski crt monitörle tutması çok mühim tutmazsa yaptığım projeler karşı tarafda farklı gözüküyor.