LCD mi Plazma mı?

ElektroNick
23-05-2009, 00:54   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
8 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2009

Merhaba Değerli Chip Üyeleri,

Mutlaka çok sorulan bir sorudur sizlere bu ve artık sıkılmışsınızdır. Ama yardımcı olursanız gerçekten çok makbule geçer.

gerek TV min olmaması gerekse ÖTV nin haziran da bitmesinden dolayı 42" veya 46" ebatlarında  bir TV alma arayışındayım. öteden beri uzaktan takip ettiğim bu konuda kendimce kaanatim Plazmanın daha önde olduğuydu. Özellikle Kontrastı, ışık şiddeti ve tepkime süresi gibi parametrelerinden dolayı açık ara önde olduğunu düşünüyordum. Mesela Panasonic in özellikle plazmaları bu parametrelerde gerçekten çok görkemli. Satın alma işimi artık bu ara hızlandırmamdan dolayı gezdiğim bazı mağazalarda kafa karıştırıcı cevaplar aldım oradaki satış temsilcilerinden. mesela PS3 de almak istiyorum ama genel DVD, Uydu gibi diğer medyalarda da kullanmak istiyorum diye amaçlarımı sıraladığımda bir iki satış temsilcisi, plazmaların içinde özellikle PS3 gibi konsolların kullanımında panel yanmasından bahsettiler ve bu anlamda hiç efektif olmadığını söylediler. Satın alma gezim sonucunda iyice kafam karışmış bir şekilde eliboş döndüm. hele birde LED TV çıktı ki benim için iyice durum karıştı.

Sizlerden bu konu hakkında yardım istiyorum. LCD mi Plazma mı? Panel yanması gibi bir şey Plazma üretemeyen firmalar için bir satış argümanı mı? yoksa gerçek mi?

yukarıda da bahsettiğim gibi hem DVD, hem uydu ve hemde PS3 amaçlı kullanmak istiyorum. ve yanlış bir tercih yapmaktan çekiniyyorum. konunun uzmanlarından yardım bekliyorum.

şimdiden çok teşekkür ederim,

iyi çalışmlar,

Son Düzenleme: Serkan Karadaş ~ 23 Mayıs 2009 14:31
hamann7725
23-05-2009, 01:11   |  #2  
hamann7725 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
1,837 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2007

plazma tv de ekranda gaz olduğu için bir ömür biçilir örnek: 30.000 saat gibi ama lcd de likit sıvı olduğu için böyle değildir.Öte yandan plazmaların ışık gücü ve kontrast değerleri şaşırtıcıdır ama yinede lcd almak akıl kârıdır çünkü ömrü belli değil (en az plazma kadar yaşar merak etme)

ElektroNick
23-05-2009, 01:23   |  #3  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
8 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2009

öncelikle bu saatte verdiğin fikirler ve vaktini ayırdığın için çok teşekkür ederim. Bir satış elemanının bahsettiği "kullanıma bağlı olarak Panel yanması" dediği olay doğrumudur? yani mesela PS3 ile çok yoğun bir şekilde kullandığımda ekran belli süre akıcılığa dayanamaz panel yanması gerçekleşebilir mi? çünkü iki tane satış görevlisinin kastettiği bu şekildeydi.

Plazmayı sizce geriye düşüren tek parametre ömrü ise bu problem olmaz herhalde. yani günde maksimum 5 saat kullansam 6000 gün gider ki bu da 16 yıl eder.

tekrar görüşlerin için çok teşekkür ederim.