LED'in farklı kullanımları!

CHIP Online
18-04-2010, 18:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

LED teknolojisi LCD televizyonlar, cep telefonları ve el fenerleri dışında da kullanım buluyor...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/led-in-farkli-kullanimlari_19457.html

Resimlerle: Oyun oynamanın keyfine LED ile varın...

LED teknolojisi ekranlar dışında da kullanım buluyor. Aydınlatma firması GE'nin duyurduğu yeni LED ampul, yapılan açıklamaya göre 40 watt parlak bir ampulün ürettiği ışığa yaklaşık aydınlatma sağlayacak ve 25 kat da daha uzun ömürlü olacak.

Bu senenin sonlarında ya da seneye çıkması beklenen yeni ampul, yalnızca 9 watt ile çalışarak normal ampullere göre %77 enerji tasarrufu sağlayacak. GE'nin açıklamasına göre günde 4 saat açık bırakılırsa 17 yıl boyunca çalışabiliyor.

Ampul, şu an piyasadaki çoğu LED ampulün aksine ışığı aşağı doğru vererek, aydınlatılacak yüzeyin her tarafını aydınlatıyor. Tabii ki fiyatı ucuz olmayacak, GE'nin açıklamasına göre fiyatı 40 ya da 50 dolar arasında değişecek.

GE ürün genel müdürü Strainic "Tüketiciler ışık kalitesini sevdikleri için parlak ampullerden vaz geçmiyorlar. Yeni GE Enerji Akıllı LED ampuller, tüketicilere hem tasarruf hem de ışık kalitesi sunacak" diyor. Elbette bu ampulün ya da genel olarak LED aydınlatmanın beklenen uzun ömürlülüğü, tasarrufu, memnuniyeti sağlayıp sağlamayacağını yaygınlaşıp kullanım bulduktan sonra göreceğiz. Bekleneni verebilirse, LED teknolojisi evlerimizde daha fazla yer edinecek.


Tüm konu: LED'in farklı kullanımları!

İzleyin: Çobanlıkta LED teknolojisi

Resimlerle: Oyun oynamanın keyfine LED ile varın...

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Tasarruflu ampul kullanıyor musunuz?