İkinizde bilemediniz.Sorun microsoft, ubuntu, redhat, nvidia intel amd dede.Bu adamlar sürekli çip işlemci,grafik çipi satıyorlar.Laptobu aldın kullamaya ister linux kullan (pardus gibi linuxlar hariç) ister windows (xp 32bit sp3 2010 güncellemesine kadar win7 spsiz ilk win7) farkeden bişey yok.Zaten crhoreme, ie, firefox, nvidia, amd, intel, microsoft, sürekli güncellemeler çıkartıyor.Bu güncellemeler yeni işlemcilere ve kartlara hız eski nesillere ise %3 ila 5 arası performans kaybı yaşatıyor.Sonra oyunada windowsada nvidia intel amdde sürekli güncelleme yapıyorlar artık ekran kartının biosuna işleniyor.İşlemcidede öyle.Sonra takılmayan oyunlarda takılmalar başlıyor.1.5 2 sene sonra hoooopp yeni laptop.gelsin paralar.
şimdi ekran kartım Ati redeon x1550 agp 1gb ddram intel p4 tek çekirdek 2.8.Şimdi bu firefox 18 de işlemci bile kullanmıyor çünkü ekran driveri çok eski.Xp sp3 2010 kadar.Orjinal xp kur sp3 2012 güncellemeler bu işlemci %80 lere fırlıcak.Windows 7 8 de %100 de çalışıcak 1 veya 2 sonra pert.Çünkü p4 541 3.0 ht çift çekirdek 2gb ddr2 800mhz, amd redeon 4350hd de çipte orjinal xp de dahil hepsinde win 7 win 8 de chip %20 ile 40 arası çalışıyor.2. sayfayı açtınmı tamamdır.İşte bu güncel pc nin hali.Güncellemeleri babamızın hayrına yapmıyorlar.Ubuntu 11 de takılmadan çalışan pc ubuntu 12 temiz cd ye yükledim kurdum sanal klavye bile takıla takıla çalıştı.11 geri döndüm yine aynısı oldu.Sonra ses kartı satın aldım xp kurdum.Xperia rayin 512mb hafızası var 1gb işlemcisi adrino 205 grafik birimi var internetten tüm agır hd filmleri izliyorum.Bu bilgisayar p4 2.8 ati x1550 4 kat daha fazla güçlü yutubede 720p videolarda takılıyor.Bunun sorumlusu aç gözlü firmalar.Pc yi sürekli öldürüyorlar.