Lenovo'dan küçük "büyük değişiklik"

CHIP Online
30-06-2009, 15:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Her şey değişiyor; klavyeler yıllardır aynı. Bundan sıkılan Lenovo bakın nasıl bir değişklik yaptı?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/leno ... gisiklik_13641.html

Resimlerle: Klavye tasarımında yaratıcı fikirler

Bilgisayarlar her geçen gün daha küçülüyor ve daha hızlı hale geliyor ama nedense bu değişimler bir türlü klavyelere yansımıyor. Pek çok üretici klavye konusunda farklı fikirlere sahip olsalar da kullanıcı alışkanlıkları ile ters düşmemek adına bu fikirleri hayata geçirmekten çekiniyorlar. Fakat Çinli Lenovo bu riski almaya karar verdi ve alıştığımız klavye düzeninde ufak bir değişikliğe gitti.

Yaklaşık 1 yıl süren araştırmalar sonucunda Lenovo'nun hayata geçirdiği değişiklikler size çok önemli gelmeyebilir. Aslında tek yaptıkları Delete ve Escape tuşlarını büyütmek. Fakat klavyede bu tarz bir değişiklik gerçekleştirmek şimdiye kadar pek kimsenin cesaret edebildiği bir şey olmadığı için önem taşıyor.

Lenovo'nun 1 yıllık araştırması 30 kişi ile yürütüldü. Ortaya çıkan ise kullanıcıların klavyede en sık kullandıkları tuşlar arasında Escape ve Delete tuşlarının bulunduğuydu. Bu iki tuş ortalama olarak haftada 700 kere kullanılıyordu. Bu yüzden Lenovo bu tuşları daha büyük yapmanın, daha kullanışlı olacağına karar verdi. Buna rağmen en başta bahsettiğimiz alışkanlık konusu hala Lenovo'yu düşündüren bir konu. Bakalım kullanıcılar yeni tuşları sevebilecekler mi?

Tüm konu: Lenovo'dan küçük "büyük değişiklik"

Resimlerle: Klavye tasarımında yaratıcı fikirler

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Siz klavyenizde daha büyük Delete ve Escape tuşlarına ihtiyaç duyuyor musunuz?

Kapalı Hesap (53751)
30-06-2009, 15:29   |  #2  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 0
3,036 mesaj

Hayır, genellikle tuşların sıkışık olmayıp aralarında boşluk olmasına ihtiyaç duyuyorum.

Mehmet-
30-06-2009, 15:58   |  #3  
Mehmet- avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,296 mesaj

Delete ve Escape tuşlarını pek kullanmıyorum. Büyük olup olmaması fark etmez.

Selçuk İslamoğlu
30-06-2009, 15:59   |  #4  
Selçuk İslamoğlu avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 73
4,133 mesaj

Hiç bir laptop klavyesi ergonomik değil, özellikle iyice küçültmeye çalıştıklarında... Eğer cüsse olarak, 1.60'dan uzunsanız, en az 17" laptopların klavyeleri biraz olsun rahat olabilir. Çünkü kollarınızı iyice birbirine sıkıştırarak ve doğal olarak bileklerinizi yorarak diğerleriyle hızlı yazabiliyorsunuz, bu da pek sağlıklı değil...

Tavsiyem, eğer seyahatte değilseniz, mümkün olduğunca masaüstü bilgisayarlarda daha ergonomik ve geniş klavyeleri kullanmanız.

Toxic
30-06-2009, 16:18   |  #5  
Yıllanmış Üye
3,600 mesaj

ben ihtiyaç duyuyorum

Fireman_109
30-06-2009, 16:19   |  #6  
Fireman_109 avatarı
Üye
93 mesaj

[url=../konu/lenovo-dan-kucuk-buyuk-degisiklik_13641.html]Esc tuşuma ne oldu?[/url] valla bunu görünce esc tuşunu kaldırmışlar gibi hissettim girdim direk :D ama birazcık büyütmüşler ne varki :) bence bu kadar abartmamak lazım

spyhero
30-06-2009, 16:33   |  #7  
Üye
65 mesaj

bence mantıklı olmus DELETE tusunun buyuk halini cok sık kullanıyordum cok da rahat ama ESC yi hiç dusunmemiştim... Bence harika olmus ESC tusuna daha kolay erişim saglamıs ozellikle de laptoplarda cunku normal klavyede zaten bosluk var ama laptop da boyle imkam yoktu