lenovo ideapad s10-3 format sorunu

Kaybolus
22-05-2011, 15:27   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
18 mesaj

lenovo ideapad s10-3 Win7 Starter kurulu olmasına rağmen, Win XP kurulumu yapmam gerekmekte ama hiç bir netbook'a format atmadığımdan bilmiyorum nasıl yapılacağını.  
Lenovo'nun sitesinden aldım sürücüleri ama USB'den direk olarak kurulum yapabilir miyim acaba ? Yani elimde olan XP Cd'sini olduğu gibi USB'ye atıp oradan işlem yapmaya kalksam olabilir mi ? Nasıl olmalıdır ?
Teşekkürler.

ekran kartı
22-05-2011, 17:27   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
1,412 mesaj

Öncelikle Lenovo'nun sitesinden bilgiyarınızın modeline uygun sürücülerin XP versiyonlarını indirin. Bahsi geçen USB belleğe o dosyaları atın. Orada kalsınlar.

Daha sonra elinizdeki XP kurulum CD'sini bilgisayara takıp bilgisayarı başlatın. BIOS ekranını geçtikten sonra CD'den ön yükleme yapmak için bir tuşa basın diyecek. O yazıyı görür görmez bir tuşa basın ve format atma işlemine başlayın. İlk defa yapıyor olsanız dahi son derece basit bir olay. Ekranda bir şeyler yazar en altta ise hangi tuşun ne yapacağı yazar. Mesela disk seçme kısmına geldiğinizde ekranın altında C bölüm oluştur, D sil, Esc kurulumdan çık gibi şeyleri görürsünüz. Windows 7 Starter'ı kaldırmak için C sürücünü o anda formatlamalısınız. Bunun için gerekli seçenekleri göreceksiniz zaten. Sonrası ileri dedikten sorna bir yükleme yapacak ve bilgisayar kapanıp açılacak. Bilgisayar tekrar açılırken size yine CD'den ön yükleme yapmak için bir tuşa basın diyecektir ancak bu sefer bir şeye basmayın. Basarsanız işlem başa döner. Bir tuşa basmadıktan sonra kurulum ekranı gelecek. Orada sizden istenilen bilgileri doldurup ilerleyin. Kurulum bittikten sonra CD'yi çıkartın. Çıkartmayı unutursanız size yine Cd'den ön yükleme yapmak için bir tuşa basın diyebilir sakın basmayın. Kısacası ilk seferde basacağız bir daha basmayacağız. Bilgisayar açıldıktan sonra USB belleğe daha önce attığımız sürücüleri teker teker kuralım. Windows XP hayırlı olsun. :)

Son Düzenleme: ekran kartı ~ 22 Mayıs 2011 17:27
japon_japon
12-06-2011, 21:29   |  #3  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj

sevgili ekran kartı isimli arkadasım arkadasın bahsettıgı pc de cd surucusu yok tur onun ıcın soruyorduz zaten :))) usb bellekle kurulum yapılıyor  bende aynı pc den aldım bende sımdı bu konu hallında arastırm aypıyorum bende format atacagım ama ultumate yukleyecegım  kendı ısletım sısıtemını degılyanı omnun ıcın usb bekletewn nasıl format atılır onrenmeye calısıuyorum suan saygılar