Lenovo Y530 düşerken harddiski kapatır mı?

mulugol
23-05-2009, 12:56   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
45 mesaj

Merhabalar.

Birkaç ay önce Lenovo Y530 (P8400 işlemcili) laptop almıştım. Satan görevli bana bu laptopun yere düşerken harddiski kapatarak kendini korumaya aldığını söylemişti. Önceden IBM'de böyle bir özellik olduğunu bildiğim için ve Lenovo da IBM'in devamı olduğu için inanmıştım. Sonraları kafama takılmaya başladı. Ne Lenovo'nun sitesinde ne de başka bir yerde böyle bir özellikten bahsedildiğini görmedim. Bu konuda bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim.

Fatih_ARMAĞAN
23-05-2009, 13:05   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,804 mesaj
mulugol
Merhabalar.

Birkaç ay önce Lenovo Y530 (P8400 işlemcili) laptop almıştım. Satan görevli bana bu laptopun yere düşerken harddiski kapatarak kendini korumaya aldığını söylemişti. Önceden IBM'de böyle bir özellik olduğunu bildiğim için ve Lenovo da IBM'in devamı olduğu için inanmıştım. Sonraları kafama takılmaya başladı. Ne Lenovo'nun sitesinde ne de başka bir yerde böyle bir özellikten bahsedildiğini görmedim. Bu konuda bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim.

düşerken kendisini kapatmak.

valla ben böyle bişey ne duydum ne gördüm.

şöyle bi özellik olmasın o.

Antshock adı altında birkaç özellik var darbelere karşı bi özellik. cihaz Darbe aldığında Kendisini korumaya alıyor.

AMa düştüğünü hissedipte KEndisini kapatabilen Bir Cihaz ben ne gördüm nede duydum.

bence satıcı size olayı fazlaca abartıp anlatmış yada siz yanlış anlamızsınız en fazla darbe koruması adı altında özellik vardır. onunda dayanabileceği bir sınır vardır.

loganwolverine
23-05-2009, 13:27   |  #3  
Yıllanmış Üye
944 mesaj

bu özellik daha çok toshiba notebokklarda oluyor.
lenova yı bilmem

Fatih_ARMAĞAN
23-05-2009, 13:30   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,804 mesaj

ben görmedim valla. olsa bile ne derece doğru çalışıyorlar bilemiyorum.

mulugol
12-06-2009, 22:20   |  #5  
OP Yeni Üye
45 mesaj

tekrar merhabalar.

uzun bir süre şehir dışında olduğumdan forumu takip edemedim. kusuruma bakmayın. ilgilenen ve cevap yazan herkese teşekkür ederim.

Sayın TBCMagic harddiskin markasını sormuşsun. sistem özelliklerinden baktığımda şunu görüyorum:

Hitachi HTS543225L9A300 (250 GB)

şimdiden teşekkürler...

ozcanatacan
13-03-2010, 17:58   |  #6  
Taze Üye
8 mesaj

Lenovo y530 üzerince Western digital hdd bulunmaktadır. bu harddiskler sarı hdd kafasının girecegi yerler vardır. Bu sayede laptop düşerken kafa oraya saklanır ve diskte zarar olusmasını engeller. Bu Hdd ler Lenovo y530 larda mevcuttur.