Selamlar..
Arkadaşlar ben bir Leptap alıcam. Fakat bir türlü karar veremedim..
Lenovo nın bir ürünü dikkatimi cekti
http://www.vatanbilgisayar.com/l ... ils.aspx?I_ID=47929
Fakat ekran kartı Ati ve cogu kişi atinin oyunları tam desteklemediğini söylüyor.Nvidia dan bi kart önerırmısın yada ati uygunmudur.
Birde i5 kac i7 kac cekirdek? Smdiden Tesekkürler..
Leptap öneriniz.
çok güzel bir ürün markası zaten lenovo bana göre en iyi marka işlemcide CORE İ7-720QM intelin esn üst seviye işlemcilerinden biri ekran akrı 5730 dx11 çok iyi bir gpu fiyaıda çok iyi bence hiç kaçırma ama biraz daha beklersen diğerm arkalar yeni ürünlerini piyasa sürecek
işlemci değerleri çok düşük geliyor bana nedense çift çekirdek olması pek bişeyi değişirmiyor gib geliyorintel dual core E8600 3.06 gibi canavarlar dururken bunlara para vermek bence parayı çöpe atmaktan başka biş değil..
1.60Ghz Turbo ile 2.80Ghz bu işlemci kötümü?
Ayrıca i7 8 cekirdek diyenler var?
Ekran Kartınıda nvidia Diyorlar?
Eğer sizin önerebilceginiz leptaplar varsa sevınırım
işlemcin kesinlikle çok güzel bir işlemci kötü diyenin gözü çıksın :D tam bir oyun bilgisayarı o laptop
1.60Ghz Turbo ile 2.80Ghz bu işlemci kötümü?
Ayrıca i7 8 cekirdek diyenler var?
Ekran Kartınıda nvidia Diyorlar?
Eğer sizin önerebilceginiz leptaplar varsa sevınırı
4 gerçek 4 sanal çekirdek olmak üzere 8 çekirdek ama gerçekte 4 çekirdek
ekran kartı çok iyi benim önerebileceğim bir laptop yok iyi bulmuşsun sen onuSon Düzenleme: O_uzHaN ~ 09 Eylül 2010 21:42
F/P olarak piyasadaki en iyi laptoplardan birini seçmişsin :)
Kötü diyenler neresine kötü diyor ?
F/P olarak piyasadaki en iyi laptoplardan birini seçmişsin :)
Kötü diyenler neresine kötü diyor ?
Ekran Kartı icin konusunda Oyunlarının genelini Nvidia destekli oldugu icin cogu kişi nvidia almamı söylüyor.
Fakat Ati 5730 dx11 shader 5.0 bir kart ama oyunlarda nvidia düşük modelleri bile oyunları rahat oynadıklarını söylüyorlar. Uzun vadede kart 1-2 sene ıcındekı cıkcak oyunları kaldırmalı benım icin.? Bir türlü karar veremedim
gayet güzel alınası bi laptop baı arkadaşlar saçma sapan yorumlar yapmış herkesin söylediğine inanma.58xx li serileri saymazsak en iyi ekran kartı 5730 tur.zaten diğerlerini fiyatı 2500 den başlar.Zaten en alınabiliri seçmişsin güle güle kullan
nVidia da Physx olduğu için öyle diyorlar muhtemelen. Fazla yüzeysel düşünüyorlar. ATI kartlarda sorun yok şuanda tüm oyunların hepsini son seviyede oynatabilecek kapasitede bi sistem seçmişsin zaten.
Ekran Kartı icin konusunda Oyunlarının genelini Nvidia destekli oldugu icin cogu kişi nvidia almamı söylüyor.
Fakat Ati 5730 dx11 shader 5.0 bir kart ama oyunlarda nvidia düşük modelleri bile oyunları rahat oynadıklarını söylüyorlar. Uzun vadede kart 1-2 sene ıcındekı cıkcak oyunları kaldırmalı benım icin.? Bir türlü karar
nVidia da Physx nedir tam olarak ?
Ve bu kartla 1-2 sene ıcınde cıkcak oyunları kaldırırmı?
Önümüzdeki 2 sene çok rahat kullanabilirsin. 3.senede ayarların hepsini Low'a düşürüp sorunsuz oynayabileceğini düşünüyorum :)
Bildiğim kadarıyla Physx oyundaki ayrıntıları daha belirgin kılıyor. Buda oyundaki zevki arttırıyor. Fazla geniş bilgim yok Physx hakkında. Ama seçtiğin Laptop'un ekran kartında sorun yok her oyunu oynayabilirsin.
nvidia ya destekli yapılıyor oyunlar Ati 5730 u karsılayacak yada biraz daha üstün nvidia modeli nedir?
nVidia'nın Mobility serisi hakkında bi bilgim yok malesef. Başka arkadaşlar yardımcı olacaktır. Bende merak ediyorum aslında :)
Gerçi olsada Suan Leptaplarda yok qibi.5 gün icinde almam lazım fakat karar veremedım henüz:D
Tavsiyem seçtiğin sistem olur. HD5730'a denk nVidia ekran kartı yok Laptoplarda bildiğim kadarıyla.
Gold ta aynı modeli buldum buqun bakma fırsatım oldu 32 bit [60mhz] yazıyor şaşırdım.şuan araştırıyorum heryer 128bit yazıyor.
32 bit yazan işletim sistemidir. 60 Mhz. nedir onu anlamadım.
Dxdiag ordan ekran kısmına qeldim orda yazıyordu yanlış yerden mi bakıyorum bit e? bbende cözemedim biri acıklarsa sevinirim.
Dxdiag'a yazdıysan 32 bit olan işletim sistemidir. Windows 7 32 Bit ve 64 Bit şeklinde. Ekran kartı ile alakası yok yani. 60 Mhz. değil 60 Hz. (Heartz) yani ekran yineleme hızı. Ekran kartı ayarlarından 65-75-85 Hz. olarak ayarlayabilirsin. Yüksek olması tavsiye ederim gözü daha az yoruyor.
Ekran kartı 128 Bit. ayrıca.