leptopa format attım daha beter ettim..

Eray_
14-06-2009, 12:52   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
32 mesaj

arkadaşlar evde ablamın kullandığı başka bir leptop var ben buna internetten indirdiğim xp ultimate 2009 modifiyeli sistemini kurdum ancak format attıktan sonra sanki masaüstü pc gibi oldu yani güç ayarı seçeneği gitti leptopu uykuya alamıyorum yani bildiğiniz masaüstü oldu ben format atmadan önce başka bir forumda bunu özellikle sordum "ben dana önce leptopa format atmadan bu güç özellikleri uyku modu özelliği falan gider mi diye" ordan biri "bana gitmez gitmez dedi at sen format onlar olduğu gibi kalır dedi" bilip bilmeden yorum yapmış...
birde leptopun hiçbir driveri elimde yok sadece format atmadan önce swsetup diye bir klasötün içinde setuplar vardı onları yedek aldım bazılarını yanlız xpye yüklenmedi vista uyumluymuş o yüzden ses de çıkmıyo pcden... normalde pc xp uyumlu değil ilk başta modifiyesiz xp kurucaktım hard diski görmedi bende modifiyeliyi kurdum onu gördü ben şimdi pcyi tekrar vista home premium yapıcam o zaman ses driveri uyar zaten ama benim asıl meselem şu güç ayarları falan onlar nasıl geri gelecek ? leptopa format atmak için leptop format cd simi gerekiyo ben normal masaüstüne attığım format cdsiyle attım uyku modu falan gitti bildiğiniz masaüstü oldu :D bide + olarak pili %5 olarak yiyiyo yani su gibi 20 saniyede %5 gidiyo :D lütfen yardım edin
leptopun markası "hp pavilion dv 6000 orjinal vista home premium" ben vista home premium indiriyorum şimdi internetten vista daha önce bir pcye kurmadım onun kurulumu ve şu giç seçenekleri nasıl geri gelecek ona ait bir driver mi gerekiyo ?
örnek olarak hani güç işaretine tıkladığınızda kapak seçenekleri falan varya hani kapak kapatıldığında uykuya al yada direk kapat gibi ayarlar onlar uçmuş ...
denetim masasından güç seçeneklerine girin demeyin baktım... lütfen yardımmm çok acil vistayı indirir indirmez format atıcam...
ablam oyucak beni :D benim bunu bir an önce yapmam lazım

Süleyman.
14-06-2009, 12:56   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

Zaten dizüstü bilgisayarın yanında verilmiş "Ürün Kurtarma DVD"si yok mu? Onunla kurun yeniden Windows'u. Tüm sorunlar çözülecektir.

nonpasaran
14-06-2009, 13:05   |  #3  
nonpasaran avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
1,216 mesaj

bilgisayarı yeniden başlatıp açılışta sürekli f9 a bas eğer bir kurtarma bölüntün varsa ki muhtemelen vardır kurtarma ekranın gelecek 10 dk sonra vista kurulu hazır hale gelir

Banned
14-06-2009, 13:11   |  #4  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

Recovery bölümünü kaldırmadıysanız açılışta (Hp logolu bios ekranıanda) F10 tuşuna basıp çıkan ekranda tam veya standart sistem kurtarma seçeneğini seçip bekleyin. 1-2 saatte vista geri kurulmuş olacaktır. Yalnız dikkat tam sistem kurtarma herşeyi silip bilgisayarı aldığınız günkü haline dönderir.

freekays
14-06-2009, 13:13   |  #5  
freekays avatarı
Yıllanmış Üye
596 mesaj

piyasada dağıtılan modifiyeli eklentili xp lerin genelde hepsi hatalı ve eksiktir

işten anlamayanların yaptığı sürümler yüklememeni tavsiye ederim

ayrıca gizli oturumlar ve keylogger trojan ve truva atı bulunma ihtimalide çok yüksek

yapabilirsen kendin yap burada anlatılmıştı

Eray_
14-06-2009, 13:14   |  #6  
OP Yeni Üye
32 mesaj

maalesef bütün bölümleri silip yeniden biçimlendirdim yani leptop anadan doğma :D benim düşüncem bu modifiyeli xpde birçok bileşen çıkarılmıştır ben vistayı tekrar kurduğumda acaba sorun çözülecek mi ? :D eğer çözülmezse ben yandım ablam oyucak beni bana pcyi daha beter etme sakın diyede uyarmıştı :D

Eray_
14-06-2009, 13:17   |  #7  
OP Yeni Üye
32 mesaj

öncelikle flood için özür...
freekays kardeşim ben bu sistemi dana önce masaüstü pcme kurdum hiçbir sorun yoktu ve yapan kişiyi kısmen tanıyorum onun keylogger koyacağını zannetmiyorum zaten ben bu sistemi daha önce çok kullandım eğer keylogger olsaydı illa msn veya herhangi bir şifrem çalınırdı ancak çalınmadı...
kendim sistem ytapmayı bilmiyorum zaten leptop vistadan düşük sistem kabul etmiyo o modifiyeli sistemi nasıl kabul etti onuda anlamış değilim ... heralde birçok vista özelliği olduğu için sistemi vista zannetti..

ARKADAŞLAR evde 2 leptop 1 masaüstü pc var + 8 gb flash belleğimde var diğer leptop hp compaq yanlız o home basic ama onunda recovery dosyası var acaba onunkini flash disk yoluyla diğer leptopa atıp ordan kurtarma yapsam işe yarar mı ? yada işe yararsada diğer pcnin recovery dosyasıyla yaptığım için driver larda sorun çıkar mı?

Son Düzenleme: Eray_ ~ 14 Haziran 2009 13:25
Süleyman.
14-06-2009, 13:33   |  #8  
Yıllanmış Üye
16,587 mesaj

O zaman şunu yapacaksınız:

Normal bir Vista DVD'si ile Windows'u kuracaksınız, artık dizüstü bilgisayarın lisansı hangisine aitse onu... Sonra sürücüleri HP'nin sitesinden indirip kuracaksınız. Eski haline döner, merak etmeyin. Diğer bilgisayarın kurtarma DVD'si ile kurmayın.

Ekleme: Vista'nın yanına Windows 7 RC 7100 kurup ablanıza daha iyisini kurdum da diyebilirsiniz. Ağzı kulaklarına varıyor

Not: Modifiyeli işletim sistemlerinden uzak durun.

Son Düzenleme: Süleyman. ~ 14 Haziran 2009 13:44
Eray_
14-06-2009, 13:36   |  #9  
OP Yeni Üye
32 mesaj
eltahir
O zaman şunu yapacaksınız:

Normal bir Vista DVD'si ile Windows'u kuracaksınız, artık dizüstü bilgisayarın lisansı hangisine aitse onu... Sonra sürücüleri HP'nin sitesinden indirip kuracaksınız. Eski haline döner, merak etmeyin. Diğer bilgisayarın kurtarma DVD'si ile kurmayın.

şuan indiriyorum son 14 part kaldı indirir indirmez hemen dvdye yazıcam... windowsu kurduktan sonra inşaallah driver bulmakta zorlanmam ekran kartı ve ses kartının hazırda var ama diğerleri yok :(

Eray_
14-06-2009, 13:41   |  #10  
OP Yeni Üye
32 mesaj
eltahir
Ekleme: Vista'nın yanına Windows 7 RC 7100 kurup ablanıza daha iyisini kurdum da diyebilirsiniz. Ağzı kulaklarına varıyor
aman yok onunla hiç uğraşamam :D ben eski haline sağ sağlim getiriyim bir daha asla leptopa format falan atmam :D
Not: Modifiyeli işletim sistemlerinden uzak durun.
masaüstü pc 512 ram olduğu için zaten çok kasıyo o yüzden normal kullanıyorum :
ekleme : ben vista kurulumu diğer işletim sistemlerinden farklı ve zor diye duymuştum ve hiç bir pcye vista daha önce kurmadım... acaba normal xp kurar gibi mi kuruluyor yoksa değişik yerler var mı? varsa bilgilendirirseniz çok sevinirim :)

Son Düzenleme: Eray_ ~ 14 Haziran 2009 13:43
Süleyman.
14-06-2009, 13:41   |  #11  
Yıllanmış Üye
16,587 mesaj
Eray_
şuan indiriyorum son 14 part kaldı indirir indirmez hemen dvdye yazıcam... windowsu kurduktan sonra inşaallah driver bulmakta zorlanmam ekran kartı ve ses kartının hazırda var ama diğerleri yok :(
Hayır zorlanmazsınız, HP'nin sitesinde vardır bütün sürücüler. Eğer işletim sistemi Home Premium ise Home Premium indirin. Fakat indirdiğiniz yer ne kadar güvenlidir, o da çok önemli tabi ki...

Son Düzenleme: Süleyman. ~ 14 Haziran 2009 13:43
Eray_
14-06-2009, 13:54   |  #12  
OP Yeni Üye
32 mesaj
eltahir
Hayır zorlanmazsınız, HP'nin sitesinde vardır bütün sürücüler. Eğer işletim sistemi Home Premium ise Home Premium indirin. Fakat indirdiğiniz yer ne kadar güvenlidir, o da çok önemli tabi ki...
valla indirdiğim yer ne kadar güvenli bilemem :D microsofttan baktım ama online olarak download vermiyor başa bir forum sitesinde buldum onu indiriyorum...
birde yukarda ekleme yaptım onada yanıt verirseniz sevinirim :)

mancukya
14-06-2009, 13:59   |  #13  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
2,844 mesaj

Hpnin sitesinde o dirverslern xp olanida var ayni zamanda. üstelikde uyku modu falan bazi hp programlaridir sisteme ilave etmislerdir yani vista kurunca hpnin kendi programlari gene olmiyacak onlarida hp sitesinden cekmen gerekiyor.
Kisaca senin sorunun drivers degil pc ile gelen bazi hp yazilimlarinda gitmis üstelikde sistemini yedeklememisin orjinal sistemi crackla kullanacaksin mecburen yazik.

Eray_
14-06-2009, 14:05   |  #14  
OP Yeni Üye
32 mesaj
mancukya
Hpnin sitesinde o dirverslern xp olanida var ayni zamanda. üstelikde uyku modu falan bazi hp programlaridir sisteme ilave etmislerdir yani vista kurunca hpnin kendi programlari gene olmiyacak onlarida hp sitesinden cekmen gerekiyor.
Kisaca senin sorunun drivers degil pc ile gelen bazi hp yazilimlarinda gitmis üstelikde sistemini yedeklememisin orjinal sistemi crackla kullanacaksin mecburen yazik.
ben yine vista kurayımda orjinal driverlarını yükliyim xpyi boşverin ayrıca neden orjinal sistemi crack ile kullanıyım ki ? leptopun arkasında seri numarası yazıyor zaten o seri numarayla orjinal yapabilirim... onu oraya süs olsun diye yazmamışlar heralde :D

acaba internetten hp pavilion dv 6000 kullanan biri kendi recovery dosyasını koyar mı ? :( kullanan var mı arkadaşlar ?

Son Düzenleme: Eray_ ~ 14 Haziran 2009 14:08
Süleyman.
14-06-2009, 14:13   |  #15  
Yıllanmış Üye
16,587 mesaj

XP kurmaktan daha kolay Vista kurmak, zaten mantık aynı. İnternette resimli anlatımlar da var.

clickonline
14-06-2009, 18:23   |  #16  
clickonline avatarı
Yıllanmış Üye
459 mesaj

Uyku modu güç seçeneklerinden tekrar aktif edilebilir.

Ayrıca HPnin sitesinden xp için olan sürücülerini indirebilirsin.

Eğer orda yoksa Everest ile bulamadığın donanımların adına bakarsın sana sürücü buluruz.

Kimse dememiş paso yorum yardım yok..

Kapalı Hesap (135391)
14-06-2009, 19:25   |  #17  
Kapalı Hesap
2,758 mesaj

Senin  Hp Compaq varya modeli nedir?  Merak ettimde :D

secfur
14-06-2009, 23:47   |  #18  
secfur avatarı
Yıllanmış Üye
375 mesaj

http://welcome.hp.com/country/us ... p%2Fsplit%2Fsupport

kardeş burdan hp nini modelini seçtinmi bütün driverlar çıkar karşına . arkadaşlar söylemiş ama ben yine söyliyim orjinal den başka işletim sistemi kurma. zaten elinde lisanslı makinen var ne gerek varki çakma işletim sistemi kurmaya

freekays
14-06-2009, 23:58   |  #19  
freekays avatarı
Yıllanmış Üye
596 mesaj

Driver cd lerin yoksa bilgisayarım simgesine sağtıklayıp yönet i seç >> aygıt yönetcisinden üzerinde sarı renkte soru işareti olan donanımlara sağ tıkla
Sürücü yazılımını güncelle diyerek internetten otomatik bulma ihtimali de var

yoksa marka ve modellerine göre Laptop un ve anakartın modelini yaz anında bulursun

sana tavsiyem orjinal XP cd si varsa sp3 entegre edebilirsin açıklamalı konu vardı burada çok ta kolay hem kendin yaptığın için için rahat olur
hemde tıkır tıkır çalışır

Son Düzenleme: freekays ~ 14 Haziran 2009 23:59
kalP
15-06-2009, 00:43   |  #20  
Yeni Üye
41 mesaj

xp ultimate 2009 modifiyeli sistemi kurmanı tavsiye etmem.Kurdunsa da kaldır.
Çünkü bu modifikasyon larda iyi niyetli yapılıp dağıtılmıyor. Senin bilgisayarın yol geçen hanı gibi dışarıdan kullanılabiliyor.İçinde cirit atılabiliyor.
Bir örneklendirme yapmak gerekirse harddiskin paylaşıma açık.
başlat çalıştır cmd enter arkasından net share işte gerçekler.
Orijinal cd bul.Bilgisayarı formatla ve yeniden yükle.