printerın eski olduğunu biliyorum ama ilk defa onla ilgili biproblemle karşılaşıyorum ve ne olduğunu da anlamadım olay şöyle printer ı arkadaşımın bilgisayarına taktık xp onu tanıdı otomati olarak yazdık bi kaç şey hatta yeterince yazdık. sonra arkadaşım kasasını açması gerektiği için printer ı çıkarttı sonra tkrar taktığımızda printer yazmamaya başladı yazma kpmutunu veriyoruz ama printer bizi sıraya alıyo ve sıra beklememizi söylüyor problem ne olablir ve bunun üstesinden nasıl gelebilirim??
lexmark z11
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.Bağlantı noktasının doğru seçildiğinden emin miyiz?
kızma ama bağlantı noktası tam olarak ne oluyo bu com1 falan olan olaylar di mi?
Yok canım neden kızayım . Evet onlar. Bazen oradan sorun çıkarıyor yazıcılar. Geçen gün başıma geldi hatta.
yok ya o doğru çünkü bizde yanlış mı yaptık acaba deyip sonra hepsini denedik bide sırada demesine bi anlam veremedik yane bilgisayar görüyo aleti ama biz yazdırmak istediğimiz zaman sıra bekleyin diyo. acaba bunun lan ile bir alaksı olabilir mi bizim printer lan da açık ve başkaları buna bi şekilde müdahale etmiş falan olabilir mi?
Hayır öyle değil. Yani siz sırayla deneseniz bile bağlantı noktası seçimi yanlış olabilir. "Başlat/Yazıcı ve Faxlar" sağ tık "Özellikler/Bağlantı Noktaları"
ben de başlatta yazıcı ve faxlar yok denetim masasındakine girsem olur mu?
ya şu anda printerın özelliklerine girdim bağlantı noktaları dediğin şey portla aynı şey di mi? benimki ingilizcede ondan soruyorum
işte o lpt1 diye gözüküo şu anda onun yanlışlığı veya doğruluğu nasıl anlaşılacak ki?
Peki yazıcının default bağlantı noktası LPT1 midir?(irc tadında bir forum oldu sanki)
evet güzel bir soru bunu nasıl öğrenebilirim kine?
ya kusura bakma seni çok sıktım cahilliğimide mazur gör lütfen yani port doğrumuşimdi?
Estafurullah. Doğrudur. O zaman yazıcıyı kaldırıp tekrar kurmayı deneyin bir de.
tamam çok saolasın şimdi arkadaşım uyudu sabah denicem bi aksilik olursa gene forum a bi şekilde sorarım zaten
çok saol tekrardan