LG 32LH7000 LCD TV almayı düşünüyorum bu koduda deneyimi olan arkadaşlar tavsiye edermisiniz bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim özelliklerini beğendim ama görüntüsünü görme imkanım olmadı izleyen varsa yardımlarından ötürü şimdiden teşekkürler..
LG 32LH7000 LCD Tv Hakkında Yardım
valla ürün hakkında pek bilgim yom ama dolar bu kadar yüksekken bişey almanı tavsiye etmem ama vergi indirimleri var o da bi gerçek
Öncelikle size şöyle bir önerim olucak.
Bu tvdye 1700 TL vermek yerine.
öncelikle ne amaçlı kullanıcaksınız onu belirleyin.
Genellikle Tv izleme amaçlımı
yoksa genellikle bilgisayar bağlantısı yada PS3 vb. işler içinmi.
1. seçenek ise kesinlikle bu fiyata bu cihazı almanıza izin vermem.
öncelikle şunu ayırt edelim.
Eğer Ağırlıklı Tv seyretmek için kullanıcaksak
Türkiye mizde hali hazırda Bir iki HD yayın var. ve bunlarda max. 1080i yayın vermektedir.VE dünyanın hiç bir yerinde halen 1080P yayın verilmemektedir.
ve 1080P yayın da yakın zamanda kolay kolay verilmeyecektir.
Japonya Canada ve amerika haricinde.
heleki Türkiyede 1080P yayının gelmesi çok uzun hikaye.
KAldıki piyasada 1080P destekleyen uydu cihazı bile yok. hepsi max. 1080i
buda demektirki. HD ready bir Lcd yada Plazma işimizi fazlasıyla görür.
gelelim 2. konuya Eğer Tv izlemek yerine ağırlıklı olarak Bilgisayar bağlantısı yapmak ve Ps3 vb oyun konsolları kullanıcaksak o zaman Full HD bir LCd yada plazma tercih edilebilir.
3. bahsetmek istediğim olayda şudurki; Tv izleme maksatlı alacağınızı varsayıyorum.
bu yüzden size Plazma almanızı daha çok öneririm. diceksinizki Plazma teknolojisi bitti biticek hayır bence bitmiyor en az bir 5 yıl daha devam eder henüz oled teknolojisi ağır ilerliyor.
e bi 5 yılda siz kullanırsınız eder 10 yıl. 10 yıla kadar belkide siz 2 tv daha alırsınız :) tabi bu işin şaka kısmı..
Plazmayı öneriyorum neden Tv izlerken Uydu alıcısından yada herhangi bir bağlantıdan farketmez. görüntüleriniz daha çanlı ve daha net olur. çünkü LCD tv çok daha fazla çözünürlük desteklediği için ve Türkiyedeki yayınların hiçbiri yüksek çözünürlükte yayın yapmadıgından LCD tv deki görüntü de dağılmalar Plazmaya göre çok fazla olur. Plazmada dağılma olayı çok daha minimizedir.
Plazmalarda Daha canlı kontrastlar ve daha canlı renklere ulaşabilirsiniz.
ve izlediğiniz görüntü aynı büyüklükteki lcd ye göre çok daha net olur.
LCD tv kullanıcaksanız gelen yayınların olabildiğince yüksek çözünürlükte olması gerekir. izleme mesafenizde 2.5 mt reden fazla ise 42" kullanmanızı öneririm sonradan pişman olmayın. ve 1700 tl ye almak istediğiniz lcd den çok daha iyi 42" Plazma tv ler mevcut.
sadece LCDTV den dez avantajınız elektrik masrafınız biraz daha fazla olur oda günlük 8 saatlik kullanımda 10 tl kadar fark yaratabilir.
Marka olarakda Pioneer biraz pahalı kaçabilir Panasonic modellerini araştırın.
Özellikle önerebileceğim model ;
PANASONIC VIERA TH-42PX8E
HEm daha ucuz hem 42 inç. hem dvbt var contrast 1.000.000/1
nacizane tavsiyem bunlar tabiki yinede araştırın.
Saygılar..