LG akıllı ev aletlerini CES 2013'de tanıtıyor

CHIP Online
09-01-2013, 18:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

LG'nin yeni ev aletleri, tek tuşla dokunma ve akıllı kontrol sistemi ile dikkatleri üzerine çekiyor!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/lg- ... anitiyor_38029.html

LG Electronics, kullanım rahatlığı konusunda geliştirilmiş bağlanabilirlik özelliği taşıyan akıllı ev aletleri serisini CES 2013'te tüketiciyle buluşturuyor. Basitçe akıllı telefona dokunarak, tüketiciler buzdolaplarını, çamaşır makinelerini, elektrik süpürgelerini ve hatta fırınlarını bile kontrol edebilecekleri gibi aynı zamanda dışarıdayken bile evlerindeki LG Akıllı Ev Sistemi'ni yine akıllı telefonlarından sesle de kumanda edebilecekler.


"Bu yıl CES Fuarı'nda LG, ev aletleri konusundaki en gelişmiş ürünlerini sergileyecek" diyen LG Electronics Ev Aletleri CEO'su Seong-jin Jo sözlerine şöyle devam etti; "LG akıllı teknolojisini geliştirerek, kullanıcılara nerede olurlarsa olsunlar akıllı ev aletlerini dışarıdayken bile rahatça kontrol edebilecekleri bir kolaylık sunuyor."


Akıllı Buzdolabı


Akıllı sistemin ilk göze çarpan ürünü, buzdolabını tamamen bir yemek yönetim sistemine çeviren bir özellik olan Smart Manager (Akıllı Yönetici). Tüketiciler, LCD panel ve akıllı telefonlarından buzdolabının kapısını açmadan içinde ne olduğunu görebiliyorlar. Kullanıcılar aynı zamanda, dolaptaki gıdaların son tüketim tarihlerine ulaşırken Smart Manager sayesinde dolapta yer alan malzemelerle hangi yemeklerin pişirilebileceğini öğrenebiliyorlar.


Smart Access (Akıllı Erişim) sistemi ise buzdolabının LCD panelinden online market alışveriş sağlayan bir özellik. Ayrıca, malzemeler azaldığında otomatik olarak satın alınabiliyor. Smart Access kullanıcıya zaman tasarrufu sağlayarak marketten alışveriş yapma ihtiyacını ortadan kaldırıyor. Diğer yandan, LG Akıllı Buzdolabı otomatik olarak akıllı enerji tasarrufu sağlayarak sıcaklık ayarını da aynı zamanda düzenleyebiliyor. Ayrıca buzdolabının ekranı üzerinde kişinin favori TV programlarını yakalaması ve Akıllı Paylaşım sayesinde kullanıcıların fotoğraf, müzik, film ve takvim gibi öğeleri indirmeleri ve hatta buzdolabı veya başka bir LG akıllı cihazdan hava raporunu kontrol etmeleri bile mümkün.


Tüm Konu: LG akıllı ev aletlerini CES 2013'de tanıtıyor

Kaynak: www.chip.com.tr