arkadaşlar,
dün cd yazıcıyı aldım. neroyu kullanarak bir cd ye dosyalarımı yazmaya başladım ama iki sorunla karşılaştım. yardım eder misiniz:
1. cd ye yazdığım dosyaların büyklüğü, cd yazıcı sürücüsünde mesela 15-20 MB gözüküyor. cd deki dosyalara tümünü seç yapıp özeliklerine baktığımda büyüklük 280 MB gözüküyor. alıp F drive a koyduğumda ise başka büyüklük çıkıyor. haliyle CD ye yazacağım sınırı tespit etmekte zorlanıyorum.
2. bir cd yi 300 mb kadar doldurdum. bir dosyayı daha yazarken ingilizce olarak "Bu Cd yazılabilir bir Cd değildir" uyarısı geldi. şaştım kaldım. F ye taktım. yazdırdığım diğer cd yi taktım ona da aynı şeyi yazdı. neroyu açınca cd nin içine yazdırdığım dosyaları göremiyorum ama normal sürücüye taktığımda görebiliyorum. nero da used space alanında 0 mb yazıyor. yani nero yazdırdığım dosyaları görmüyor ve yazılabilir cd değil diyor. sorun nerede?
cd yazıcı sürücüsüne sağ tıklayıp özeliklerden yazdırma seçeneğini de enable yaptım ama değişen bir şey yok:(
LG aldım neroya takıldım
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.birader cd yazarken "daha sonra cd ye yazmaya izin ver " benzeri bir seçenek vardir nero da (multisession disc)o seçenek etkin degilse yazici dosyalari yazar bos kalan kisimlari da yakar.yani o kisimlar birdaha kullanilamaz. 1. de ise bazen bir dosya yazarsin, yazdiktan sonra bu cd ye baska seyler eklemek istersin.eklemek istedigin dosyalari daha önce yazdigin dosyalarin içine koymazsan program onlara yari bir yer açar.Yani cd yi takdiginda son yazdigin seyi görürsün.toplamda mesela 200 mb yer tutar, ama sen açtiginda en son eklediklerin görünür.tabi böyle olmasi için cd yi yazarken "daha sonra cd ye yazmaya izin ver" seçenegini etkin olmali.özelliklere tikladiginda orada yazdigin bütün bölümler görünür.tabi bu da INCD den kanaklaniyo olabilir.bunlari tam olarak hatirlamiyorum çok zaman oldu.ama problemin önemli bir sey degil.zamanla sen de atlatirsin
http://www.akademi.gen.tr/Turan%20Download/NeroileCDYazma.doc
ikiside farklı...
arkadaşlar seçenekler arasında "Sonradan yazılmaya izin ver" vardı onu işaretleyince tekrar yazmaya başlayabildim. ancak şimdi hala eski bir sorun devam ediyor. mesela 88 KB lık bir dosya yazdırdım ama nero nun total space used alanında 24 MB yazıyor. ISO formatında desktop a save yaptığımda ise 88 KB aynen görünüyor. bu işten çıkamadım. bir de tekrar yazmaya kapatılmış bir CD nin tekrar yazmaya açılması mümkün değil midir? teşekkürler.
alıntı:
Gönderen : kickshawarkadaşlar seçenekler arasında "Sonradan yazılmaya izin ver" vardı onu işaretleyince tekrar yazmaya başlayabildim. ancak şimdi hala eski bir sorun devam ediyor. mesela 88 KB lık bir dosya yazdırdım ama nero nun total space used alanında 24 MB yazıyor. ISO formatında desktop a save yaptığımda ise 88 KB aynen görünüyor. bu işten çıkamadım. bir de tekrar yazmaya kapatılmış bir CD nin tekrar yazmaya açılması mümkün değil midir? teşekkürler.
maalesef mümkinatı yoktur; nedeni cd yi bir kere yaktımıydı. bir daha eski haline getirememktedir.[8]
24 MB görünmesinin sebebi şudur.
diyelim siz 88 kb2lik bir dosya yazdınız.Sonradan yazma seçeneğini seçtiniz.İşte sorun burda sonradan yazmayı seçerseniz CD'deki bir miktar alan tekrar devam etmek için kullanılmıştır.Yani eğer siz Sonradan yazmayı etkinleştirmeseyidiniz,24 mb değil 88 Kb veya 2-4 Mb görünürdü.Yani bu olay normaldir.