LG, DTS sorunu?

m_v_p
12-12-2011, 16:11   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
10 mesaj

Bildiğiniz gibi LG televizyonlar, DTS formatını desteklemiyor. LG almayı düşünüyorum. DTS formatlı birçok film var elimde. Bu sorunu convert programlarına gerek duymadan nasıl çözebilirim?

Kapalı Hesap (154666)
12-12-2011, 16:18   |  #2  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 16
4,901 mesaj

Hiçbir TV multichannel desteklemez. Sadece eski sony tv lerde DOLBY prologic var idi.
Günümüzdeki çoğu tv sadece küçük iki hoparlör ile ses vermektedirler. (ince yapılarından dolayı)
Ancak iki hoparlörlü sistemlerde virtual surround uygulaması yapılmakta ve bu konu ile ilgili bilindik tek firma ise SRS dir.
Benim önerim eğer DTS ses kalitesini gerçek anlamda almak istiyorsan DVD playerine ek olarak DTS ve DOLBY DİGİTAL decoderli bir amplifikatör kullanmandır.

dasti
12-12-2011, 16:26   |  #3  
dasti avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,962 mesaj

Yani eğer DTS formatı desteklemezse bunu codec dışında başka çözümü olmuyor ne yazık ki ! 
Tam bilmiyorum ama yeni nesil tv ler için multimedya cihazları var eğer onlar destekliyorsa onların içine kaydedip açabilirsin bir tek. Onu da öğrenmeden alma.

3Delisi
12-12-2011, 21:13   |  #4  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
60 mesaj

AC3 e çevirmeden DTS almanın tek yolu DTS overpass edebilen bir media player almak. WD Streaming MP modeli hem Full-SBS 3D .iso filmleri açar, hem de DTS overpass yapar. DTS yi hakkıyla almak için Home Theater zaten şart, TV hoparlörü ile gerçek DTS ses kalitesi alamazsın.