Bildiğiniz gibi LG televizyonlar, DTS formatını desteklemiyor. LG almayı düşünüyorum. DTS formatlı birçok film var elimde. Bu sorunu convert programlarına gerek duymadan nasıl çözebilirim?
LG, DTS sorunu?
Hiçbir TV multichannel desteklemez. Sadece eski sony tv lerde DOLBY prologic var idi.
Günümüzdeki çoğu tv sadece küçük iki hoparlör ile ses vermektedirler. (ince yapılarından dolayı)
Ancak iki hoparlörlü sistemlerde virtual surround uygulaması yapılmakta ve bu konu ile ilgili bilindik tek firma ise SRS dir.
Benim önerim eğer DTS ses kalitesini gerçek anlamda almak istiyorsan DVD playerine ek olarak DTS ve DOLBY DİGİTAL decoderli bir amplifikatör kullanmandır.
Yani eğer DTS formatı desteklemezse bunu codec dışında başka çözümü olmuyor ne yazık ki !
Tam bilmiyorum ama yeni nesil tv ler için multimedya cihazları var eğer onlar destekliyorsa onların içine kaydedip açabilirsin bir tek. Onu da öğrenmeden alma.
AC3 e çevirmeden DTS almanın tek yolu DTS overpass edebilen bir media player almak. WD Streaming MP modeli hem Full-SBS 3D .iso filmleri açar, hem de DTS overpass yapar. DTS yi hakkıyla almak için Home Theater zaten şart, TV hoparlörü ile gerçek DTS ses kalitesi alamazsın.