Linux altında Windows programlarını kullanın

CHIP Online
22-06-2008, 15:42   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Linux altında Windows programlarını çalıştırmayı mümkün kılan Wine, final sürüme ulaştı. İndirin...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Linu ... -kullanin_7421.html

15 senelik geliştirme süreci ve sayısız ön sürümden sonra Wine nihayet 1.0 final sürümü ile kullanıcı karşısına çıkıyor. Araç ile kullanıcılar Windows programlarını doğrudan Linux altında çalıştırabiliyor.

Wine ile Ubuntu, Suse ve benzeri işletim sistemlerine yazılımları kurulup çalıştırılabilecek. Bu yazılımlar arasında Photoshop ve Microsoft Office gibi yaygın uygulamalar da var.

Download: Wine

Tüm konu: Linux altında Windows programlarını kullanın

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Wine kullandınız mı? Sizce uyumlaştırma konusunda başarılı mı?

Diablotical
22-06-2008, 23:05   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
593 mesaj

eski sürümünün yeterli başarıya ulaştığını söylemek zor ancak genede WoW StarCraft gibi oyunlarda başarılıydı diyebilirim.MS uygulamaları denemedim ama genel olarak başarılıydı
yeni sürümü daha iyi olacaktır eminim!!!

paintingster
23-06-2008, 15:53   |  #3  
Yıllanmış Üye
123 mesaj

pardus için uyumlusu yok mu?

harunkaraca
29-06-2008, 03:06   |  #4  
Taze Üye
2 mesaj
Diablotical
eski sürümünün yeterli başarıya ulaştığını söylemek zor ancak genede WoW StarCraft gibi oyunlarda başarılıydı diyebilirim.MS uygulamaları denemedim ama genel olarak başarılıydı
yeni sürümü daha iyi olacaktır eminim!!!
eski surumunde basariya ulasmisti aslında CS Source bile oynayabiliyordum Alkış

internet explorer i hayli hayli çalıştırdım MOST wanted i bile çalıştırdım ama ugraşmak gerekir ve kolay işte degil ne yalan söliyim.

pardus için uyumlusu yok mu?
sevgili arkadaşım pardusun 2008 i çıktı dün itibarı ile ve dogal olarakta entegre etmişlerdir ve pisi deposunda vardır olmasa bile bir kaç hafta içinde depoya girer.
ayrıca insanlarımız pardusun ne oldugunu bilmedigi gibi tırsıyorlar aceba tekrar düzeltemezmiyim diye Cool
o yüzden insanlarmıza pardusu ögretmek ve sevdirmek lazım gelir.
bu özgür yazılım olmasaydı tekelcilerden neler çekerdik allah bilir ?
hadi kalın saglıcakla

annebenmanyaqoldum
01-07-2008, 17:47   |  #5  
Üye
81 mesaj

Wine bence başarılı bir yazılım. Umarım gelecekte WLM gibi çalıştıramadığı yazılımlarıda çalıştırır.