Linux'la ilgili akla takılanlar ve cevapları!

CHIP Online
08-10-2014, 00:03   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Linux'u denemeyi planlayan Windows kullanıcılarının kafasını en çok karıştıran soruları cevapladık!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/lin ... evaplari_49931.html

Resimlerle: Windows 10 neye benziyor, yeni ne sunuyor?

Windows kullanıcıları, Linux gibi farklı bir dünyaya adım atmaktan çekiniyor olabilirler. İki işletim sistemi arasındaki farklarla nasıl başa çıkacağınızı bilmiyorsanız, endişelerinizde pek haksız sayılmazsınız. Bu yazımızda Windows kullanıcılarının Linux hakkında en çok sorduğu soruları cevaplamak istiyoruz.


Tüm eski yazılımlarınızı çalıştırır mı?


Birçok popüler yazılımın çapraz-platform sürümleri, Linux'ta kusursuzca çalışacaktır ancak Linux'ta çalışmayan Microsoft Office gibi yazılımlar da var. Genel olarak Windows'ta yaptıklarınızı Linux'ta da yapabilirsiniz. Neyi çalıştırıp, neyi çalıştıramayacağınızı görmek için biraz araştırma yapabilirsiniz. İhtiyaçlarınız ne kadar "eşsiz" ise, bunun Linux'taki karşılığını bulma ihtimaliniz o kadar düşük.


Yazılımları nerede bulabilirsiniz?


Yazılımları dağıtımınızla birlikte gelen paket yöneticisi ve/veya yazılım merkezi üzerinden yükleyebilirsiniz. İstediğiniz yazılımı bulduktan sonra yüklemek için genellikle bir kez tıklamanız yeterli olacaktır.


Sürücüler nereden yüklenir?


Linux'un güzel tarafı, sürücülerin çoğunu kendi içinde barındırması. Dolayısıyla her şey çalışıyorsa sürücüleri düşünmenize gerek yok. Ek sürücüye ihtiyacı olan bileşenler için ise dağıtımınız, size Additional Drivers aracını çalıştırmanızı söyleyecektir. Bu araç, tüm donanımlarınızı kontrol edip sürücüleri bularak, hangilerini yüklemek istediğinizi sizin tercihinize bırakacaktır.


Tüm Konu: Linux'la ilgili akla takılanlar ve cevapları!

Resimlerle: Windows 10 neye benziyor, yeni ne sunuyor?

Kaynak: www.chip.com.tr