winap ı windowsta da sevmiyorum.
ama altarnatif arayanlar için çok güzel tabikide.
Linux masa üstün nasıl???
Buda benim masa üssüm
[URL=http://img193.imageshack.us/i/ekrangrnts1gq.png/][/URL]
Evet arkdaşlar AIMP2 gördüğünüz wine ile kurduM
buda benim pardus
Pardus 2009.1
dün kurdum ve çok memnun kaldım çünkü ubuntu altında kde4 çok kasıntılı çalışıyordu bide bizim türklerin dağıtımı deneyeyim dedim bu sonucu bende hiç beklemiyordum ama pc m adeta uçuyor hiç kasma masma hiç bişey yok.
deposuda ubuntu depolarını aratmıyor yani kullandığım tüm programları buldum.
java,flaş ve kapalı sitelere doğrudan girebilme özelliğininde beraberinde gelmesi harika olmuş.
teşekkürler pardus ekibi.
Hayırlı olsun kardeş (resim görünmüyordu)...
Ben gnome'lu mint ile devam ama artık sade olarak devam :)
xp rüzgarları estirmişssin :) yakışmış çok ferah bi çalışma ortamı olmuş.Open Suse noldu ? deneyebildin mi ? Benim çok merak edip bir türlü deneyemediğim bir dağıtım o...
pardus güzelde yazlım firmalarının teknik desteği yok.
o yüzden open suse geçme kararı aldım.
yakında fotoyu eklerim :)
boracalin open suse oldukça iyi bence en gelişmiş linux dağıtımlarından biri ama oldukça kasar sistem zayıfsa ve türkçe dil desteğide çok zayıf open suseyi iyi yapan 2 neden var biri almanların yapıyor olması diğeri de microsoftunda ortağı olması. ben bir defa kurmuştum ama bira zkarşık gelmiş daha o zamanlar yeni öğreniyordum linuxu şimdi tekrar kurmayı düşünüyorum bakalım şu 10.04 ün sesi çıkıyor mu ses çıkmazsa open suse deneyeceğşim. open suse için en büyük sorun eğer ingilizcen yahut almancan yoksa destek alman ooldukça zor
ubuntu 10.04 şimdilik sorunsuz
borcalin sin city adlı bir film var o duvar kağıdı o filmden bir karaktere ait izlemedi isen izlemeni tavsiye ederim. o duvar kağıdını googleden görselden sin city aratarak bulabiliriz ancak o resmin sağında
gıcık bir sin city yazısı var ben onu gimpde fırça ile siyaha boyadım ve kapandı sende öyle yaparsan aynısını elde edebilirsin.
bunu beğendi isen yine aynı filmin başka karakteri o da güzel oldukça.
borcalin cin city adlı bir film var o duvar kağıdı o filmden bir karaktere ait izlemedi isen izlemeni tavsiye ederim. o duvar kağıdını googleden görselden cin city aratarak bulabiliriz ancak o resmin sağında gıcık bir cin city yazısı var ben onu gimpde fırça ile siyafa boyadım ve kapandı sende öyle yaparsan aynısını elde edebilirsin.Eyvallah ... İzlememiştim (daha doğrusu varlığındna bile haberim yok o filmin...) İzlerim bundan sonra :)</bunu beğendi isen yine aynı filmin başka karakteri o da güzel oldukça.
Open Suse noldu ? deneyebildin mi ? Benim çok merak edip bir türlü deneyemediğim bir dağıtım o...üstad pardon yeni okudum biraz geç cvp yazıyorum kusura bakma.
evet denedim 1 gün sonra kaldırdım open suse aşırı profesyonel işi depo sistemi ve paket sistemi çok karışık geldi bana. dil paketini yüklememe rağmen sistem tam türkçe olmadı. zaten ubuntu gibi yüklemem gerektiğini bile sormuyor. aynı şekilde ekran kartınıda otomatik yüklemedi.sonracıma 7+1 ses kartımda tüm kanalları açamadım sadece öndeki 2 hoparlörden ses geliyordu.onun içinde sürücü gerekiyor galiba girdim depoya hiç bişi anlamadan çıktım üstelikte bi yığın güncelleme istiyor.
ulan ne derdim var dedim kaldırdım ubuntuyu yükledim.
aslında uğraşmadım uğraşssam bütün sorunları çözerdim ama ubuntuda uğraşmamak varken ne uğrsaşacam:)
ama hakkını yemiyelim sistem çok karalı çalışıyor vede güçlü ileride belki tekrardan kurup derleyebilirim.
sonuçta oda linux dışlama olmaz.
bizki zamanında sx1 e bile linux kurmuş kişileriz open suse nınmı hakkından gelemiyeceğiz.
şu an virtual boxta open suseyi kurdum ve oradan yazıyorum, daha öncede denemiştim ama bu seferki beni etkidledi biraz menüleri saçma ancak içerik sağlam hakikaten stabil çalışıyor bu açıdan windows tadını eksiksiz veriyor özellikle ağ konusunda çok özelliği var ancak sırf ağ özellikleri için bu sistemi kurmayı düşünenler kurulumu biraz zor olsada free bsd yi daha mantıklı bir tercih olur. şimddddilik keşfediyorum ilerleyen zamanlarda yazarım.