Linux olsa da Android de hacklenir!

CHIP Online
02-08-2010, 17:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Linux daha güvenli olabilir ama hem Linux, hem de Linux tabanlı Android kolayca hackleniyor...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/linu ... acklenir_21605.html

Resimlerle: Çinli Android cep telefonu: The Robot

Android cep telefonu işletim sistemi Linux tabanlı ve güvenlik açısından güçlü özelliklere sahip.

Hacklenemeyeceği düşünülen bu işletim sisteminin de sanıldığı kadar dokunulmaz olmadığı, Black Hat güvenlik konferansında ortaya çıktı. Duvar kağıdı gibi görünen uygulamların elde ettiği verileri Çin'deki bir siteye yolladığının ortaya çıkmasının ardından, detaylara eğilen güvenlik araştırmacıları riskleri ortaya döktü.

Şifreleri tarayıcı geçmişi, abıne kimliği, SIM
kart noları ve SMS'ler kolaylıkla ele geçirilebiliyor. Linux'un bilinen güvenlik açıklarının kullanılmasıyla kök dizin kontrolü ele alındığına yapılamayacak bir şey yok.

Açığın yaması bulunmasına karşın bu da tam bir çözüm sunmuyor. Direkt kök dizin açığı kullanılmasa da indirilen uygulamların verilen izinleri kötüye kullanması ihtimali her zaman var.

Tüm konu: Linux olsa da Android de hacklenir!

İzleyin: Steve Jobs haklı mı?

Resimlerle: Çinli Android cep telefonu: The Robot

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: İndirdiğiniz uygulamalara dikkat ediyor musunuz?

Nicoll
02-08-2010, 19:22   |  #2  
Nicoll avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
1,352 mesaj
Alıntı: CHIP Online  
Tartışıyoruz: İndirdiğiniz uygulamalara dikkat ediyor musunuz?
Linux'ta uygulama indirmiyoruz ki, herşey kendi sunucularından yükleniyor...

Bunu bilmeden Windows mantığı ile hareket edip, internette sağda solda program arayanlar yok mudur? Vardır tabii...

İşletim sistemi ne olursa olsun sistemde açık olsun ya da olmasın; yabancı, bilmediğiniz kaynaklardan temin ettiğiniz bir uygulama eğer kötü niyetle yazılmışsa onu çalıştırdığınız anda hecklenirsiniz... İsterseniz yazılım uzmanı, programcı bilmem ne olun...