arkadaslar bende hayatımda ılk kez kendı bılgısayarıma debıan lınux kurdum. il gördüğüm izlenimlere bakılırsa fena bir iştetim sistemi degil.
ayrıca windows işletim sisteminizi de silmenize gerek yok. lınuxu arkadaşımın tavsiyesi ile bilgisayarımı sever amaçlı kullanmak için kurdum.
1. neden olarak secmemin sebebi ücretisiz ve lisans gerektirmeyen bir yazılım olması.
2. virüslere ve hackerlera karsı kendinin orjınal koruması olması
3. linux deneyimi sahibi olmak. kurulumu hiç yardım alamdan yapmak bana büyük gurur verdi.
şimdi söyle bir düşünün microsoft ilk çıktığı andan itibaren lisas gerektirmiş milyonlarca kişi lisans alarak microsofta pqara yagdırmış. her sattığı lisanstan cebini doldurmuş. ve böylelikler hemen hemen her yıl yeni bir işletim sistemi çıkararak milleti bu yeni işletim sistemi yeni lisans parası diyerek tekrar paraları toplamiş. şu an da vistaya kadar ulaşmıştır.
linux a baktığımızda ilk önceleri windows altında öalışırken şimdi kendi öatısı altında öalışmaya başlamıştır. peki şimdi siz olsanız lınux a destek olmazmısınız. bunu yapan kişiler sizlerden zorla lisans almanızı istemiyor lisansız kullandınız diye size ceza kemiyor. sadece sizlerden bağış yapmanızı istiyorlar.
lınux un gelilmesinde yardımcı olun arkadaslar hem windows hemde lınux aynı anda kullanabilirsiniz. elinizden biziler eksilmez hem ögrenmiş olursunuz. simdi bi düşünün web server ler lınux ve windows acaba neden
ileride lınux a sectöre hakım bir yazılım olması dileği ile teşekkürler lınux iyiki varsın