Yorumlara bakmadım ama yazını okudum. Linux kurunca oyunları unut :) En azından Black Ops'u falan. Online oyunlarla takılabilirsin. Hangi Linux'u kurayım seçeneğine gelince bana kalırsa Pardus 2011, Ubuntu'ya göre çok daha güzel. Her ikisini de kullandım ben Pardus'u daha çok beğendim. Tabi biraz da zevk meselesine kalıyor bana kalırsa sen VirtualBox yükle sistemine ve her iki yazılımı da indir dene Box'tan hangisi daha çok işine yararsa, hoşuna giderse onu kullanırsın. Ama oyun mühim diyorsan hiç Linux'a bulaşma. Bugün Mac OS X bile neredeyse çoğu iyi, bilindik oyunları desteklemiyor, Linux ne yapsın :)
linux yardım!
- 1
- 2
Yorumlara bakmadım ama yazını okudum. Linux kurunca oyunları unut :) En azından Black Ops'u falan. Online oyunlarla takılabilirsin. Hangi Linux'u kurayım seçeneğine gelince bana kalırsa Pardus 2011, Ubuntu'ya göre çok daha güzel. Her ikisini de kullandım ben Pardus'u daha çok beğendim. Tabi biraz da zevk meselesine kalıyor bana kalırsa sen VirtualBox yükle sistemine ve her iki yazılımı da indir dene Box'tan hangisi daha çok işine yararsa, hoşuna giderse onu kullanırsın. Ama oyun mühim diyorsan hiç Linux'a bulaşma. Bugün Mac OS X bile neredeyse çoğu iyi, bilindik oyunları desteklemiyor, Linux ne yapsın :)Wine var ;)
ya kardeşim o pc ye linux kurulurmu yazık edersin bence varsa elinde bir külüstür git ona kur i3 işlemcili 3 gb ramli pcye linux kuracağım diyorsun fan sesinden duramazsın, eğer linux cemaatinin fanatik taraftarı olup ubuntu foruma katılmayacaksan bence makinaya yazık edersin.Tipik Windows fanatiği :) Ama tam anlamıyla kullanılamama olayında haklı olabilirsin, Linux sürücülerinin yeteneğine bağlı bir şey o. Bildiğim kadarıyla zaten Microsoft ve Apple, donanım üreticileriyle anlaşıyor bu tür konularda ve Linux sürücülerine yeterince önem verilmemesine neden oluyorlar. Yine de hızlı hızlı kullanırsın onda sorun yok :)
Öncelikle Usb ni tekrar eski hale getirmek için bunu kullan: http://download.chip.eu/tr/USB-D ... at-Tool_176942.html
Linuxta Counter Strike oyanayabilirsin ve daha birçok windows oyunu Wine Emülatör programı yardımıyla oynayabilirsin. Hangi oyunların desteklendiği wine nin sitesinde var. Bunun dışında Linux için yazılan yüzlerce oyun var seçtiklerini indirip kurabilirsin. İlk kullanım için Ubuntuyu tavsiye ederim. Merak ettiklerin için : http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php/Ana_sayfa
ya beyler ben normal şekilde dvdden kurdum sonra tekrar windowsu yükledim pardus güzel ama win7 ye alışkın biri olarak 1 saat bile zor kullandım ben linux kullanmak isterim fakat alışmam gerek yukarıdaki programlarla tekrar kurucam alışabilirsem tam olarak kurucam zten dvdsi hazır
Ubuntu kurun.Wubi üzerinden kurduğunuzda ve linuxu beğenmediğinizde(Kuran bırakamıyor aslında (: ) program ekle/kaldırdan silebilirsiniz ;)yükledm fakat olmadı hala windows :D
Aşağıdan indirebilirsiniz;
http://mirror.bytemark.co.uk/ubuntu-releases//natty/wubi.exeolay
Kolay gelsin ;)
Tipik Windows fanatiği :) Ama tam anlamıyla kullanılamama olayında haklı olabilirsin, Linux sürücülerinin yeteneğine bağlı bir şey o. Bildiğim kadarıyla zaten Microsoft ve Apple, donanım üreticileriyle anlaşıyor bu tür konularda ve Linux sürücülerine yeterince önem verilmemesine neden oluyorlar. Yine de hızlı hızlı kullanırsın onda sorun yok :)hiç işim olmaz aga ne win ne linux ikiside babamın oğlu değil yukarıda arkadaş yazmış ne demiş windowsda da linuxde de aynı fan sesini duyuyorum diyor eee burdan ne sonuç çıkaracağız:1. linux en geneli itibari ile ubuntu ne diyor "ben az sistem kaynağı kullanıyorum stabilim" diyor
bende ubununtu 9.04 den beri linux kullanan biri olarak diyorum ki linux dediğini yapmıyor hani nerede daha az sistem kaynağı kullanıyordu. hiç uğraşmam öyle linux windows hikayesi ile linux ve ubuntu windows vista sayesinde yükselmiş ve şu an win 7 ilede zor günler geçirmektedir. şunuda ekleyeyim evet ms ile donanım firmalar anlaşıyor ama linux daha kitlesel olsa emin ol o donanım firmaları önce linuxle anlaşır.Son Düzenleme: 36 boys ~ 20 Temmuz 2011 17:27
hiç işim olmaz aga ne win ne linux ikiside babamın oğlu değil yukarıda arkadaş yazmış ne demiş windowsda da linuxde de aynı fan sesini duyuyorum diyor eee burdan ne sonuç çıkaracağız:ubuntu nerede zor günler geçiriyor? hala 7 ile cebelleşenler var... XP yerine onu kullanacaklar...1. linux en geneli itibari ile ubuntu ne diyor "ben az sistem kaynağı kullanıyorum stabilim" diyor
bende ubununtu 9.04 den beri linux kullanan biri olarak diyorum ki linux dediğini yapmıyor hani nerede daha az sistem kaynağı kullanıyordu. hiç uğraşmam öyle linux windows hikayesi ile linux ve ubuntu windows vista sayesinde yükselmiş ve şu an win 7 ilede zor günler geçirmektedir. şunuda ekleyeyim evet ms ile donanım firmalar anlaşıyor ama linux daha kitlesel olsa emin ol o donanım firmaları önce linuxle anlaşır.
Wine var diyen arkadaş Wine yardımıyla Black Ops oynasın biz de görelim.
Wine var diyen arkadaş Wine yardımıyla Black Ops oynasın biz de görelim.http://www.youtube.com/watch?v=cVWY7v4HqBs
Bu kadar cahil olmayı nasıl becerdin bana da söylesene(:
Terbiyesizlik yapmana gerek yoktu. Yaşından dolayı olsa gerek demek istediğimi anlamamışsın. Anlatılan bir fıkrayı anlamayana fıkrayı anlatmak ne kadar saçmaysa sana da ne dediğimi anlatamam. Gidip Youtube'dan bulduğun bir videoyla gelip kendince bilgin olduğunu mu zannettin? Amacın neydi onu da merak ediyorum? Oynanmıyor ki adamlar oynayınca bunu videoya alıp yayınlamışlar. Ama siz bunu anlayamamışsınız.
Neyse ne kadar bilirsen bil bildiğin karşıdakinin anlayabildiği kadarır lafına katılarak herkese iyi günler diliyorum. Linux kullanıp Black Ops oynayan arkadaşlara iyi oyunlar diliyorum.
http://www.youtube.com/watch?v=kymBnm1UsrU&feature=related
Konuyu uzatmak istemiyorum linuxta oynanan oyun compiz(Bazı linuxlarda yoktur) nedeniyle daha fazla sistem kaynağı ister o kadar (:
http://www.youtube.com/watch?v=bAMVMZWNk_Q&feature=related
Örnek olarak netbooklarda bile neredeyse oynanan Burnout Paradisetan adam tahminimce 40 fps alıyor(i5+gtx460)
- 1
- 2